Știm cu toții cât de nasol e atunci când apare pierderea erecției. Pentru unii bărbați, este o afecțiune care le poate afecta viața socială, sau chiar le poate provoca dezechilibru mental.
Eu am tratat pe blog problemele cu potența din mai multe perspective. Sunt călit, cum s-ar spune. Am trecut de prima tinerețe și am dat deja de impotență temporară și impotență funcțională, probleme care m-au adus la urolog. Am luat diverse pastile pentru potență, inclusiv leacuri naturiste, însă de cele mai multe ori, efectele au fost slabe, așa că a fost nevoie de voință de fier din partea mea să trec peste.
Te invit să citești aici despre cauzele pentru impotența masculină, atât cele fizice, cât și cele psihice. Iar acum, pentru a vorbi despre pierderea erecției, te pun în două ipostaze diferite.

Cuprins
Pierderea erecției când nu suferi de nicio afecțiune medicală (fizică sau psihică)
Mulți oameni cred că disfuncția erectilă apare ca efect al unei afecțiuni diagnosticate de un specialist. Este adevărat, însă nu întotdeauna. De-asta tratez mai întâi ipostaza asta, în care se înmoaie penisul în timpul partidei sau înaintea ei, fără să știi că ai o problemă medicală.
Să zicem că ai analizele la zi, te-ai verificat atât la cap cât și prin corp, și nu ți s-a zis că suferi de ceva. Analizele ți-au ieșit bine, și te afli în apogeul vârstei sexuale: pe la 25-35 de ani. Deci, cu alte cuvinte, nu ai avea motive să pierzi erecția de tot sau să te prezinți în fața partenerei cu o erecție slabă.
Când ar trebui să îți pui semne de întrebare? Eu mi-aș pune atunci când nu mai am, mai multe săptămâni la rând, erecție matinală. Trebuie să ai răbdare, de-asta zic câteva săptămâni.
Medicii spun că impotența se poate aduce în discuție dacă problemele cu erecția persistă mai mult de 3 luni. Așa că, dacă pierderea erecției apare o dată la câteva partide, sau dacă apare constant dar pe perioade limitate, nu este cazul să te îngrijorezi.
Pierderea erecției la oamenii aflați în putere poate să apară, ocazional, din diferite motive:
- oboseală acumulată, mai multe nopți nedormite sau ai trecut printr-o perioadă stresantă,
- te culci cu o tipă care te inhibă, care te face să te rușinezi sau este mai matură decât tine,
- ai consumat alcool în ziua respectivă sau alte substanțe care dăunează, temporar, erecției,
- ai emoții înainte de sex sau diverse gânduri care îți scad încrederea în tine, pui presiune pe tine,
- pur și simplu nu ai chef de sex, frate. Se mai întâmplă, voiai să faci altceva, și partenera are chef,
- ești supărat pe parteneră sau v-ați certat înainte, și vrei să te răzbuni pe ea și nu ți se scoală,
- ești răcit sau te doare capul sau ai o mică problemă care te împiedică să te gândești la sex,
- ai făcut excese cu fumatul, alcoolul sau chefurile, lasă-o mai moale și îți revine erecția,
- ești trist, nostalgic sau pus pe gânduri. Ai alte preocupări față de sex, nu ești în starea necesară,
- partenera nu face nimic să te excite, și tu ai vrea să încerce măcar, să te mângâie sau sărute,
- te-ai masturbat înainte de sex și ești deja terminat, nu ai chef să o mai faci o dată,
- te-ai săturat de aceeași poziție, nu te mai provoacă cu nimic și simți sexul ca pe o rutină,
- ați sărit de preludiu, și vaginul ei este uscat, iar pe tine te doare și simți că nu o poți penetra,
- pur și simplu nu te mai atrage iubita, se întâmplă uneori,
- sexul te-a luat pe nepregătite și aveai alte planuri sau nu ai în starea necesară,
- partenera nu este epilată acolo jos sau e parțial epilată, și simți că te înțeapă cu părul scurt,
- te doare spatele, te dor picioarele, ți-a amorțit mâna, din cauza poziției, și nu poți performa,
- te simți chinuit că te-a pus să o faceți în cadă, sub duș, la marginea patului sau undeva unde nu ești confortabil,
- etc, pentru că lista poate continua.
