Cum poate afecta masturbarea potența la bărbați

masturbarea afectează potența

Poate dacă ai citit până acum toate articolele mele ai zis că sunt un obsedat de labă. Sunt, recunosc, mai degrabă obsedat de consecințele ei asupra potenței noastre, a bărbaților. De-asta m-am întrebat, ca tot omul, dacă poate afecta masturbarea potența? Și ce am aflat, probabil te va surprinde.

Masturbarea poate afecta potența, e dovedit. Însă, e de bine? E de rău? Nici medicii nu știu să zică. Ai spune că medicina e o știință exactă, dar sunt multe variabile. Până la urmă, e clar că fiecare om e diferit și impactul masturbării poate fi la unii mai mare decât la alții.

Cunosc bărbați care zic că e bine să te masturbezi. Alții zic că nu e bine. Alții zic, printre care și eu, că doar masturbarea excesivă dăunează. Nu-i nimic rău să o mai freci din când în când, că doar de-aia suntem înzestrați cu mâini și penisuri. Însă, important e să nu ajungi să lași masturbarea să te controleze viața și să-ți strice relațiile.

Când masturbarea afectează potența masculină

De regulă, noi, bărbații, descoperim masturbarea de mici. Atunci, încă nu știm ce e, știm doar că ne provoacă plăcere și mai vrem. Poate unii dintre noi au descoperit-o când erau prea mici să judece dacă e sau nu păcat. Vorbesc de vârsta de 7-8 ani, la unii, deși există pe lume și oameni mai precoci de atât. Chiar și bebelușii își ating organele genitale și se joacă cu ele, însă aia nu e o regulă că ar fi vorba de masturbare. Pur și simplu își descoperă corpul. Mai târziu, când testiculele încep producția de spermă, apare și senzația de plăcere sporită când te joci cu capul penisului.

Și așa ajungem la momentele alea când furăm reviste cu poze deocheate de la tata, ne închidem în baie cu ele. Stai, asta era pe vremea mea, în ziua de azi e suficient să ai un smartphone, o tabletă sau să te uite părinții câteva minute pe internet, că-s tentații la tot pasul. Nici nu e nevoie să le cauți, și dacă dai Swipe Up pe TikTok, imediat dai de una cu țâțele pe jumate la vedere. Și vrei mai mult, dar te ascunzi când o ceri.

În felul ăsta, apare prima problemă cu potența pe care o provoacă masturbarea: dorința de a termina mai repede. Cu cât ai viteză mai mare la mână, cu atât ejaculezi mai repede. E adevărat că asta nu înseamnă cum să te masturbezi corect. Înseamnă să o faci în grabă, și să îți înveți corpul cu ejacularea prematură. Așa că, atunci când ești cu o fată, va apărea aceeași dorință: grăbești lucrurile, sari peste preludiu, poate chiar peste plăcerea ei. Pentru că oamenii obișnuiți cu masturbarea nu știu încă să se gândească de fapt și la partenerele lor. Sau au obiceiul să uite.

În opinia mea, cred că ăsta e singurul mod direct în care laba influențează direct potența. Altfel, există alte moduri, indirecte, despre care-ți povestesc imediat.

Uneori, masturbarea mă ajuta să adorm. Alteori, mă ținea treaz. Prea treaz.

Alte moduri prin care masturbarea afectează potența

Vină. De aici începe totul. Când ți-o iei în cap, e totul frumos. Abia apoi îți dai seama de ce ai făcut. Începi să te victimizezi. Să îți ceri iertare sau să te rogi. După caz, fiecare reacționează în consecință. Unii nu simt nimic, ci se bucură că au scăpat, ca să revină la activitatea lor zilnică. Așa sunt eu. Mai pragmatic când vine vorba de Manuela.

Alții, în schimb, ar fi în stare să meargă la spovedanie sau să facă mătănii. Depinde cum au fost crescuți sau cum „s-au crescut pe ei înșiși”. În general, masturbarea e ceva solitar, prin urmare nu vrei să știe nimeni că o faci. Foarte bine. De-asta am și eu blogul anonim.

Însă, masturbarea zilnică poate deveni o problemă, dacă te simți vinovat de fiecare dată. Aduni prea multă vinovăție în tine. Ca apoi să te izolezi, să îți lași barbă, să devii un pustnic, fără prieteni și perspectivă. Nu râde, e clar că exagerez, însă nici nu sunt departe de adevăr. Depinde cât de mult o lași să te controleze.

