Despre plictiseala sexuală și cum să o eviți în relație

plictiseala sexuala

Ești într-o relație de mai bine de 1 an? De 5 ani, de 10 sau 20 de ani? E normal să apară plictiseala sexuală. Uneori, apare după 3 luni, dacă ați epuizat toate variantele posibile. Alteori, când vă cunoașteți mai bine, lucrurile sunt cu atât mai incitante.

Nu știu cum e la tine, dar la mine, totul e super kinky la început. Când facem sex primele dăți, când o văd dezbrăcată, când o văd cum se mișcă în pat și de ce în stare. Mă excită la culme să descopăr teritorii noi, să cunosc femei noi. Însă, ce se întâmplă când ajung într-o relație la care țin, și nu îmi permit să înșel? Fac tot posibilul să evit plictiseala sexuală, adică rutina fără pasiune. Urmez și sfaturile despre cum păstrezi atracția față de partener, după mulți ani de relație.

Ce este plictiseala sexuală și cum afectează relațiile

Este o rutină în relațiile de cuplu, care apare atunci când nu mai e nicio surpriză în dormitor. Când parcă tot ce se putea face s-a făcut, când nici măcar nu te mai excită gândul că vezi aceeași femeie dezbrăcată, cu aceleași forme, mereu. A devenit o obișnuință. Și asta nu înseamnă că nu mai ai sentimente față de ea, ci pur și simplu că nu mai ai ceva nou de descoperit la ea.

Plictiseala sexuală poate apărea atunci când vă grăbiți cu experimentele în pat. E bine ca lucrurile să vină de la sine, să se dezvolte treptat, nu să bifați tot ce se putea face, de la BDSM la sex oral și sex anal fără durere, în câteva săptămâni. Așa veți rămâne amândoi doar cu niște amintiri frumoase în urma unei perioade fierbinți de 3 luni. Dar după, ce se întâmplă după?

Ce simt bărbații plictisiți de sex cu actuala parteneră

Mulți dintre bărbații care se confruntă cu plictiseala sexuală au simptome de disfuncții erectile, fără să sufere de fapt de afecțiunile specifice. Aici e vorba de pierderea erecției sau de erecție slabă la penetrare. Uneori, și de ejaculare precoce poate fi vorba, din dorința intimă de a termina mai repede actul sexual. Acest lucru contribuie, în mod cert, la scăderea șanselor ca partenera să aibă orgasm, ceea ce nu lasă în urmă decât frustrări de ambele părți.

Îngrijorarea cum că ar putea fi disfuncție erectilă nu este, atât timp cât ai erecție matinală sau erecție atunci când vrei să te masturbezi. Prin urmare, ajunge un film porno să te satisfacă mai mult decât partenera.

La un moment dat, ajungi să eviți sexul, așa cum am pățit eu când simțeam că nu mai vreau să fac sex. După aceea, pentru că se acumulează frustrări, ajungeți să vă certați din orice. Asta poate, în timp, să ducă la destrămarea relației, mai ales când ajungi să te simți mai împlinit singur decât cu partenera.

Știi cum se zice, nu știi ce ai lângă tine, decât atunci când nu mai e? Ei bine, așa este cu femeile, nu poți trăi cu ele, dar nici fără ele. Așa că faci cumva să-ți iei inima în dinți și să găsești metode de a condimenta odată relația aia.

Cum condimentezi relația și preîntâmpini plictiseala sexuală

Dacă vrei să previi sau să depășești efectiv plictiseala sexuală în relația de cuplu, e bine să diversificați activitățile. Am scris despre cum discuți fanteziile sexuale cu partenerul de cuplu, cât și despre cum să scapi de inhibiții în pat.

Știi ce mi-am dat seama? Cu cât amâni să faci sex, chiar dacă ești în relație de mulți ani, cu atât devii mai inhibat în pat. Așa a fost cazul la mine. M-am inhibat din nou, când m-a văzut gol, când ne-am sărutat dezbrăcați, așa cum o făcusem în primele luni de relație.

Ca să condimentezi relația să eviți sau să scapi de plictiseala sexuală, uite câteva sfaturi:

  • mergeți împreună într-o vacanță, unde vă delectați. Mergeți la spa, la masaj de cuplu, la piscină, stați la soare să vă bronzați. Dacă e vară, cu atât mai bine. Însă, nici iarna, în ciubăr, nu e exclus să vă apropiați mai mult.
  • reduceți stresul. Aici putem vorbi de yoga, de meditație, de terapie sau exerciții fizice regulate. Crede-mă, pofta de sex îți crește dacă faci mișcare, dacă ai un stil de viață activ. Pe când, dacă după o zi obositoare la birou, vii acasă și stai la film pe canapea, pe normal să te simți și mai obosit. Ia-ți gagica de mână și faceți o plimbare, pe jos. Nu neapărat cu un scop, adică până la piață, ci și dacă ieșiți să vedeți cum răsare soarele din câmpul de vis a vis, tot e un punct câștigat.
  • Citește despre sex tantric pentru începători. Există metode foarte bune de a condimenta relația în dormitor, din tainele sexului tantric.
  • Faceți sex mai des, variați pozițiile. Nu vă mai rezumați la cele banale, încercați lucruri noi, dacă vă mai țin șalele, desigur.
  • Încercați sexul spontan. Adică să o faceți în altă cameră decât în dormitor, să vă bucurați unul de altul pe blatul de la bucătărie sau pe canapeaua din sufragerie. Invită-ți partenera la dans, dezbracă-o încet, chiar dacă la început ea o să se amuze sau i se va părea absurd. Odată ce depășești momentul de jenă, vei vedea că va intra în jocul tău.
  • Încearcă aceste jocuri erotice ușor de practicat. Vei vedea că unele dintre ele sunt banale, cum de nu te-ai fi gândit singur la ele. Însă, crede-mă, sunt eficiente, din experiență-ți zic.
  • Ia un tratament, de exemplu citește despre cea mai bună pastilă potență ce am încercat-o eu. Pe mine m-a ajutat, e o șansă să aibă efect și la tine.

Sper să te ajute toate aceste sfaturi ca să preîntâmpini plictiseala sexuală în relația ta. Sau în viața ta, după caz. Totul spre binele vostru, căci altfel, relația poate ajunge în impas, și e mai greu să o scoți de acolo doar scăpând de plictiseala sexuală.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.