Diferențele dintre orgasmul de prostată și orgasmul penian

M-am gândit la o temă care probabil nu le preocupă prea mult pe partenerele noastre, dar care este un subiect de reflecție pentru bărbații care caută satisfacție maximă: orgasmul de prostată și cel al penisului. 

În timp ce unii bărbați nu apreciază senzația de orgasm de prostată, alții o preferă în detrimentul celorlalte modalități. Știu că sună puțin îndrăzneț, dar să fim sinceri, orgasmul face parte din viața noastră sexuală și merită să fie explorat în mai multe moduri. 

Sexualitatea a fost, pe rând, ,,limitată“ de rigorile morale, condamnată mai apoi de conservatori, până recent, când am decis să scriu în mod terpeutic despre treaba asta și m-am autoclamat într-un fel de portavoce a libertății totale. Azi voi face la fel!

Hai să vorbim, așadar, despre intensitatea stimulării sexuale, să vedem care-i treaba și cât de diferit este orgasmul de prostată față de orgasmul prin stimularea penisului.

Orgasmul masculin: de câte tipuri este

Nu are rost să dau definiții științifice despre orgasmul masculin, probabil ai deja câteva idei.

În viziunea generală, orgasmul masculin se confundă cu ejacularea. Însă nu trebuie identificat cu procesul de ejaculare, deoarece acesta este controlat de diferite zone ale sistemului nervos și uneori poate apărea independent unul de celălalt. 

Există orgasm uscat, sau anorgasmia la bărbați, orgasm prin stimularea penisului (fie prin actul sexual sau masturbare) și orgasmul de prostată. Indiferent de tipul manifestat, orgasmul este reprezentat de un moment intens de eliberare a tensiunii sexuale, caracterizat de contracții ritmice ale mușchilor pelvieni și o creștere a plăcerii sexuale. 

Trebuie spus că orgasmul bărbătesc nu are nicio legătură cu reproducerea, perpetuarea speciei putând fi posibilă și în cazul unei copulări anorgasmice.

De asemenea, trăirile asociate plăcerii sexuale sunt percepute diferit, de la bărbat la bărbat. Un lucru e sigur, și anume că orgasmul este expresia unui sentiment incomparabil. Și cred că aici se aseamănă, cel puțin din punct de vedere al trăirilor, și cu orgasmul la femei.

Orgasmul penian (prin stimularea penisului) 

După cum spuneam, excitarea și orgasmul sunt procese complexe care implică nervii, creierul și hormonii, pe lângă organele sexuale. Cu toate acestea, orgasmul clasic (al penisului) are loc prin stimularea organului propriu-zis.

Te întrebi care e explicația? Ei bine, în timpul actului sexual, mișcările pelvisului devin aproape involuntare, iar musculatura organului genital începe să se contracte ritmic. La declanșarea climaxului se ejaculează fluidul seminal și presiunea arterială crește, iar respirația se îngreunează.

Stimularea penisului se face și prin masturbare. Și eu sunt „capo di tutti capi” când e vorba despre asta. Sau măcar am fost. E bine să știi că actul acesta de autostimulare are ca scop principal obținerea orgasmului și se realizează, în general, prin atingerea organului sexual. Despre beneficii și tehnici de masturbare la bărbați pentru orgasme explozive am mai scris pe blogul meu, cât și despre cum să te masturbezi corect. Poți citi oricând dacă vrei mai multe detalii. Vezi doar să nu exagerezi cu laba.

Orgasmul de prostată

Orgasmul de prostată e o aventură în sine! Acesta poate fi atins prin stimularea directă a prostatei, fie prin masaj extern sau chiar prin stimulare internă prin rect. 

Orgasmul de prostată oferă o senzație profundă și intensă care nu se compară cu nimic altceva. Contracțiile musculare care însoțesc orgasmul de prostată se simt în zona pelviană, dar se extind și în jurul zonei anale, oferind o plăcere intensă.

Ce este și cum se manifestă orgasmul de prostată

Ce este și cum se manifestă orgasmul de prostată

Spre deosebire de orgasmul penian, îndreptat spre exterior, orgasmul prostatic este profund, intern și se face prin masarea prostatei.

Prostata este o glandă localizată în apropierea fundului, deci a rectului și uretrei, care joacă un rol esențial în producerea lichidului prostatic, o parte din lichidul care iese atunci când penisul ejaculează. Când glanda aceasta prostatică este stimulată sau masată, există mari șanse ca bărbații să obțină orgasmul prostatic.

Oricât de amuzant ar suna, „mulsul prostatei”, „masajul prostatei” și „orgasmul prostatei” sunt folosite pentru a denumi același lucru: orgasmul de prostată.

Punctul P, noul punct G al bărbaților?

S-a înțeles, da? Cea mai întâlnită metodă pentru a ajunge la orgasm prin stimularea prostatei este masarea glandei cu degetul, prin anus. Considerată un punct G al bărbaţilor, prostata este de mărimea unei nuci, dar e relativ uşor de găsit pentru că se află la câţiva centimetri deasupra anusului.

Cum ziceam, orgasmul prostatic este intern. Ceea ce înseamnă că mușchii planșeului pelvian determină organele îndepărtate să vibreze întregul perineu care este folosit în timpul actului sexual. De aceea, orgasmul prostatic se simte intens.

Care este diferența dintre orgasmul de prostată și cel penian?

Există mai multe diferențe între orgasmul de prostată și cel la nivelul penisului. 

Hai să vedem cu exactitate care sunt acestea:

  1. Stimulare

Orgasmul de prostată este atins prin stimularea glandei prostatei, care se află în apropierea rectului și uretrei, iar manifestarea acestui orgasm implică contracții musculare intense în zona pelviană și în jurul zonei anale, oferind o senzație intensă de plăcere. În schimb, orgasmul penian este obținut prin stimularea directă a penisului, iar contracțiile musculare în acest caz sunt concentrate în zona pelviană și genitală, și este adesea însoțit de ejaculare.

  1. Ejacularea

Lichidul prostatic este doar o parte din lichidul care iese atunci când penisul ejaculează. Cu alte cuvinte, un orgasm de prostată va produce numai lichid din glanda prostatică, față de orgasmul penian unde ejacularea e mult mai puternică.

  1. Recuperarea

Timpul de recuperare la orgasmul prostatic poate fi mai scurt, deoarece acest tip de orgasm poate fi experimentat fără ejaculare, iar bărbații pot continua să se bucure de plăcere sexuală imediat după. În cazul orgasmului penian, timpul de recuperare este mult mai lung.

În concluzie, sunt de părere că orgasmul de prostată este cu siguranță o experiență deosebită și inedită pentru majoritatea bărbaților. Cu toate acestea, fiecare bărbat are propriile reacții fizice la stimulare sexuală. Ceea ce este important de reținut este să fii deschis către experiențe noi și să comunici cu partenera sau partenerul despre ceea ce îți aduce plăcere.

Pe mine mă știi, încurajez toți bărbații să exploreze diferitele aspecte ale orgasmului și să își asculte trupurile. Viața sexuală poate fi o aventură frumoasă și edificatoare, iar diversitatea experiențelor ne poate aduce împlinire și încredere.

Până data viitoare, trăiește intens și bucură-te de fiecare moment!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.