Ce influențează speranța de viață sexuală la bărbați

Speranța de viață sexuală la bărbați

Speranța de viață sexuală la bărbați este de 75 de ani, spun specialiștii. Eu mă declar norocos dacă voi fi în stare să fiu viril până la 70!

Întrebarea despre cât timp poate un bărbat fi activ sexual este una care m-a preocupat de când s-a scris în presă că Al Pacino va deveni tată pentru a patra oară, la 83 de ani.

Iar de când am citit că Robert De Niro urmează să fie și el tătic, am impresia că au început să planeze peste mine întrebări precum, „Ce mai înseamnă să fii bărbat azi?“ sau „ Cât de devreme crezi că te lasă penisul, Andule?“

În fine, hai să luăm partea bună! Să respectăm ceea ce nu ne seamănă – încă – și să vedem care sunt, dom’le, factorii care influențează speranța de viață sexuală la bărbați.

Mie chiar mi-ar plăcea ca și peste trei decenii să pot afirma că ,,am cu ce!“. 

Cât de mult timp poate fi un bărbat activ sexual?

Îmi aduc aminte că în urmă cu 3 ani a trebuit să mă documentez pentru scrierea unui articol pe această temă. 

Țin minte că dădusem peste un studiu realizat de o universitate din Chicago care zicea că la vârsta de 55 de ani, bărbații se pot aștepta la încă 15 ani de activitate sexuală, dar femeile de aceeași vârstă ar trebui să se aștepte la mai puțin de 11 ani.

Nu mă miră. Am întâlnit persoane trecute de vârsta de 70 de ani care nu prezentau nicio tulburare de potență. 

Nu te strâmba, sexul este atât un drept al celor tineri, cât și al persoanelor mai în vârstă. În cazul celor mai mulți adulți sănătoși, interesul pentru activitatea intimă nu se diminuează odată cu înaintarea în vârstă. 

Speranța de viață sexuală la bărbați variază în funcție de mai mulți factori

Prevenția prin sport și menținerea unei bune stări de sănătate fizică și mintală pot contribui la garanția unei vieți sexuale active. Mai mult, speranța de viață intimă la bărbați ține și de conștientizarea și rezolvarea unor probleme existente, dar și de comunicarea cu partenerul.

Hai să vedem, pe larg, despre ce este vorba. 

Factori biologici

Există, într-adevăr, bărbați care, atunci când înaintează în vârstă, trec prin niște schimbări hormonale și fiziologice care pot afecta dorința, funcția erectilă și capacitatea de a menține o erecție. 

Fie că se înmoaie penisul încă dinainte de actul sexual, fie că se culcă în timpul sexului, lipsa erecției nu-i de glumă între bărbați. De asta căutăm mereu soluții naturale ce pot fi folosite ca tratament disfuncții erectile.

Din punctul meu de vedere, ar fi util să apelezi la suplimentele naturale cu rol adjuvant în tratamentul și prevenirea disfuncțiilor erectile. Pe mine m-au ajutat. Însă, indiferent ce supliment are efect pentru tine, nu te baza 100% pe el căci nimic nu poate înlocui un stil de viață sănătos.

Dacă stilul tău de viață înseamnă sedentarism, alcool, multă mâncare sau abuz de medicamente, nu e ok. Asta pentru că erecția depinde de circulația sângelui și de impulsurile nervoase transmise din creier.

Data viitoare când mai vezi seniori făcând exerciții de cardio prin parc, gândește-te că își îmbunătățesc funcția cardiovasculară, inclusiv performanța sexuală. 

Important de spus e că activitatea sexuală implică și o mega interacțiune între sistemul nervos central și sistemul nervos periferic. N-ai zice, dar sistemul nervos este singurul responsabil de coordonarea și reglarea răspunsurilor sexuale. 

Excitația sexuală, generarea senzațiilor plăcute asociate cu orgasmul prin eliberarea neurotransmițătorilor și endorfinei, ejacularea – toate acestea se datorează sistemului nervos.

Însă, după cum ziceam, factorii biologici nu sunt singurii care influențează speranța de viață sexuală la bărbați.

Factori psihologici

Factorii psihologici joacă un rol semnificativ în influențarea speranței de viață sexuală la bărbați. Starea mentală, emoțiile și factorii psihologici pot influența atât dorința sexuală, cât și performanța sexuală.

Bărbații au orgoliul lor și nu prea vorbesc despre probleme psihologice sexuale, de parcă ocolirea subiectului te scapă – pentru a câta oară? – de ele. Nici vorbă!

Eu nu mă ascund după deget. Am aproape 40 de ani, știu că funcțiile corpului devin mai lente, că nu pot să mă aștept să am erecție „la comandă” fără să-mi îmbunătățesc stilul de viață, dar, ptiu, drace, habar n-aveam cât de importante sunt lucrurile psihologice, cele care nu se văd.

Să nu uităm că am fost un „crai al masturbării” și că filmele pentru adulți mi-au afectat creierul. Atunci când puneam în balanță filmele porno vs sexul real, aveam probleme în pat. Carevasăzică, e important să fii cu picioarele pe pământ!

Așa am învățat că nu-i de joacă și că disocierea asta de realitate, stresul, stima de sine scăzută, emoțiile negative, incapacitatea de a comunica pot deveni chiar și declanșatori ai anxietății sexuale.

Eu am învățat pe pielea mea că și viața psihică presupune o continuă evoluție. De aceea, cred că e important să te folosești de factorii psihologici în favoarea ta și să mizezi pe speranța de viață sexuală la bărbați.

Obiectivele pe care ni le propunem, conştiinţa de sine și speranţele influenţează întreaga noastră activitate psihică. Constatarea aceasta ne obligă să căutăm întotdeauna să înţelegem ce ni se întâmplă și către ce direcție vrem să o apucăm. Awareness, cum ar zice englezii.

Care crezi că este speranța ta de viață sexuală?

Se vorbește mult despre starea generală de bine a organismului – iar asta e foarte ok. Înseamnă că vrem să avem grijă de noi. Sau suntem pe drumul bun, cel puțin.

Tu cât de bine te îngrijești de stilul tău de viață? Ai reușit, așa cum probabil ți-ai propus la început de an, să dai sala de mese pe sala de sport? Ai reușit să-ți tratezi adicțiile și dependențele?

Eu îți recomand să ai grijă de tine acum, când ești tânăr, și versiunea ta mai în vârstă îți va mulțumi!

Sunt sigur!

Te pupă Andu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.