Prea mult sex. De câte ori o poate face un bărbat pe zi

Prea mult sex. De câte ori o poate face un bărbat pe zi

Este oare posibil să faci prea mult sex? Dacă dai pe gât o sticlă de rom pe zi, toată lumea ar spune că ai o problemă. Însă dacă faci sex în fiecare zi, nimeni n-ar presupune că ai ceva, nu-i așa? Cât de mult este prea mult? 

Faptul că aplicăm seturi diferite de principii la situații ce pot crea dependență nu înseamnă automat că ajungem la dublu standard. Înseamnă că nu știm să discernem pentru că pur și simplu nu cunoaştem suficiente lucruri despre subiectul respectiv. 

Eu dacă aș face sex în fiecare zi, n-aș ști ce e cu mine. Darmite să o fac de mai multe ori pe zi. Dar o dată sau de două ori pe săptămână este acceptabil, nu? Oricum, bărbații sunt foarte diferiți, fiecare e pe alt film.

Dacă despre frecvența sexului în cuplu am vorbit, cred că e cazul să vorbim despre câte ori o poate face un bărbat pe zi.

Cât de des au nevoie bărbații de sex?

Aceasta este o întrebare care preocupă mulți bărbați. Experții spun însă că 7 din 10 bărbați o fac o dată pe săptămână și că statistica depinde de vârstă: cei de 40 și 50 de ani se încadrează jurul valorii de referință, în vreme ce bărbații de 20 până la 30 de ani tind spre o medie de aproximativ două ori pe săptămână.

Dacă e să mă întrebi pe mine, ți-aș spune că răspunsul poate varia în funcție de mai mulți factori precum dispoziția în care te afli, eventualele afecțiuni de care suferi, durerile de cap ale partenerei, dar în primul rând depinde de preferințele tale. Eu dintotdeauna mi-am ajutat partenerele să-și dorească s-o facă mai des. Măcar de vreo 2 ori pe săptămână. Finuț. Doar nu am încercat pastilele pentru potență ca să dau de tipe care nu vor să facă sex cu mine.

Prea mult sex? 3 semne prin care corpul îți zice că ar trebui să o iei mai ușor

Bineînțeles, sexul este MI-NU-NAT și este o parte importantă a vieții noastre, dar există momente când corpul nostru ne atenționează că ar trebui să o luăm mai ușor.

Iată trei semne prin care organismul îți poate spune că ai exagerat cu activitatea din dormitor.

Oboseală excesivă

Dacă te simți epuizat după fiecare act sexual și acest lucru devine o chestiune de obișnuință, înseamnă că organismul tău are nevoie de mai multă odihnă. Sexul ar trebui să fie plăcut și revigorant, nu să te epuizeze în mod constant.

Dureri sau disconfort


Dureri sau disconfort. Prea mult sex

Dacă începi să simți dureri sau disconfort constant în zona genitală sau în alte părți ale corpului în timpul sau după actul sexual, ar trebui să o iei mai ușor. Penisul se poate umfla, poți simți usturime din cauza penetrării exagerate și te poți confrunta chiar cu dificultate de urinare. Toate acestea sunt semne că ai nevoie de o pauză pentru a permite corpului să se refacă.

Scăderea libidoului de la prea mult sex

Chiar dacă există o mulțime de remedii pentru creșterea libidoului la bărbați, există riscul să te confrunți cu reversul medaliei. Dacă observi că dorința ta sexuală scade sau că nu mai te simți la fel de motivat să ai parte de activitate sexuală, acesta poate fi și un semn că ai depășit limita. Este important să îți asculți corpul și să îi oferi timp să se recupereze.

Îți reamintesc că sexul ar trebui să fie o experiență plăcută și sănătoasă pentru tine și partenerul tău. Dacă observi aceste semne, ia în considerare să reduci frecvența și să acorzi mai multă atenție la bunăstarea ta fizică și mentală.

La ce riscuri te expui dacă faci prea mult sex

Nu e ușor să o recunosc, dar sexul excesiv te poate îndepărta rău de intimitatea emoțională pe care ai clădit-o cu partenera ta. E important să îți dai seama când prea mult sex este nesănătos pentru relația ta.

Este prea mult sex când:

  • îl folosești ca mijloc de rezolvare a unei probleme.
  • O faci fiindcă îți lipsește conexiunea emoțională și afecțiunea, așa că dai vina pe faptul că ești mereu excitat.
  • O faci doar pentru că, deși te afli într-o relație, te simți singur.
  • Ai probleme cu ejacularea, îți pierzi erecția în timpul sexului, și îi mai dai o tură că poate-poate.

Chestiile relaționale ale sexualității, adică împărtășirea afecțiunii, a nevoilor și a iubirii sunt mai importante decât crezi, ele duc la adevărate performanțe sexuale. Practic, soluția constă în a te lăsa în voia a ceea ce se află în interiorul tău, a dorinței tale sexuale și în a-ți simți partenera aproape. 

De câte ori pe zi ar trebui să o faci?

Orice bărbat poate avea raporturi sexuale zilnice sau chiar de mai multe ori pe zi, dar prea mult sex strică. Serios.

Lasă-mă să îți spun că cel mai mare inamic al al satisfacției personale este cuvântul „trebuie”. „Trebuie să facem sex mai des”, „trebuie să facem și noi un bebe”, sunt pur și simplu niște afirmații imperioase în care plăcerea nu își are locul, ci devin o datorie față de tine însuți, față de parteneră sau față de un inamic invizibil.

Nu „trebuie” nimic. La fel cum nu trebuie să dai ca surdu-n clopote. Și să o faci de nu știu câte ori pe zi. Fii cumpătat. 

Iar dacă ți-e teamă că îți cade soldatul la datorie din când în când, îți recomand suplimentele pentru potență de calitate. Cele mai multe dintre ele sunt create din ingrediente naturale, culese cu grijă pentru a sprijini sănătatea sexuală a bărbaților. În plus, ele au o abordare holistică și caută să remedieze cauzele disfuncției erectile, inclusiv impotența psihogenă.

Fii cumpătat și fii fericit în pat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.