Metoda retragerii sau coitus interruptus: funcționează?

metoda retragerii functioneaza sau nu

Să zicem că nu ești pregătit să fii tată. Că preferi să nu faci sex cu prezervativ, ai o relație bazată pe încredere sau pur și simplu e mai kinky așa. Ce faci când simți că îți vine să ejaculezi? Pentru asta există metoda retragerii sau „fereală” sau coitus interruptus, dacă vrei să-i spui ca intelectualii.

Metoda retragerii presupune să îți retragi penisul din vagin înaintea ejaculării. Eu am făcut-o de nenumărate ori, mai ales când aveam relații mai serioase, încă de prin liceu, facultate și apoi am continuat până în prezent. Acum, la vârsta mea și a partenerei mele, nu se mai pune problema de prezervativ, însă ea folosește anticoncepționale. Însă, în „tinerețe”, să zic așa, nici nu-mi trecea prin gând să-mi întreb gagica dacă folosește pastile sau dacă are încredere doar să mă retrag.

Ca să nu mai zic că pe mine mă excită la maxim ejacularea pe parteneră. Dar asta că am mintea distorsionată de la prea multe filme porno.

Metoda retragerii: ce este și cât de sigură este

Coitus interruptus vine din latină și înseamnă „întreruperea fecundării”. Ea presupune să-ți retragi „trupele” înainte de „atac”, și practic să „tragi în aer”. Asta probabil ți-ai dat seama deja.

E super ușor să crezi că metoda retragerii te salvează de fiecare dată. Dar nu e așa. Conform studiilor, mai bine de 26% din cupluri s-au confruntat cu câte o sarcină nedorită, folosind metoda asta. Însă, eu cred că au fost mult mai multe, de fapt. Să zicem că nu ți-aș recomanda să o practici dacă ajungi să faci chiar sex de la prima întâlnire.

Riscurile sunt:

  • lichidul preejaculator: să conțină spermatozoizi vii,
  • când bărbatul nu poate controla integral ejacularea – aici nu vorbesc de cazurile de ejaculare precoce, ci de cele în care mai scapă câțiva stropi, înainte să simți efectiv că îți vine sau să îți extragi penisul. Pe tema asta, citește și dacă există vreo legătură între ejaculare precoce și infertilitate masculină.

Panicile mele de la „coitus interruptus”

Mie mi s-a întâmplat, în tinerețe, să-mi iau de cel puțin două ori panică maximă cu faza asta. Făcusem sex cu una în sala de lectură din cămin, ne-am încuiat pe interior în timpul nopții, și acolo i-am dat-o pe la spate pe o masă. Ei bine, eram atât de excitați amândoi că nu mi-am dat seama că am apucat să ejaculez o dată înainte să mi-o scot complet. Și apoi am văzut cum se scurgeau picături de spermă din vaginul ei. A fost haos, mai ales că nu aveam nicio farmacie prin zonă, și cele care se găseau erau închise.

Altă dată, eram în pădurea din spatele cabanei, la un chef, cu o gagică. Era ea ceva mai grăsuță, dar nu asta era problema. Mi-am pus prezervativ dar eram amândoi amețiți de la băutură, încât cred că nu mi l-am pus prea bine. Așa că, am început să facem sex sprijiniți de un copac, mi-am dat drumul, și la final când am scos-o, nu mai era prezervativul. M-am trezit instant din beție. Probabil l-am pus atât de prost încât a ieșit. Ea s-a căutat prin vagin, nu era acolo, dar faptul era consumat, îmi dădusem drumul cu totul. Noroc că stăteam amândoi în picioare, a apucat să se scurgă destul de mult în afară. Totuși, panica a fost la cote maxime, mai ales că nu aveam de gând să mă cuplez cu ea, și cu siguranță nici ea cu mine.

Din fericire, am scăpat. Totuși, la mustață.

