Sex după despărțire cu fosta: e o idee bună?

sex cu fosta dupa despartire

Eu obișnuiam să cred că masturbarea e mișto, până când am devenit dependent de ea. Și asta m-a făcut să-i văd latura întunecată, să îmi dau seama cât de gol, jenat și trist mă simt după ce am terminat. Ei bine, cam asta-i faza și când faci sex cu fosta, respectiv sex după despărțire. E mișto în teorie, dar în practică îți cam strică dispoziția.

Faza e că dacă te-ai despărțit, înseamnă că ai făcut-o cu un motiv. Oricât de bun era sexul, poate au fost alte cauze care au dus la încheierea relației de cuplu. Și atunci de ce să mai dezgropi trecutul, să redeschizi rănile care poate abia se cicatrizaseră? Lasă-mă să-ți zic de ce. Pentru că uneori, noi, bărbații, gândim cu penisul, în loc să gândim cu capul de pe umeri.

Și eu am făcut sex după despărțire

Ca să nu zici că vorbesc din cărți sau din articole de pe Vice, am avut și eu tangență cu treaba asta, cu câțiva ani în urmă. Mai exact, înainte să fiu cu actuala parteneră, am avut o mică aventură tip love-hate cu fosta. Ba ne certam și ne despărțeam dintr-o prostie, ba ni se făcea dor și ne împăcam. Însă, cu cât ne împăcam mai des, cu cât ne certam mai tare atunci când ne despărțeam.

Știu că de regulă instinctul după ce te împaci cu cineva este să ții mai mult la acea persoană și să faci tot posibilul, inclusiv să-ți calci peste principii, ca să fie bine din nou. Însă, am impresia că în ultima parte a relației am ajuns pur și simplu doar parteneri de sex, fără să ne mai pese de sentimente. Adică ea deja începuse să se vadă cu alții, ieșea la întâlniri cu tipi de pe Tinder sau pe care-i cunoștea la petreceri, iar eu mi-o frecam și visam să mai am din nou ocazia să ies cu ea. Încercasem să mă dau la alte tipe, dar nu am reușit nimic.

Însă, aveam momente în care ne pierdeam pur și simplu în discuții interminabile pe chat, și ni se făcea dor și poftă unul de celălalt, ca să ne vedem din nou sub niciun pretext, ca să ne-o tragem.

Acum, când privesc în urmă, parcă mă gândesc cu nostalgie la acele vremuri. Recunosc, deși după fiecare experiență de genul cu ea, mă simțeam mizerabil, parcă mai voiam. Era ca un drog, asta și pentru că eu voiam o relație stabilă dar în același timp eram conștient că nu puteam să am asta cu ea. Pur și simplu nu ne potriveam, eram ca muntele și marea, sau ca pisica și câinele. Adică, ne puteam înțelege bine, arătam bine împreună, dar aveam păreri diferite aproape despre orice. De-asta ne certam din orice c***t.

Am luat pastile de potență ca s-o impresionez pe fosta

Tare prost am fost, când mă gândesc la treaba asta. Știam că nu pot fi într-o relație serioasă cu ea, și nici sexul nu era cine știe ce. Adică, ea mai mult stătea să primească, eu trebuia să fac toată munca. Uneori, nici măcar nu mi se mai scula, conștient fiind că urma să fac sex cu ea. Așa că am vrut să compensez treaba asta prin pastile pentru disfuncții erectile. În mintea mea, motivul era ca să mă țină steagul sus încât să dau orgasme multiple, astfel încât să o fac pe ea să regrete că nu putem fi împreună.

Pe vremea aia luam Erecta, și am scris câteva păreri despre Erecta aici. M-a ajutat, am trecut peste reacțiile adverse, în ideea în care am vrut să o impresionez pe fată, cu gândul că „uite ce pierzi” sau „ce ești pe cale să pierzi”. Recunosc, mă descarc aici, nu este fix cea mai mare mândrie a mea. Însă, poate pentru că simțeam că este fructul interzis, că în mod normal ar trebui să trec peste relația cu ea, am avut o perioadă fantezii sexuale cu fosta.

Rezultatul a fost autodistructiv. Mi-am adâncit rana, m-am întristat și mai tare, îmi venea să trag cu dinții de ceea ce rămăsese din relație, adică doar sexul. Însă, mi-am dat seama că gândeam așa pentru că trăiam în trecut, și nu mă gândeam deloc la viitor – care nu era, cu siguranță, alături de ea.

Sex după despărțire: când ajută, când nu ajută

Am stabilit deja că nu recomand să faci sex cu fosta. Adică, există un motiv pentru care se numește fosta: că nu mai e de actualitate. E ca și cum te-ai masturba la o amintire, și asta cu siguranță este o acțiune lipsită de orice plăcere.

Mi s-a mai întâmplat în alte relații și mai vechi, să ne mai întâlnim pe la o petrecere, să ne cuplăm din nou, ca apoi de a doua zi să nu ne mai zicem nimic. Să ne purtăm ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Însă, povestea despre care vorbeam mai sus, este, din fericire, singura din viața mea în care am făcut sex cu fosta.

Sunt de părere că, dacă ai trecut printr-o relație lungă, și ai avut o despărțire dureroasă, ajută să faci sex cât de curând cu altcineva. Și atunci când o faci, să nu te gândești la fosta, să te concentrezi pe moment.

E clar că peste o despărțire dureroasă, mai ales dacă nu a venit din partea ta, nu vei trece așa ușor. Însă, trebuie să îți distragi atenția, pe cât posibil, cu altceva. Înconjoară-te de oameni, cunoaște oameni noi, care să te aprecieze. Nu fi Singuratic, așa ca mine.

Sexul după despărțire este ca urcarea unui munte: întâi e mișto, e tentant, e excitant, însă la final te simți nesigur și rănit.

Asta e valabil, bineînțeles, în funcție de cât suflet pui, că există și tipi cărora nu prea le pasă. Eu nu sunt unul dintre ei. Nu-mi place să rănesc și nici să fiu rănit.

De ce suntem atrași să facem sex cu fosta / fostul, după despărțire

Am făcut puțină cercetare și se pare că nu sunt singurul cu dilema asta. În general, oamenii aleg să facă sex după despărțire din varii motive:

  • ca să primească confirmări pozitive legate de propria persoană,
  • pentru că simt că nu au lăsat lucrurile în ordine cu fosta / fostul,
  • pentru că au nevoie de un mare final,
  • pentru că nu sunt siguri că vor mai găsi curând un partener de sex și le e greu să stea fără,
  • să retrăiască iluzia că încă mai sunt în relația respectivă (asta e valabil pentru cei care sunt victima despărțirii),
  • să-și demonstreze că sunt capabili de sex, că încă pot fi atractivi din punct de vedere sexual,
  • să îi demonstreze fostei / fostului că nu știe ceea ce pierde.

Însă, cu ce rămâi dacă faci sex cu fosta? Cu un dram de disperare, cu puțină rușine, cu o părere proastă despre propria persoană, cu gândul că te-ai înjosit. Parcă, parcă, îți vine mai ușor să crezi că s-a terminat acum cu adevărat, însă te simți confuz: oare, totuși, mai ține la tine sau nu?

Sfatul meu este să-ți dai două palme și să te trezești. Dacă vrei să continuați relația, trebuie să afli asta dintr-o discuție, nu dintr-o partidă de sex. Dacă vei primi respingeri verbale, confirmare clară că s-a terminat relația, atunci nu mai insista. Treci peste, și cu gândul, și cu corpul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.