Poate face partenera mea sex în timpul menstruației?

sex în timpul menstruației

Sexul în timpul menstruației este o treabă care poate fi controversată pentru unii, dar este complet normal și sănătos pentru cei care aleg să o facă. De-asta e un subiect pe care merită să îl abordăm, plus un mic bonus la final: cum îți convingi partenera să te satisfacă dar fără să faceți sex în timpul menstruației?

E adevărat că pentru unii oameni, asta face parte din categoria discuției fanteziilor sexuale în cuplu. Cel puțin pentru mine este și am avut de-a lungul timpului partenere care nu s-au supărat să pună un prosop sub ele sau să o facem la duș. Însă, depinde și cât de puternice au avut durerile anterioare menstruației, căci uneori ele pot să le ucidă cheful cu totul sau să le scadă libidoul. Așa că trebuie ținut cont și de asta.

Câteva lucruri de bază despre sex în timpul menstruației

Hai să înțelegem câteva principii de început cu privire la partidele de sex în timpul mensturației. Ca să răspund la întrebarea inițială, DA, se poate face. Însă, e bine că citești acest articol înainte.

În timpul menstruației, organismul unei femei eliberează sânge prin vagin, iar unii oameni pot avea rezerve în legătură cu acest lucru din cauza convingerilor sau a experiențelor lor anterioare. Cu toate acestea, sexul în timpul menstruației poate fi o experiență plăcută pentru ambii parteneri, atât timp cât sunt luate măsuri de precauție (gen numai sex cu prezervativ) și sunt respectate dorințele și limitele fiecăruia.

Există unele beneficii ale sexului în timpul menstruației pentru femei, inclusiv reducerea durerilor menstruale și a simptomelor premenstruale. Sexul poate ajuta, de asemenea, la eliberarea hormonilor care pot contribui la o stare de bine și la o mai bună dispoziție.

Cu toate acestea, este important să discutați în cuplu despre dorințele și limitele fiecăruia dintre voi, înainte de a face sex în timpul menstruației. Este important să respecți dorințele și limitele partenerei și să te asiguri că vă simțiți amândoi confortabil și în siguranță. De asemenea, este important să luați măsuri de precauție adecvate pentru a preveni răspândirea bolilor cu transmitere sexuală (BTS) în timpul menstruației. Acest lucru poate include folosirea prezervativului sau a altor metode de contracepție.

Plus că, așa cum ziceam mai sus, e important să nu te deranjeze să vezi puțin sânge, sau să îi simți mirosul. Căci poți alege oricând să faci sex fără să te uiți acolo jos, însă ține cont că la finalul partidei, vrând nevrând, va trebui să vezi ce s-a întâmplat.

În plus, în timpul sexului din perioada menstruației, vei simți o umezeală mai mare acolo jos, respectiv căldură. E perfect normal să fie așa.

sursa: 123rf.com

Poate toată lumea să facă sex în timpul menstruației?

Știi, treaba asta diferă de la om la om. Cu toate că o partidă de sex în timpul menstruației poate fi o experiență plăcută pentru unii oameni, poate fi neplăcut sau chiar respins de alții. Aici nu vorbesc de cei mai pudici, mă refer la cei care nu pot trece peste a privi sau a mirosi sângele, respectiv de femeile care nu vor să fie văzute de partenerii lor în acele momente.

Acest lucru este complet normal și trebuie respectat. Dacă partenera ta nu dorește să facă sex în timpul menstruației, este important să respecți alegerea ei și să căutați alte modalități de a vă împlini nevoile și dorințele sexuale. Știu că te-ai putea gândi, cu mintea ta de bărbat, dacă nu intră pe o gaură, se poate pe alta? Gen să faceți sex anal. Nu e așa simplu, nici în timpul nici în afara menstruației.

De asemenea, este important să înțelegi că există unele probleme de sănătate care pot face sexul în timpul menstruației periculos sau nerecomandat. Acestea pot include probleme ginecologice precum sângerări uterine anormale sau infecții ale tractului genital. Dacă aveți întrebări sau îngrijorări despre sănătatea voastră și despre posibilele riscuri ale sexului în timpul menstruației, nu ezitați să discutați cu un medic (ginecolog sau urolog) sau cu un terapeut.

Măcar un sex oral în timpul menstruației? Sursa: 123rf.com

Concluzii: merită să fac sex în timpul menstruației?

În general, sexul în timpul menstruației poate fi o experiență plăcută și satisfăcătoare, dar este important să vă asigurați că vă simțiți confortabil și în siguranță în timp ce o faceți. Eu personal cred că poate aduce mai multe beneficii decât dezavantaje, în special dacă vă luați toate măsurile de precauție.

E important să fiți amândoi curați în zona intimă, preferabil să faceți duș înainte. Dacă alegeți să faceți sex la duș în timpul menstruației, aveți grijă să nu intre apă sau săpun în vaginul partenerei, căci este mai vulnerabil în perioada respectivă.

Așa că eu zic că merită.

Mai departe, ca să convingi partenera, trebuie să știi totul despre cum exciți o femeie. O poți excita la fel cum o faci de obicei, și depinde de starea ei generală dacă acceptă să meargă mai departe sau nu. Într-adevăr, dacă o vezi că suferă de durere, că o dor sânii și o doare abdomenul, nu merge mai departe. Nu e pentru că nu ar vrea, ci pentru că pur și simplu nu poate. Atunci oferă-i căldură, ajută-o să nu facă efort și ține-o în brațe.

Dacă e într-o stare mai bună decât am descris mai sus, atunci mergi mai departe și există variantele ca:

  • să accepte să îți facă sex oral – ceea ce face orice bărbat fericit,
  • să accepte să faceți sex cu penetrare în timpul menstruației – dar cu măsurile de siguranță respectate,
  • să accepte să te masturbeze – ceea ce e un câștig, chiar dacă o idee mai mic.

Gândește-te că pentru parteneră, este dureros să se excite fără să facă sex în timpul mensturației, sau fără să aibă orgasm prin masturbare Așa că dacă acceptă să te masturbeze, să se dezbrace, să te lase să îți dai drumul pe sânii ei, sau să îți facă sex oral, o face pentru că ține mult la tine. Însă, dacă se excită în timpul acesta, asta poate să-i amplifice durerea.

De aceea, eu susțin întotdeauna ca sexul și masturbarea să se termine cu orgasm pentru ambele părți. Altfel, dacă una dintre părți rămâne nesatisfăcută, poate fi dureros și o experiență pe care să nu-și dorească să o repete prea curând.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.