Oboseala sexuală sau de ce ești prea obosit pentru sex

cauze tratament oboseala sexuala masculina

Ai fost vreodată atât de obosit încât să nu ai chef de nimic? Sexul să fie, probabil, ultimul lucru la care să te gândești, nici măcar de o sesiune masturbare în cuplu să nu îți ardă? Eu știu cum e, și probabil și tu, dacă ai ajuns să citești acest articol. Oboseala sexuală nu se diferențiază cu mult față de oboseala cronică, să știi.

E timpul să o descoasem, să îi aflăm dedesubturile, și să vedem dacă există anumite suplimente pentru problemele cu potența pe care să le luăm, ca să ne dea energie.

Mai poți? Sau mai bine zis, ce e oboseala sexuală

În termeni medicali, oboseala sexuală se mai numește și astenie sexuală. Ea se manifestă prin slăbiciune fizică, o stare de oboseală continuă care scade capacitatea intelectuală. În mare parte, cele mai multe persoane afectate de oboseală sexuală sunt femei, însă noi pe acest blog ne adresăm bărbaților care suferă de problema asta. Astenia înseamnă mai exact „pierderea puterii” și, când vine vorba de aparatul reproducător, duce la scăderea libidoului la bărbați și chiar la pierderea erecției în timpul sexului.

Mie mi s-a întâmplat, de la oboseală sexuală, și celălalt „ghinion”: să nu pot să îmi dau drumul. Adică dau, și dau, și dau acolo, până când mă trezesc că aproape îmi pierd erecția dar și energia să mai continui.

Întrebarea care se ridică în mințile noastre acum, în mod firesc, este: de ce?

Atunci când ea așteaptă nerăbdătoare să faceți sex și tu… te gândești cum să dormi mai repede.

Cauze pentru oboseală sexuală la bărbați

Înainte să scriu despre lucrurile astea, m-am documentat cât se poate de mult. Și am găsit mai des cauze la femei, însă cred că o bună parte din ele sunt comune. Totuși, fac aici o listă cu ce am simțit și eu, ca posibile cauze care au dus la oboseala asta ce mi-a tăiat pofta de sex.

Și știi ce este culmea? Oboseala sexuală nu te ajută să scapi de masturbare. Dacă ești dependent de acest obicei, așa ca mine, nu o să-ți ia pofta pentru asta. Din păcate, oboseala asta acționează mai degrabă la sexul cu o parteneră. Dacă nu este tratată, ai putea ajunge chiar și la riscul de a prefera masturbarea în locul sexului, sau, mai rău, de a simți o repulsie de fiecare dată când vine vorba de sex.

Cauze frecvente ale oboselii sexuale:

  • stil de viață nesănătos: totul pornește de la lipsa somnului sau somn haotic, la ore târzii, și compensarea lipsei somnului cu cafea sau energizante. Apoi, mâncat aiurea, nu doar că nesănătos ci și la ore diferite aproape în fiecare zi.
  • lipsa mișcării fizice: încetinește metabolismul, și atunci practic o să îți fie somn după fiecare masă, întrucât corpul va depune mai mult efort să digere mâncarea. Dacă ieși la o masă copioasă seara, cu siguranță nu o să-ți mai ardă de sex după, când ajungi cu partenera în pat, mai ales dacă ai metabolismul încet și ceva burtică.
  • nu mă mai atrage iubita. Asta e o treabă obositoare, dacă ești cu o gagică cicălitoare, care te epuizează de energie, și nu-ți mai lasă pic de pasiune pe care să o folosești în pat. Mie mi s-a întâmplat, și mereu mă simțeam obosit numai la gândul că vrea să facem sex.
  • rutina zilnică: este cea care te obosește cel mai tare. Să zicem că ajungi acasă pe la ora 18:30 – 19:00, după caz, dacă mai faci și niște cumpărături. Te apuci de treburi casnice, că doar n-are cine să le facă, poate chiar gătești ceva. Se face 22:00. Faci un duș, culci copiii dacă ai, și îți mai arde apoi de un role-play, mai ales când știi că trebuie să te trezești la 7:00 să o iei de la capăt?
  • apneea de somn: asta e ceva comun la bărbați, și eu sufăr de ea din păcate. Nu dormi cum trebuie, te trezești obosit și nu ți se oxigenează creierul suficient noaptea. Mergi la ORL, caută un tratament, dacă știi că suferi de asta. Nu o lăsa să se agraveze. Apneea de somn netratată la timp poate provoca inclusiv disfuncții erectile la bărbați.
  • Insomnia: asta duce la anxietate, supărare, asocierea patului cu ceva neplăcut. Trebuie tratată, căci altfel îți poate scădea nu doar libidoul, ci nivelul de testosteron.
  • Stresul sau starea de burnout: când te simți epuizat sau stresat, nu înseamnă că ai doar lipsă de vitamine. Nici nu înseamnă neapărat că ai lipsă de somn, ci mai degrabă că balanța zilnică a activităților pe care le desfășori se înclină înspre cele care nu-ți fac plăcere. Faci chestii din obligație, intri în rutină, nu te simți confortabil cu tine sau cu activitățile în care ești implicat. Asta poate duce la stres sau chiar burnout. Nu te gândi că stresul vine doar din epuizare prin muncă, nu există o regulă. Orice te poate stresa, de la bormașina unui vecin la telefoanele cu soacra sau chiar faptul că mergi zilnic pe același drum la serviciu. Ai nevoie de o reorganizare a activității tale zilnice și de o prioritizare. Poate jobul e de vină, poate prietenii, poate mașina, poate drumul, orice poate fi de vină. Important e să găsești cauza și să o rezolvi.