Medicii nu zic că trebuie să te ții de „o normă” când îți faci laba. Depinde de tine, cât te simți bine. Însă, masturbarea poate degenera în alte probleme care afectează potența la bărbați în moduri neplăcute:

  • Ejaculare precoce: da, am zis mai sus, dacă te obișnuiești să-ți dai drumul în 2 minute, atunci așa va fi și când faci sex cu o persoană reală.
  • Erecție la orice stimul: nu e atât de mișto ca la pastilele pentru potență, să știi. Dacă faci laba des, scade nivelul de serotonină, ceea ce afectează sistemul circulator. Fără detalii medicale, pe scurt ți se scoală repede dar nu ține mult. Ai erecții dese dar slabe. Ai să vezi că dacă faci pauze de 2-3 zile, erecțiile devin mai puternice.
  • Lipsa încrederii în sine: vinovăția asta de după poate duce la victimizare, la credința că nu ești suficient de bun pentru nimeni.
  • Depresie: asta e o afecțiune psihică serioasă, ce trebuie tratată de specialiști. Singur e greu să ieși din ea. Pe deasupra, afectează nu doar relațiile cu cei din jur, ci și potența. Corpul nu îți va mai cere sex, ci pur și simplu masturbare. Așa că atunci când ești cu cineva în pat, riști să ai disfuncții erectile.
  • Impotență psihică: probleme sexuale psihologice, una din temele mele „preferate”. Pe scurt, nu ți se mai scoală cu regularitate. Unele partide sunt un eșec total, în timp ce altele sunt la nivel mediu. Obosești după prima partidă, nu reușești să duci două consecutive. Asta înseamnă impotență psihică, pe scurt.
  • Distorsionarea realității despre sex și aspectul fizic: asta de regulă e efectul filmelor porno asupra creierului, însă și efectul masturbării. Zic asta pentru că și atunci când te masturbezi „orbește”, compulsiv, ai niște fantezii în cap. Doar nu te gândești că ai primit o mărire de salariu, nu? Unii oameni, poate, dar în general e vorba de fantezii sexuale. Și dacă nu îți sunt îndeplinite nici vizual, nici fizic, de parteneră, ți se înmoaie penisul în timpul partidei, sau chiar înainte de intrare în vagin.

Nu vreau să te sperii, ci doar să îți zic un leac foarte simplu:

Când masturbarea afectează potența,
Fii bărbat! Încearcă abstinența!

Masturbarea afectează potența. Atunci apare… abstinența

Când e bună abstinența

Dacă ai fumat sau ești fumător, să știi că e cam același lucru. Pe moment, îți provoacă plăcere, însă după ce ai terminat o țigară, respectiv o labă, parcă îți pare rău. Dacă ești înrăit cu ambele, nu simți nimic după ce termini. Probabil un gol pe care nu ai reușit să-l umpli.

Însă, masturbarea și fumatul sunt legate între ele pentru că ambele stimulează eliberarea dopaminei, substanța responsabilă de fericire și relaxare. Chiar și în mici doze, te ajută să scapi de stres sau să uiți de o problemă. Ăsta e golul pe care îl umple, temporar.

Așa că, atât la fumat, cât și la masturbare, dacă vrei să te lași, trebuie să o faci brusc. Și să te abții un anumit timp, definitiv. Eu am reușit să mă las mai ușor de fumat decât de masturbare. De fapt, nu m-am lăsat definitiv de masturbare, însă am trecut din nou în limita siguranței – de la cea zilnică la cea săptămânală sau bilunară.

Îți spun cu mâna pe inimă că atunci când nu mă masturbez, reușesc să fiu mai productiv la muncă și acasă. Ba uneori chiar și în relații, atât cu prietenii cât și cu iubita actuală.

Abstinența de la labă e bună, atunci când simți că începe să te controleze. E simplu de spus, greu de făcut. Te înțeleg perfect. Și avantajul principal este că, după o perioadă de cel puțin o săptămână fără să ejaculezi, ai orgasm mai intens când o faci. Nu-i așa că merită să aștepți, pentru așa ceva?

Concluzia, dacă se poate numi așa, e că masturbarea afectează potența. Însă, dacă îi face rău sau bine, depinde de tine. Dacă o faci cu cap, atunci chiar te ajută să fii mai bun la pat.

Dacă o faci greșit, haotic și prea des, atunci, prietene, încearcă abstinența!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.