Poate influența masturbarea calitatea și cantitatea spermei?

masturbarea poate influenta calitatea spermei

Poate vrei să faci un bebeluș. Să fii tătic. Cred că de-asta ești aici, și te întrebi dacă masturbarea poate influența calitatea și cantitatea spermei. Altfel, cât timp ai orgasm, nu ai nevoie de tratamente pentru disfuncții erectile, în fond nu te afectează dacă spermatozoizii sunt leneși sau cantitatea eliminată este mai mică.

E o discuție lungă și veche, însă dovezile sunt recente. Asta pentru că tehnologia de analiză a spermei și studiile făcute pe bărbați care se masturbează excesiv și vor să aibă un copil, sunt făcute recent.

În fond, e bine să te masturbezi. Am detaliat beneficiile în articolul cu același nume. Totuși, atunci când simți nevoia de masturbare zilnică, poate deveni o problemă.

masturbarea și calitatea spermei

Masturbarea și fertilitatea la bărbați

Fertilitatea la bărbați este dată de cantitatea și calitatea spermatozoizilor din sperma eliminată prin ejaculare. Așadar, cu cât cantitatea de spermă este mai mare, cu atât cantitatea spermatozoizilor din componența ei, crește.

Referitor la calitatea lor, nu este influențată de masturbare. În schimb, calitatea spermei este influențată de:

  • fumat excesiv,
  • consum frecvent de alcool,
  • consum frecvent de medicamente,
  • alimentație neadecvată (mese haotice, fast food în exces),
  • înaintarea în vârstă,
  • oreion ca adult,
  • lipsa somnului, stresul în exces,
  • anumite boli sau afecțiuni de sănătate,
  • sedentarism (faptul că toată ziua stai cu fundul pe scaun, poate să ducă la spermatozoizi „leneși”),
  • chiloți prea strâmți sau sintetici.

În general, când stai pe scaun, încearcă să nu îți presezi testiculele. Adică să nu te așezi pe ele, să le lași cât se poate de libere. De aceea nu prea se recomandă unui bărbat să stea cu picioarele apropiate prea mult timp, sau picior peste picior.

Altfel, ai văzut celelalte obiceiuri rele, ce îți pot face. Bine, vârsta și trecerea timpului sunt imposibil de controlat, însă ce mănânci, când mănânci, ce mișcare faci și odihna, pe toate le poți controla.

Infertilitatea la bărbați

Testul de fertilitate masculină se numește spermogramă. Ea se face în laboratoare de specialitate și poate determina dacă suferi de infertilitate, iar interpretarea ei îți poate da un diagnostic.

Infertilitatea la bărbați este de mai multe tipuri, precum: azoospermie, oligozoospermie, astenozoospermie, teratozoospermie. Nu mă întreba cum se manifestă fiecare tip, pur și simplu caută-le individual pe Google și vei găsi.

Pentru a îți recolta sperma pentru test, medicii recomandă o perioadă de abstinență de la masturbare sau sex între 2 și 7 zile. De asemenea, după ejaculare, sperma trebuie transportată la laborator, într-un recipient, în cel mult 30 de minute. Altfel, spermatozoizii mor, și testul nu e concludent.

Nu este relevantă sperma recoltată care a fost obținută prin întreruperea actului sexual (coitus interruptus), asta înseamnă că ți-ai scos-o din gagică și ți-ai dat drumul în recipient.

hiperexcitabilitate sexuala la barbati

Masturbarea și cantitatea de spermă eliminată

Volumul normal de spermă eliminată la ejaculare este între 2 – 5 ml. Tot ce e mai puțin de 2 ml se numește microspermie, care indică fie o inflamație cronică a veziculelor seminale sau o problemă de prostată. Există și ejacularea uscată sau aspermia, care este vindecabilă prin tratament, dar numai în urma unui diagnostic.

Pe de altă parte, o altă disfuncție mai poate fi și ejacularea întârziată, despre care am scris în articolul cu nu pot să îmi dau drumul.

Cantitatea de spermatozoizi dintr-un mililitru de spermă trebuie să fie de minim 20 milioane. Tot ce e mai puțin se numește oligozoospermie, care cu cât este mai accentuată, cu atât scad șansele de a avea un copil. Deci, și cantitatea contează.

Sunt mai multe tipuri de analiză a spermei, aici nu intru în detalii. Însă, contează ce-ți zice la final: calitatea și cantitatea spermatozoizilor. Logic, acestea sunt strâns legate de calitatea și cantitatea spermei.

Dar ce legătură are masturbarea cu cantitatea spermei ejaculate?

Nu are. Însă, cu cât ejaculezi mai des, cu atât cantitatea spermei ejaculate este mai mică. Pentru a te reface complet, ai nevoie cam de 3 zile. Nu trebuie să îți faci griji că nu te refaci, căci corpul unui bărbat produce spermatozoizi non-stop.

Cei care spun că masturbarea frecventă scade cantitatea de spermă eliminată, nu spun de fapt tot. E adevărat că la mai multe ejaculări consecutive scade cantitatea de spermă. Însă, aici vorbim de intervale de cel mult 2-3 ore între ejaculări. Altfel, dacă îți dai drumul la 1-2 zile, nu ai de ce să-ți faci griji.

masturbarea și fertilitatea la bărbați

Mă masturbez des. Pot să am copii?

Sunt două moduri prin care masturbarea te poate afecta să îți scadă șansele de a avea copii:

#1 Masturbarea excesivă poate afecta potența

Da, am scris despre asta în articolele despre cum poate afecta masturbarea potența la bărbați, respectiv cum să te masturbezi corect.

Masturbarea greșită este cea care „încurajează” și „obișnuiește” penisul să se grăbească să ejaculeze, apoi să se culce. Asta duce la disfuncții erectile, datorate acestui obicei greșit. Întâmplări precum mi se culcă în timpul sexului sau nu se mai scoală când ești cu o femeie în pat, pot fi datorate masturbării greșite sau în exces.

#2 Masturbarea excesivă poate reduce libidoul și cantitatea de spermă eliminată

Libidoul la bărbați este controlat de cantitatea de testosteron. Putem spune că masturbarea frecventă poate duce la scăderea libidoului și poți ajunge într-un stadiu prin care am trecut eu: să nu mai vreau să fac sex. Asta înseamnă, implicit, să faci pauze din sexul cu partenera, pentru că ești deja epuizat sexual de la masturbare. Logic că asta duce la scăderea șanselor de a face un copil.

Poate nu știi dacă nu ai încercat, dar să faci un copil presupune să urmați un calendar, în funcție de perioadele de ovulație ale partenerei, și să faceți sex aproape zilnic. Uneori, chiar de mai multe ori pe zi. Pentru a fi sigur că vei reuși să „înscrii”, adică să lansezi norocosul care va fecunda ovulul, e muncă grea, indiferent de vârstă.

Prin urmare, dacă te masturbezi mai rar, sau chiar deloc în perioada de concepere, cresc semnificativ șansele de a face un copil.

Sper că te-am ajutat! Dacă ai totuși probleme cu masturbarea excesivă, îți recomand să citești și articolul despre cum să scapi de masturbare. Baftă!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.