Libidoul la bărbați sau cum să ți-l stimulezi singur

libidoul la barbati

Sunt momente în viață când trebuie să iei problema în propriile tale mâini. În cazul de față, problema este definită ca libidoul la bărbați. Cu înaintarea în vârstă, apetitul nostru sexual scade. Nu mai urlă hormonii ca-n adolescență, nu mai simțim nici nevoia de pornografie sau masturbare. Ce e de făcut ca să ne stimulăm sexual în continuare?

Libidoul la bărbați scade din numeroase motive

Am făcut o mică cercetare ca să aflu ce alte cauze în afară de înaintarea în vârstă sunt. Eu, unul, am aproape 40 de ani, îmi place să-mi rotunjesc vârsta deși știu că nu e bine. Ce n-aș da să mai am din nou 20. Vai, ce bine era atunci.

Oricum, spre deosebire de femei, care deja după 50 de ani nu mai simt nevoia de sex la fel de mare, noi, bărbații, avem câțiva ani în plus la capitolul nevoie de sex. După 60 de ani se simt scăderi masive ale libidoului, deși cu ajutorul anumitor trucuri, încă ne putem menține. Am un prieten al cărui tată l-a avut când avea 60 de ani. Maică-sa e cu 30 de ani mai tânără. Deci, se poate!

Alte motive pentru care poate scădea libidoul masculin:

 • probleme sexuale psihologice. Am dat câteva exemple în articolul meu. Ele sunt responsabile și de alte probleme cu potența precum erecție scăzută, ejaculare precoce, chiar și stimă de sine scăzută când vine vorba de sex. Dacă întâmpini astfel de probleme, vei dori să te ferești de sex și nici de masturbare nu-ți arde. Așa că, libidoul scade.
 • testosteron scăzut. Ăsta e hormonul masculin pentru dezvoltare și energie sexuală. Un medic poate determina nivelul tău de testosteron. De exemplu, am citit că dacă este sub 300 de nanograme pe decilitru, apetitul sexual scade dramatic. Există tratamente pentru creșterea nivelului de testosteron.
 • oboseala. Știi senzația aia de oboseală apăsătoare, încât nu-ți vine nici să mergi la budă? Ei bine, în acel moment nici de sex nu-ți arde. Eu am ratat multe partide așa, când mă consumam la muncă, și apoi seara mă vedeam cu prietena care avea chef de nebunii și o refuzam. Ce de căcat din partea mea, nu? Pentru tine recomand să ai grijă cum îți prioritizezi lucrurile.
 • stresul. Cunosc persoane stresate din cauza locului de muncă, și cunosc persoane stresate din cauza lipsei locului de muncă. Știu oameni stresați din cauza pandemiei, războiului și altor știri negative. Sau pur și simplu oameni care se stresează și atunci când nu găsesc ceva bun de văzut pe Netflix. Ne putem stresa din orice! Asta e uimitor. Așa că trebuie să compensăm cu tratamente anti-stres, pe cât posibil. Stresul produce cortizol, care contribuie la constricția vaselor de sânge, ceea ce duce la disfuncții erectile. Nu-i ok, cu stresul ăsta.
 • boli cronice, depresie și alți demoni. Eu așa le zic, demoni, acestor afecțiuni care nu doar îți strică modul de viață, ci și cheful de sex. Dureri cronice, artrită, reumatism, diabet, sindrom de oboseală cronică, toate astea sunt copleșitoare pentru organism. Practic, îți consumi toată energia acolo, inclusiv pe cea sexuală. Și, la final, cu ce rămâi? Cu o labă tristă, iar nici p-aia n-o poți duce până la capăt. Crede-mă, am fost acolo, și nu e deloc ok.
 • modul de viață. Aici intervin o groază de lucruri, precum fumat, băut, lipsa somnului, sedentarism, alimentație nesănătoasă. Chiar obezitatea e responsabilă de multe probleme cu potența. Am făcut și eu un studiu propriu, despre faptul că berea scade potența. Nu-i de glumă cu excesele.
 • singurătatea. Asta a fost, la mine, cheia tuturor problemelor. Mi-am dat seama că oamenii pur și simplu nu sunt făcuți să stea singuri, oricât de cool ar fi ei, oricât de mult ar zice că urăsc alți oameni. Da, singurătatea m-a adus în ultimul hal, pentru că nu era nimeni lângă mine care să-mi zică să mă bărbieresc, să mă odihnesc, să nu muncesc peste program, să mănânc la timp. Nici să fac mișcare nu era motivat, așa că m-am îngrășat, am mâncat junk food, am fumat mult, am băut alcool. Mi-am bătut, pur și simplu, joc de corpul meu, ca să nu mai zic de masturbare excesivă. Aici m-a adus singurătatea și cu greu am deschis carapacea să mai ies și eu în lume. Am scris și despre cum scapi de masturbare, deși nu cred că poți scăpa 100%.