Când să mă îngrijorez?
Eu am trecut prin toate situațiile de mai sus, inclusiv când eram în liceu. Și vreau să spun că toate au dus la pierderea erecției dar nu au legătură cu impotența și nu sunt motive de îngrijorare. Sunt situații normale prin care trecem, pentru că sexul nu este perfect, ca-n filme.
Dacă vrei să îți menții totuși erecția băț și să treci de situațiile de disconfort, respectiv să nu te lași afectat de gânduri sau oboseală, încearcă cea mai bună pastilă potență. Poate pentru tine e alta decât cea care e pentru mine, însă măcar citește acolo criteriile pentru care o pastilă e bună.
Concluzia e că dacă ești sănătos tun și în putere, dar pierzi erecția în mod repetat, pe o perioadă mai lungă de 3 luni, fără un motiv anume, eu tot nu m-aș îngrijora în locul tău. Poate e nevoie de un stimulent, un preparat pentru potență maximă, care să te aducă înapoi pe linia de plutire.

Pierderea erecției când suferi de o afecțiune medicală și iei tratament
Să trecem la ipostaza a doua, când suferi de anumite afecțiuni sau iei tratamente. Mie de exemplu îmi scriu cititori care suferă fie de probleme cardiace, de diabet și iau tratament cu insulină, sau persoane trecute de 60 de ani care vor un stimulent pentru potență.
Cauzele medicale pentru pierderea erecției pot fi diverse:
- afecțiuni vasculare,
- afecțiuni neurologice,
- ateroscleroză,
- hipertensiune arterială,
- priapism,
- accident vascular cerebral,
- diabet,
- scleroză multiplă,
- obezitatea,
- leziuni ale măduvei spinării,
- complicații ale unor intervenții chirurgicale (în zona pelviană),
- deficiența de testosteron,
- factori psihologici: depresie, anxietate, stres, schizofrenie etc.
De asemenea, există o serie de medicamente care pot provoca impotența, despre care poți citi pe blogul meu. Ele sunt recomandate în urma diagnosticului anumitor afecțiuni, însă medicii care le recomandă ar trebui să propună pacienților și soluții de protecție împotriva efectelor acestor medicamente. Că pe de o parte faci bine în corp cu o pastilă, pe de altă parte faci rău. Așa că, soluția? Mai multe pastile, evident. Asta nu-mi place, însă cui îi place să ia medicamente?
În cazul în care suferi de una dintre afecțiunile care pot duce la pierderea erecției, atunci să știi că disfuncția ta erectilă este o consecință a afecțiunii tale. Este un efect advers, prin urmare este, din păcate, normal să te aștepți la asta.
Ce recomand eu este un lucru foarte firesc: când începe să te supere pierderea erecției, consultă medicul care ți-a recomandat tratamentul. Întreabă-l ce suplimente sau stimulente ai voie să iei, ca să nu contravină tratamentului sau să nu îți facă mai mult rău.
De exemplu, suplimentele pe bază de extract din plante care stimulează circulația sângelui (ghimbir, tribulus terestris, ginkgo biloba etc) nu fac bine persoanelor cu probleme cardiace sau care au trecut prin infarct miocardic. Așa că trebuie găsite alte soluții – și, din fericire, piața e plină de ele – pentru recăpătarea potenței și virilității de care ai nevoie.
Sper să te ajute sfaturile mele de aici. Dacă erai în căutarea unei soluții, unui răspuns clar pentru problema ta cu pierderea erecției, atunci ai căutat în locul greșit: nu pe net găsești răspunsuri, ci doar idei care pot să te inspire sau sperie. Așadar, întreabă un medic în carne și oase, nu pe forumuri, nu pe bloguri.
Spor și erecții tari îți doresc!