Toate situațiile astea creează oboseală sexuală la bărbați. Și de aici începe lunga listă de probleme sexuale psihologice, despre care am mai scris.

Asta e clasica poză în care cei doi nu se înțeleg în pat. Oboseala sexuală poate fi una dintre cauze.

Tratament pentru oboseală sexuală

Cunoscând cauzele, din cele enumerate mai sus, poți cel puțin să faci ceva ca să o previi. Însă, dacă deja te afli în situația asta, atunci hai să găsim împreună soluții.

E clar că răspunsul banal la oboseală este… odihna, frate! Reglează-ți somnul, mănâncă mai sănătos și la ore fixe, ia suplimente alimentare, fă mișcare zilnic măcar 30 de minute, bea mai multă apă. Dacă faci toate astea, e deja un bun început.

Apoi, următorul pas este să îți reorganizezi viața, renunțând la activitățile sau persoanele toxice din viața ta. Dacă observi că toate astea se trag de la job, fă-ți o listă cu ce poți face ca să rezolvi. Poate uneori e suficient să discuți cu anumiți oameni, ca să găsiți împreună soluții, sau poate alteori e bine să pleci. Asta tu știi cel mai bine.

Eu o să-ți zic ce pastile pentru potență m-au ajutat să trec de oboseală sexuală. Dar, atenție, pastilele sau suplimentele în general au efect doar dacă sunt susținute de un stil de viață sănătos. Dacă ești mulțumit la acest capitol, atunci te poți baza pe suplimente ca să îți dea un boost de energie.

Pe mine m-a ajutat de exemplu un supliment care vine la fiole. Mi-am scris experiența în articolul păreri Natural Potent. Menționez că nu m-a ajutat strict cu erecția sau controlul ejaculării, ci doar la capitolul energie pentru sex. Natural Potent se poate lua „la nevoie”, însă așa nu a avut efect la mine. În schimb, a avut efectul dorit dacă am luat 16 zile consecutiv, câte o fiolă pe zi. Repet, nu efectiv să performez mai bine în pat, ci pur și simplu mă recuperam mai rapid după ejaculare și aveam mai multă poftă de sex, chiar dacă eram obosit fizic.

Alt tratament pentru oboseala sexuală care a funcționat la mine și pe partea de erecție și control al ejaculării, deci și-a făcut treaba la 360 de grade, a fost uPotent. Mi s-a părut foarte bun la gust, foarte mișto de luat un plic cu pastă pe bază de miere, și a avut efect „la ocazie”. Nu se ia ca tratament zilnic, ci doar la nevoie, și fiecare plic mi-a dat energia sexuală potrivită, chiar dacă eram epuizat și alte dăți pățeam să nu se mai scoale sau să-mi pierd erecția.

Sper să te ajute sfaturile mele să scapi de oboseala sexuală!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.