Cuplu care urmează să pună în aplicare metoda retragerii. Sursa: 123rf.com

Lichidul preejaculator: „inamicul” metodei retragerii

Specialiștii cataloghează această metodă drept „nesigură” dar totuși „mai bine decât nimic”. Adică, în loc să-ți dai drumul în vagin, îți dai drumul în afara lui. Însă, probabil puțini sunt cei care știu că lichidul preejaculator poate conține și el spermatozoizi, ceea ce poate duce la o sarcină nedorită.

Acest lichid este eliminat prin capul penisului în timpul actului sexual, chiar de la bun început, pentru lubrifiere. La fel cum partenera se umezește acolo jos, așa și tu, ca bărbat, contribui la această umezeală cu propriul lichid. Însă, diferența este că tu poți fecunda, chiar și înainte de ejaculare.

E important de lămurit că nu lichidul preejaculator secretat conține spermatozoizi, ci sperma care poate ajunge în componența acestuia.

Riscul cel mai mare apare atunci când faci sex de cel puțin două ori la rând sau când practici masturbarea înainte de sex. Asta pentru că îți rămân spermatozoizi vii pe uretră și aceștia se amestecă cu lichidul preejaculator secretat în cazul următoarei partide.

Cum elimini acest risc? Urinezi de fiecare dată înainte de sex, apoi speli zona.

Cu toate ăstea, trebuie să știi că probabilitatea ca să lași partenera însărcinată doar prin intermediul lichidului preejaculator este sub 20%, conform studiilor.

De ce e așa populară metoda retragerii?

Metoda retragerii este atât de populară în special în rândul tinerilor pentru că e cea mai confortabilă și la îndemână. Plus că, nu doar eu am fost expus la efectele filmelor pentru adulți asupra creierului. Și atunci mulți au fantezii cu a-și da drumul pe pieptul partenerei, pe spatele ei, pe sâni sau chiar pe față. Este o imagine plăcută, pentru bărbat, probabil mai puțin plăcută pentru femeie. Însă, este ceva mai greu de evitat atunci când simți că îți vine.

Treaba asta ține de a discuta fanteziile sexuale cu partenerul de cuplu. Cum poți face asta într-un mod care să nu fie forțat și să nu pară dubios? Încearcă un joc de cărți pentru cupluri. Există multe, unul pe care-l știu și l-am jucat eu cu partenera se numește Cupidon și mai e unul Provocările lui Cupidon. Practic, ce ai de făcut este să extragi o carte din pachet și să zici sau să faci ce scrie pe ea. Majoritatea sunt provocări legate de satisfacerea fanteziilor sexuale ale celuilalt.

Merge totul la un pahar de vin sau la o bere, sau o ciocolată caldă sau ceai, depinde ce vă place vouă. Ideea e să fie totul într-un cadru cât mai relaxat.

Cuplu care a practicat metoda retragerii. Sursa: 123rf.com

Concluzii despre metoda retragerii: să renunți sau nu la ea

Ai văzut din situațiile de mai sus, din explicațiile mele și detaliile despre metoda retragerii că nu e 100% sigură. De fapt, dacă nu folosiți nicio metodă anticoncepțională, atunci sunt șanse ceva mai mici, însă sunt, să se lase cu o sarcină.

Așa că, mai bine folosește prezervativul. Te ferește și de boli cu transmitere sexuală, e sigur, e ușor de folosit, numai să nu fii beat ca mine în povestea de mai sus, ca să ți-l pui prost de la bun început.

Dacă ești sigur că vrei să mergi mai departe cu metoda retragerii, atunci măcar fă-o cu o parteneră cu care ești în relație serioasă și de lungă durată. Asta în ideea că, dacă se lasă cu o sarcină, măcar să nu fie chiar nedorită.

Citește și despre testele de fertilitate masculină. Măcar să știi o treabă. Dacă nu vrei să ai copii, și ai făcut câteva teste care ți-au spus că ai fertilitatea sub 60%, atunci metoda retragerii poate fi mai sigură pentru tine, decât pentru bărbații care au fertilitatea mai mare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.