Nu încurajez să iei medicamente, însă și remediile naturiste pot fi sub formă de pastile.

Remedii naturiste pentru a crește libidoul la bărbați

Eu sunt adeptul soluțiilor naturiste însă sunt conștient că, singure, nu își ating scopul.

Așa că trebuie să schimbi întâi câteva lucruri la stilul tău de viață, ca să-ți recapeți libidoul și ca să aibă efect suplimentele sau soluțiile ce vrei să le iei.

În primul rând, atenție la stilul de viață. Toate aspectele legate de corpul tău și psihicul tău sunt legate între ele. Când unul nu merge bine, și celelalte sunt afectate. Lasă deoparte excesele, ai grijă de tine. Dormi, mănâncă, fă sport, ieși la aer, stresează-te mai puțin. Fumează mai puțin sau deloc. Bea mai puțin. Iar dacă nu poți să faci toate astea, măcar fă un singur lucru: mai multă mișcare.

Mișcarea = viață

Nu cred că m-ai înțeles, așa că o să repet asta pentru tine.

MIȘCAREA = VIAȚĂ

Acum putem trece la al doilea rând.

libidoul la barbati
E păcat să ratezi așa ceva, nu? Mai bine iei remedii pentru creștere libidou la bărbați și îți faci treaba.

Suplimente alimentare pentru creșterea libidoului la bărbați

Eu am cochetat cu ideea de suplimente de multă vreme, însă cele pentru potență le-am luat după 30 de ani. M-am uitat pe ingrediente foarte mult, ca să văd ce m-ar ajuta. Se pare că pentru stimularea testosteronului și energiei sexuale ai nevoie de:

 • Ginseng,
 • Tribulus Terestris,
 • Ginko,
 • Maca,
 • Palmier pitic,
 • Ghimbir.

Nu sunt singurele plante care ajută, asta e clar. Însă, toate astea, luate mai ales împreună, sub formă de pastilă de înghițit, pastă la plic sau borcan sau lichid la fiolă, te ajută.

Cea mai bună pastilă pentru potență și stimularea libidoului pe care am luat-o eu a fost Pops. Voi scrie despre experiența mea, în viitor. Însă, pe bună dreptate, am testat-o la masturbare, de câteva ori, și penisul meu s-a menținut câteva ore bune în erecție.

Ca fiole am luat Tianli și Natural Potent, deși e cam aceeași chestie. Sunt simplu de administrat, doar înghiți lichidul și apoi îți faci treaba. A durat ceva să obțin erecția și nu am performat cu mult mai bine față de cum mă știam eu, însă era 4 dimineața, eram rupt de oboseală, stresat că a doua zi aveam întâlnire cu un client. Și gagică-mea voia să facem sex. Așa că, Tianli m-a ajutat, pe partea de apetit sexual.

Din categoria pastă pentru ejaculare precoce și creștere libidou la bărbați, am descoperit mierea pentru potență uPotent. E delicioasă la gust, chiar după un plic am vrut să mai iau unul. În prima fază, nu am simțit nimic, însă au trecut 30 de minute să simt primele efecte. Sexul a fost peste așteptări. Eu, de regulă, oboseam și trăgeam pe dreapta după prima partidă. Însă, uPotent m-a ajutat să trag pe stânga, dacă mă-nțelegi.

Ăstea sunt doar patru din suplimentele naturiste pentru potență și apetit sexual ce le-am încercat. M-au ajutat la greu, în special după ce nu mai făcusem de mult sex cu o femeie și credeam că o să fie un eșec.

Dacă tu recomanzi alte soluții naturale pentru creșterea libidoului la bărbați, te ascult. Sunt numai ochi și urechi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.