Micropenis: este o disfuncție sexuală? Care sunt cauzele

micropenis

Noi, bărbații, trebuie să ne păstrăm o imagine de duri și puternici, mai ales în preajma femeilor. Așa a impus societatea, iar tații noștri care au trăit cea mai mare parte a timpului în comunism, susțineau sus și tare „familia tradițională”. El muncește, ea gătește. Ei bine, ai un micropenis, adică un instrument foarte mic, poate fi mai greu să-ți păstrezi imaginea asta de mascul feroce, mai ales dacă ai acumulat frustrări din cauză că ai anxietate de performanță sexuală.

Eu am mai scris pe tema asta într-un alt articol, care se cheamă „Am un penis mic”. Însă, acolo nu mă refeream la micropenis, ci pur și simplu la un penis cu mărimea sub medie. Asta pentru că dacă ai organul mai mic decât media, nu înseamnă neapărat că ai micropenis. Cât timp poți duce la bun sfârșit o partidă de sex și să provoci orgasm prin penetrare, nu se pune problema de micropenis.

În general, media mărimii penisului unui bărbat în Europa este de 8-9 cm (în stare flască) și de 11-14 cm (în stare erectă). Deși, crede-mă, poți citi pe diferite site-uri, că e posibil să găsești statistici ușor diferite. Unii dau mai mult, alții mai puțin, probabil depinde de țara de unde a fost făcut „studiul”.

Însă, cei care au un micropenis, nu se încadrează în acele limite, ci sunt cu mult sub cele inferioare. Hai să analizăm puțin problema.

penis mic
Sursa: 123rf.com

Micropenis: ce este, cum știi că ai

Micropenisul este un penis foarte mic. Specialiștii spun că dacă are sub 7 cm în stare erectă, de la vârful capului la bază, se poate considera micropenis.

Cauza care stă la baza unui penis atât de mic este o dereglare a hipotalamusului. Dacă nu mai știi ce e ăla, este o regiune centrală situată la baza creierului, sub talamus și deasupra hipofizei. Este responsabil de secrețiile hormonale și, implicit, de testosteron. Asta înseamnă că hormonul sexual masculin fie a lipsit, fie a avut o concentrație mai mică decât normal, în faza de creștere a fetusului. Deci, de când suntem în burtica mamei, de atunci poate să cadă „ghinionul” peste noi, căci altcumva nu știu să-l numesc.

Așa că, penisul rămâne subdezvoltat, practic un penis de copil, la un bărbat adult. Păr pubian există, însă pur și simplu erecția nu e suficientă pentru a penetra până la capăt o femeie. De aceea, în general micropenisul este „descoperit” după perioada pubertății, atunci când băieții „încep să iasă în lume”, să aibă primele experiențe sexuale.

sursa foto: 123rf.com

Cum îți afectează viața sexuală un micropenis

Prin simplul fapt că nu poți provoca orgasm unei femei. Indiferent dacă iei o pastilă pentru potență și ai erecție mai mare ca de obicei, să nu îi poți atinge decât clitorisul, la suprafață. Să fie pentru ea ca o „masturbare cu degetul”. Asta înseamnă, din păcate, a avea un micropenis.

Așa că, răspunsul este că există viață sexuală cu micropenis, atât timp cât ai o parteneră sau un partener care este de partea ta. Care te ajută să improvizați, care te înțelege și puteți compensa lipsa unui orgasm prin penetrare cu altceva – poate, jucării sexuale, sau sex oral din partea ta.

Este micropenisul considerat disfuncție erectilă?

Răspunsul este nu. Mărimea nu este o disfuncție, ci incapacitatea de a menține o erecție, sau ejacularea precoce. Și dacă ai un micropenis, nu înseamnă că suferi de disfuncții erectile și nu este o cauză pentru impotența masculină. Însă, recunosc, poate fi o cauză pentru probleme psihologice de natură sexuală. Adică, să îți fie teamă să faci sex sau să te vadă o femei dezbrăcat, să nu aibă o părere greșită despre tine. Și dacă te ferești și ajungi să suferi de efectele abstinenței, atunci pot să apară inclusiv depresia sau anxietatea, stima de sine scăzută, și nivelul de stres crescut.

Acestea sunt adevăratele cauze pentru impotența psihogenă, care poate să derive din starea emoțională a celui care are un micropenis. Prin urmare, nu micropenisul este o disfuncție erectilă, însă poate facilita posibilitatea de a ajunge acolo. De asemenea, cu un micropenis poți să te masturbezi, să ai erecție și să ejaculezi în condiții normale.

teste de fertilitate masculina
Sursa: 123rf.com

Poți avea copii dacă ai un micropenis?

Cât timp nu ai probleme de sănătate dacă ai un micropenis, nu există motive de îngrijorare pentru sănătate. Iar mărimea nu afectează fertilitatea la bărbați.

Așadar, există metode de a avea copii dacă ai un micropenis, cât timp calitatea spermei tale este bună. Poți face sex cu partenera, așa cum ai face cu un penis de dimensiune normală, atât timp cât ai erecție. Însă, nu îi poți provoca orgasm și nu o poți face în pozițiile sexuale preferate. Totul depinde de cât de micro este penisul. Dar arta cere sacrificii, până la urmă.

Dacă nu poți face sex, atunci ți se poate preleva mostră de spermă și să rămână partenera însărcinată prin inseminare artificială sau vertilizare in vitro. Costă mai mulți bani, e mai dureros pentru ea, însă este o variantă.

Tratamente și soluții pentru micropenis

Primul gând merge înspre pompele pentru mărirea penisului. Însă, ele nu au efect pe termen lung și în niciun caz nu susțin creșterea penisului în lungime.

Altă variantă ar fi operațiile sau intervențiile chirurgicale. Totuși, trebuie să ai suficienți bani și să găsești un chirurg experimentat în domeniu, ca să nu ai reacții adverse după operație precum ejacularea retrogradă sau chiar pierderea erecției.

O metodă de tratament ar putea fi injecțiile cu testosteron sau gelul cu testosteron aplicat pe penis. Însă, tratamentele sunt eficiente dacă sunt aplicate în copilărie, în perioada de creștere, preferabil pre-pubertate.

Alți oameni mai încearcă să se intereseze despre păreri kanamicină injectată în penis – am scris despre asta, este un mare NU. De asemenea, poți citi și despre păreri gel potență, sau celebrul gel pentru mărirea penisului – NU funcționează nici el.

Cam asta ar fi pe scurt tot ce voiam să-ți spun. Se poate trăi cu un micropenis și poți avea o viață normală, chiar și sexuală, cât timp ai găsit partenera potrivită, care te înțelege și îți este alături.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.