Oxidul nitric și erecția: cum obții mai mult pe cale naturală

oxidul nitric

După cum ai văzut, m-a preocupat subiectul potenței destul de mult pe blog. Și vreau să o abordez din toate punctele de vedere. De-asta vom vorbi despre oxidul nitric și erecția, respectiv cum o influențează și ce rol are.

Până la urmă, scopul pentru care citești acest articol și te afli pe blogul meu este că vrei să știi cum reziști mai mult în pat, respectiv cum să îți îmbunătățești performanțele privind erecția. Hai să vedem ce rol are oxidul nitric în toată povestea asta.

Ce este oxidul nitric și cum influențează erecția?

Oxidul nitric este o substanță chimică care joacă un rol important în menținerea sănătății vaselor de sânge și în îmbunătățirea circulației la nivelul organelor genitale. În ceea ce privește erecția, oxidul nitric ajută la relaxarea vaselor de sânge din penis, ceea ce poate duce la o îmbunătățire a fluxului sanguin și, prin urmare, la o erecție mai puternică.

El este practic un neurotransmițător din celulele nervoase care controlează erecția dar și procesul de îmbătrânire. Aici, totul ține de sănătatea arterelor, care este profund afectată de producția de oxid nitric în corp.

El are un rol esențial în influențarea stării generale de sănătate a organismului. De exemplu, și pentru creier, oxidul nitric facilitează transmiterea mai rapidă a informațiilor. Are efect de calmare, care duce la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge. Aici vorbim inclusiv de vasele de sânge de la nivelul penisului. Deficiența de oxid nitric ne face să ne simțim obosiți și face ca stresul să afecteze viața sexuală într-o mai mare măsură ca de obicei.

După cum poți vedea, oxidul nitric și erecția, practic, merg mână în mână.

sursa foto: 123rf.com

Cum poți crește concentrația de oxid nitric în mod natural?

Există mai multe modalități prin care putem obține mai mult oxid nitric în mod natural:

  1. Alimente bogate în nitrați: anumite alimente, cum ar fi varza, sparanghelul și sfecla roșie, pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și la creșterea nivelurilor de oxid nitric în organism. Alte alimente bogate în oxid nitric sunt: țelina, pătrunjelul, salata verde, spanacul.
  2. Exercițiile fizice pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și la creșterea nivelurilor de oxid nitric în organism. Orice fel de sport sau mișcare e bună, cel puțin 30 de minute pe zi. Fără excepții.
  3. Mai puțin stres: acesta poate afecta negativ circulația sângelui și nivelurile de oxid nitric în organism. Așa că poți încerca inclusiv exerciții de relaxare, cum ar fi meditația sau yoga, pentru a te relaxa și a reduce stresul. Inclusiv o vacanță e binevenită, în care să te detașezi de notificările de la muncă, de email-uri, de telefoanele cu șeful sau alte treburi.
  4. Evitarea fumatului: acest obicei poate afecta negativ circulația sângelui și nivelurile de oxid nitric în organism. Renunțarea la fumat poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și la creșterea nivelurilor de oxid nitric în organism. Poate informația asta e mai explicită decât mesajele de pe pachetele de țigări, ca să te convingă. Și nu merge cu „fumez pasiv” sau „doar când îmi dau alții”, ci trebuie, pe bune, să te lași. Abia după 1 an de când te-ai lăsat, te poți considera cu adevărat nefumător iar nivelul de oxid nitric revine la normal. Și pentru că fumatul merge mână-n mână cu o cafea bună, citește și despre efectele cafelei asupra potenței.
  5. Consumă suplimente care conțin oxid nitric: există suplimente disponibile pe piață care conțin oxid nitric sau și ajută la creșterea nivelului acestuia în organism. Este important să consulți un medic, înainte să iei, pentru că nu îți pot recomanda un supliment anume, aici pe blog. Ce pot zice este că se recomandă L-arginina pentru potență.

Oxidul nitric și erecția: ce e de făcut, în concluzie

În concluzie, oxidul nitric contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui înspre organele genitale, ceea ce poate duce la o erecție mai puternică. Asta trebuie să reții.

Având informația aceasta în minte, nu rămâne decât să ai mai multă grijă de sănătatea ta. Să zicem că poate alimentația e mai greu de controlat, la fel și stilul de viață, sau poate că la fumat nu-ți vine să renunți. Cu toate astea, măcar 30 de minute de mișcare pe zi, trebuie să introduci în viața ta. Aici vorbesc de plimbare, urcat scări, mers pe jos, mers la sală, orice vrei tu. Doar mișcare să fie. Inclusiv sexul se consideră mișcare, e ca un sport.

Corpul nostru nu a fost făcut să stea pe loc. Suntem făcuți să alergăm, să ne deplasăm, să fim activi. Profită de asta, altfel riști probleme cardiovasculare, riști să ai un nivel scăzut de oxid nitric care să afecteze erecția și viața sexuală în general.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.