Recuperarea după ejaculare: cât ar trebui să dureze

recuperarea dupa ejaculare

Când te apropii de 40 de ani, e normal să te intereseze subiecte legate de tratamente disfuncții erectile și alte soluții pentru problemele cu potența. Nici energia de la 20 nu o mai ai, ca să zici că recuperarea după ejaculare este mai rapidă. Totuși, există metode care te pot ajuta să revii repede la „acțiune” dacă partenera vrea să o faceți din nou.

De ce femeile au mai multă energie după sex decât bărbații? De ce apare mai des la bărbați oboseala sexuală? Sunt întrebări la care m-am chinuit să găsesc răspuns de ceva timp.

De ce e orgasmul obositor pentru bărbați?

Hai să ne uităm mai întâi la ceas. Tu la ce oră faci sex de obicei? Nu-i așa că se face deja noapte?

Majoritatea bărbaților preferă sexul dimineața, conform studiilor. Atunci au mai multă energie, mai ales ținând cont de faptul că noi depunem, de regulă, mai mult efort decât femeile în timpul sexului. Desigur, există poziții sexuale care presupun ca femeia să facă tot efortul, însă acelea sunt mai rar practicate. Cele clasice, ce implică mișcarea regulată a șoldurilor bărbatului pentru a spori viteza penetrării femeii, acelea sunt cele mai frecvente.

De aici deducem faptul că:

 • bărbații se recuperează mai greu după sex, dacă partida are loc seara sau noaptea. Deja e acumulată oboseala din timpul zilei, așa că implicit apare somnolența, iar stimulii sexuali au efect mai slab când bărbatul e obosit.
 • Bărbații consumă mai multă energie atunci când ei depun mai mult efort în timpul sexului. Pe de o parte, e plăcut și excitant, mai ales că sunt anumite poziții sexuale preferate de bărbați care grăbesc ejacularea.
 • Bărbații elimină substanțe nutritive când ejaculează. Nu vorbim doar de compoziția spermei, ci și de chimicalele eliberate de sistemul nervos, serotonină, oxitocină, vasopresină și prolactină. Dacă oricum cantitățile acestor chimicale erau reduse în corp, bărbatul se va simți epuizat după ejaculare și recuperarea va fi mai lungă.

Prolactina se regenerează în timpul somnului. Probabil de-asta pe mulți dintre noi ne apucă somnul după prima partidă de sex. Dacă am și consumat alcool înainte, mișcarea a favorizat urcarea acestuia la cap mai repede, ceea ce înseamnă, din nou, somnolență.

Poză preluată de pe pexels.com

Cât durează recuperarea erecției după ejaculare

Erecția este strâns legată de buna funcționare a circulației sângelui. Stimulii sexuali sunt, de regulă, fără efect, imediat după ejaculare. Bărbatul are nevoie de o perioadă, de regulă, între 30 de minute și 24 de ore, pentru a se recupera. Aici nu mă refer numai la erecție, ci și la cantitatea optimă de spermă pentru eliminare.

Așadar, dacă vrei să faci un copil, partidele repetate din aceeași zi nu îți cresc șansele de a fertiliza ovulul, decât într-o mică măsură.

Oricum, recuperarea după ejaculare a erecției optime pentru a începe o nouă partidă de sex este de 30 de minute.

Însă, mereu a doua partidă este mai lungă decât prima, tocmai pentru că încă nu s-a refăcut stocul minim de spermă necesar pentru ejaculare. De asta, mulți bărbați reușesc „performanța” de a depăși 30 de minute de sex, înainte de a doua ejaculare. Asta fără pastile de potență sau suplimente.

Ca să treacă timpul de recuperare după ejaculare mai ușor, poți să faci sex oral partenerei tale. Uite aici o lectură despre cum să faci sex oral unei femei ca la carte.

Recuperarea după ejaculare depinde de:

 • sănătatea organelor tale genitale,
 • eventuale afecțiuni ale prostatei,
 • fluxul sanguin (care este încetinit semnificativ, dacă ești fumător sau consumator de alcool),
 • nivelul de substanțe nutritive existente în corp (care depinde de alimentația zilnică și stilul tău de viață),
 • înaintarea în vârstă.

sursa foto pexels.com

Ce trebuie să faci ca să grăbești recuperarea după ejaculare

Dacă ai 20 de ani, fă sex cât mai des. Nu fi așa selectiv cu partenerele, bucură-te de viață și experimentează partide repetate. Poți să-ți petreci chiar o zi întreagă, făcând sex, cu pauze.

În schimb, dacă ai trecut de 30, chiar de 40 de ani, nu mai ești capabil de asemenea „performanțe”, fără ajutor extern.

Din păcate, însă, strict vârsta nu mai este principalul factor determinant al recuperării după ejaculare, în zilele noastre, ci stilul de viață și alimentația.

Așadar, indiferent de vârstă, ca să grăbești recuperarea după ejaculare, trebuie să:

 • faci mișcare regulat, cel puțin 30 de minute pe zi,
 • consumi fructe și legume proaspete, cât de mult posibil,
 • te hidratezi constant, în medie cu 2 litri de apă pe zi,
 • te relaxezi mai des, să te stresezi mai puțin,
 • să eviți masturbarea excesivă, să o faci doar „din când în când”, în lipsa unei partenere alături.

Apropo, dacă vrei să fii tătic, citește și articolul meu despre cum poate masturbarea afecta calitatea spermei. Sper să te ajute.

Și, bineînțeles, dacă vrei să grăbești lucrurile și să fii apt pentru o nouă partidă cât mai repede, îți recomand suplimente naturale pentru potență. Eu am încercat multe, însă cel mai mult m-a ajutat Pops. Citește aici păreri pastile Pops ca să te convingi, din experiența mea, dacă ți se potrivesc.

Succes în recuperarea după ejaculare îți doresc!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.