La ce ajută creșterea cantității de lichid seminal?

La ce ajută creșterea cantității de lichid seminal?

Salutare! Azi vreau să îți spun cum am reușit să-mi îmbunătățesc calitatea și cantitatea lichidului seminal. 

Cred că subiectul e important de dezvoltat căci acest lichid seminal nu e doar un indicator al sănătății aparatului reproducător. Este și un factor important în obținerea performanțelor sexuale pe care ni le dorim. 

Nu știu ce speri mata’ să citești, (nu te supăra că am glumit) însă tema materialului de azi mi se pare mult mai importantă față de articolele care-ți răspund la întrebarea dacă sperma-i mai bună decât crema hidratantă.

Așadar, te invit să rămâi alături de mine ca să-ți spun la ce ajută creșterea cantității de lichid seminal.

Lichid seminal: ce este

Ce este lichidul seminal

Care-i faza cu acest lichid seminal? Simplu, e vorba de fluidul pe care îl elimini la finalul actului sexual. 

E o combinație de substanțe din glandele tale seminale și prostata, care îi ajută pe spermatozoizi să înoate și să-și facă datoria. 

Cu alte cuvinte, scopul lichidului seminal este reproducerea și funcționează ca un vehicul care transportă spermatozoizii în tractul reproducător feminin.

Din perspectivă medicală, putem spune că testiculele produc zilnic milioane de spermatozoizi, care se maturizează și se stochează în epididim. 

La ejaculare, când penisul este extrem de stimulat, spermatozoizii sunt împinși prin canalele seminale, ajungând în prostată și în veziculele seminale. Acest amestec, pe care-l numim lichid seminal, este apoi expulzat din penis prin uretră.

Important de reținut este că proprietățile lichidului seminal (spermei) sunt foarte importante mai ales atunci când se dorește conceperea unui copil.

Cum să ajuți creșterea cantității de lichid seminal

Înainte de a răspunde, este necesar să menționăm că trebuie să excludem prezența unor afecțiuni și probleme structurale printr-un examen urologic complet. 

Ar trebui investigate dezechilibrele hormonilor FSH și LH, prezența testiculului necoborât, torsiunea testiculară (rotația testicului), problemele circulatorii, varicele testiculare, canalele spermatozoizilor și bolile care afectează organele reproducătoare.

Cred că e esențial să explorezi atracția sexuală față de parteneră, căci acolo se erodează de fapt relația și să nu uiți că stilul de viață influențează semnificativ cantitatea de lichid seminal produsă.

De aceea, ți-aș recomanda să acorzi o deosebită atenție odihnei, să eviți stresul și să adopți un regim alimentar echilibrat, bogat în antioxidanți și nutrienți esențiali.

Alimente pentru creșterea potenței și fertilității la bărbați

Aș sublinia importanța consumului de alimente bogate în zinc, cum ar fi semințele de dovleac și fructele de mare, care contribuie la producția de lichid seminal. 

Totodată, alimentele bogate în acizi grași Omega-3, precum peștele gras și nucile, sunt esențiale pentru mobilitatea spermatozoizilor.

Un articol publicat în jurnalul Fertility and Sterility spune că alimente precum pepenii galbeni şi cartofii dulci pot duce la creşterea cantităţii şi calităţii lichidului seminal. Însă, cel mai puternic efect a fost observat în cazul morcovilor. 

Consumul acestora a dus la creşterea motilităţii spermatozoizilor cu 6,5-8%.

În plus față de aceste alimente, pentru a îmbunătăți calitatea vieții sexuale sau a crește șansele de concepție prin creșterea cantității de lichid seminal, este important ca organismul să fie detoxifiat. 

Teoretic, ar trebui să consumi zilnic 2,5 litri de apă filtrată, 5 până la 7 pahare de 100 ml de suc proaspăt de legume și 2-3 pahare de suc natural de fructe.

De asemenea, eliminarea zahărului, alcoolului și cofeinei, precum și renunțarea la fumat, sunt esențiale pentru a maximiza beneficiile unei alimentații sănătoase. Aceasta joacă un rol important în îmbunătățirea calității spermei.

Există suplimente care cresc cantitatea de lichid seminal?

Fie că ai dificultăți cu erecția, ejaculare precoce sau pur și simplu vrei să te bucuri de sex cu partenera că, poate-poate, vine barza, e bine să consumi suplimente.

După mine, cele mai eficiente sunt cele naturale, care funcționează ca adjuvant. Mă refer strict la suplimentele alimentare care sunt pe bază din plante și care sunt sigure. Așa e, spre exemplu, cea mai bună pastilă de potență pe care am încercat-o.

Faza e că în topul meu personal intră cele cu Vitamina E, L-arginina și Maca, fiecare având proprietăți benefice dovedite. 

Partea faină e că aceste suplimente 100% naturale nu doar cresc cantitatea de lichid seminal. Ele îmbunătățesc funcțiile aparatului reproducător, ajutând inclusiv la obținerea performanțelor sexuale. 

Eu cred că suplimentele naturale pentru bărbați, luate cu responsabilitate, pot oferi un plus de vitalitate și pot sprijini sănătatea sexuală. Cel puțin așa a fost în cazul meu.

La ce ajută creșterea cantității de lichid seminal: părerea mea

La ce ajută creșterea cantității de lichid seminal: părerea mea

După părerea mea, un volum mai mare de lichid seminal poate îmbunătăți experiența sexuală, oferind o lubrifiere naturală mai eficientă și reducând disconfortul în timpul actului sexual. 

O cantitate mai mare de lichid seminal poate însemna mai multe substanțe nutritive și proteine esențiale, care ajută la menținerea sănătății spermatozoizilor și la îmbunătățirea capacității acestora de a fertiliza ovulul.

Poate, de asemenea, să contribuie la un transfer mai eficient al spermatozoizilor în tractul reproducător feminin, facilitând astfel întâlnirea cu ovulul. Acest aspect este super important pentru cuplurile care încearcă să conceapă un copil.

În încheiere, aș vrea să-ți reamintesc că sănătatea aparatului reproducător și creșterea lichidului seminal sunt aspecte care merită toată atenția noastră. 

Prin alegeri conștiente și un stil de viață echilibrat, putem atinge performanțele dorite și ne putem bucura de o viață sexuală împlinită alături de parteneră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.