Cât de mult poate influența greutatea potența masculină?

Cât de mult poate influența greutatea potența masculină?

Conceptul de sexy și supraponderalitate se completează ca apa și uleiul, adică deloc. Kilogramele în plus sunt o problemă pentru multe persoane, acestea afectându-le nu doar sănătatea și încrederea în sine, ci și viața intimă. 

De aceea, e timpul să discutăm despre un subiect destul de important pentru sănătatea și viața ta sexuală: influența greutății asupra potenței masculine. 

Așa că ia-ți o bere (sau un smoothie) și hai să vedem care-i treaba cu greutatea și potența la bărbați.

Cât de strâns legate sunt greutatea și potența?

Cei mai mulți dintre prietenii mei își pun întrebarea: „Oare cât de mult îmi poate influența greutatea potența?” Ei bine, băieți, răspunsul nu e atât de simplu. 

Dacă și tu ai aceeași nelămurire, lasă-mă să-ți spun că există o mulțime de motive pentru care greutatea joacă un rol semnificativ în sănătatea sexuală.

Afectează circulația sângelui

Excesul de greutate poate duce la acumularea de depuneri de grăsime în jurul arterelor și vaselor de sânge. Aceste depuneri pot îngreuna fluxul sanguin prin vase, afectând circulația corectă către organe și țesuturi. Ce are asta de-a face cu potența? Păi, ca să ai o erecție solidă, ai nevoie de un flux sanguin adecvat către zona genitală.

Creează haos hormonal și duce la infertilitate

Într-adevăr, greutatea în exces poate duce la dezechilibre hormonale, inclusiv la scăderea nivelului de testosteron. Mai exact, supraponderalitatea reduce nivelul de globulină care leagă hormonii sexuali, proteina responsabilă de ,,transportul’’ testosteronului în sânge. Mai puțină globulină înseamnă mai puțin testosteron. Mai puțin testosteron creează haos hormonal și contribuie la apariția disfuncției erectile, deci te poate lăsa fără urmași.

Influențează stima de sine

Să știi că nu doar aspectele biologice contează. E important și cum te simți în pielea ta. Greutatea poate influența încrederea în sine, iar unul dintre semnele unei stime de sine scăzute este frica de eșec. Așa cum bine ai intuit, această frică nu doar că poate afecta felul în care relaționezi cu ceilalți, dar îți poate afecta și intimitatea, mai exact, libidoul. Și, crede-mă, nu vrei să ai anxietate de performanță sexuală.

Cu greutatea și potența nu te joci. Fie că ai nevoie de puțină energie sexuală sau un ajutor în desfășurarea actului sexual, atunci când îți administrezi cea mai bună pastilă pentru potență, beneficiile vor fi evidente.

Conștientizarea acestui eșec, un mindset pozitiv și puțin ajutor suplimentar, pot face minuni la pat, indiferent de kilogramele de pe cântar.

Cum îți poți îmbunătăți viața sexuală dacă ești supraponderal?

În primul rând, e important să restabilești comunicarea emoțională în cuplu, să ai o discuție sinceră cu partenera pe acest subiect. Vorbește-i deschis despre fricile tale și vei începe să te simți mai bine.

În al doilea rând, e important să mai reduci din aportul caloric zilnic și să începi să pui osul la treabă prin sporirea efortului fizic, știi ce zic? Supraponderalitatea și obezitatea apar atunci când mâncăm mai mult decât avem nevoie și uităm să facem mișcare. 

Ideea este că supraponderalitatea nu trebuie să fie un obstacol în calea unei vieți sexuale satisfăcătoare. 

Așadar, hai să vedem care-i treaba cu greutatea și potența și să explorăm câteva strategii care pot face o mare diferență:

Adoptă un stil de viață activ

Fii prieten cu mișcarea! Exercițiile fizice regulate nu doar că te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus, ci îți îmbunătățesc circulația sanguină și sănătatea cardiovasculară. Fie că alegi să mergi prin parc, să alergi sau să te înscrii la o clasă de zumba, mișcarea este un stimulent pentru libidou și pentru starea generală de bine.

Alege alimente sănătoase

Eu ți-aș recomanda să înlocuiești alegerile alimentare nesănătoase (fast food, patiserie și băuturi carbogazoase) cu alegeri mai sănătoase. O dietă sănătoasă ar trebui să conțină: legume proaspete sau preparate la abur sau la cuptor, fructe, carne slabă, lactate, ouă, nuci și semințe, dar și pâine din făină integrală.

Optează pentru o dietă bogată în legume, fructe, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Dacă mă întrebi pe mine, n-ar strica să încerci și niște alimente afrodisiace. Nu în ultimul rând, ar fi bine să eviți și excesul de zahăr și alimente procesate care îți pot afecta nivelul de energie.

Odihnește-te corespunzător

De asemenea, încearcă să diminuezi oboseala cu un somn de cel puțin 8 ore în fiecare noapte. Ține minte că, mai important decât numărul de ore, contează de la ce oră dormi. Degeaba dormi 10 ore, dacă te culci după câteva ore de gaming, la 3 noaptea. Cu alte cuvinte, somnul este foarte important și are efect pozitiv dacă este începând cu ora 22:00 sau, cel târziu, începând cu ora 23:00. Somnul practicat în mod constant după ora 00:00, chiar dacă este lung, nu este la fel de odihnitor. 

Potență maximă într-un corp sănătos

Potență maximă într-un corp sănătos. Greutatea și potența

În concluzie, greutatea și potența pot fi echilibrate printr-o mai bună organizare a stilului de viață: comunicare mai bună, alimentație mai sănătoasă, dar și ceva mișcare.

Așa că, prietene, să nu uităm să ne îngrijim de noi înșine, să fim conștienți de deciziile noastre și să nu ne temem să căutăm ajutor atunci când avem probleme cu greutatea și potența. Aștept cu nerăbdare să aud poveștile tale și să văd cum faci față cu lupta împotriva kilogramelor în plus. 

Ai grijă de tine!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.