Fumatul și potența masculină: riscuri și efecte

fumatul si potenta masculina

Eu m-am lăsat de fumat dar nu din cauză că am fost impresionat de mesajele de pe pachete. Pur și simplu că se scumpeau ca naiba și m-am gândit că am fumat atâta timp și pentru ce? Nu m-a ajutat cu absolut nimic. Așa că vom vorbi despre fumatul și potența masculină, respectiv dacă e pe bune faza că fumatul provoacă infertilitate.

M-am lăsat de fumat așa cum m-am despărțit de ultima prietenă. Treptat, liniștit, fără prea mare tam-tam. Adică nu am suferit, respectiv nu m-a durut în piept, nu mi-a luat-o inima razna, nu am scuipat flegme negre dimineața. Am simțit doar o poftă crâncenă de țigară, la câteva zile după, și apoi aproape zilnic, câte o poftă care era din ce în ce mai mică. Am ignorat-o, m-am luat cu altceva, și am început să mă bucur de faptul că simt din nou gustul mâncării.

Apropo, din seria asta de articole cu X vs potența masculină, citește și:

Toate astea sper să te ajute și să-ți completeze cunoștințele, mai ales dacă ai de-a face cu ele. Sincer să fiu, cred că majoritatea dintre noi avem de-a face cu cel puțin 3 din lista aia. Ghicește tu care-s cele mai frecvente.

Fumatul și potența masculină: riscuri reale

Hai s-o luăm cu începutul, pentru șmecherii care fumează din adolescență. Atunci când ești în perioada de creștere, fumatul te cam oprește. Adică încetinește creșterea. Aici vorbesc de dezvoltarea generală a organismului, inclusiv a penisului. Așa că dacă ai un penis mic și fumezi din copilărie, nu te mai mira.

Fumatul poate avea un impact puternic asupra potenței masculine. Da, din păcate, asta e pe bune. Fumul de țigară conține mii de substanțe chimice dăunătoare, care pot afecta circulația sângelui și pot provoca probleme de erecție. În consecință, penisul nu mai este irigat corespunzător, ceea ce duce la o erecție slabă. Asta e valabil și dacă fumezi, și dacă stai în fum de țigară. Riscurile sunt, din păcate, mai mari pentru nefumători, pentru că ei nu au încă mâzga aia depusă pe plămâni, cum au fumătorii, respectiv cilii plămânilor închiși. Nefumătorii sunt ca o invitație deschisă într-un parc de distracții, pentru toate toxinele din fumul de țigară.

Un studiu din 2010 a arătat că bărbații care fumează au o rată de disfuncție erectilă de până la 50% mai mare decât bărbații care nu fumează. Acest lucru se datorează faptului că fumul de țigară îngustează vasele de sânge, ceea ce face mai dificilă circulația sângelui spre penis. Și nu scapi cu una, cu două, dacă te documentezi despre păreri Tianli fiole sau păreri Herbal V.

Fumatul poate de asemenea să reducă producția de testosteron, hormonul sexual masculin, ceea ce poate avea un impact negativ asupra libidoului și a performanței sexuale. Implicit, afectează și producția de oxid nitric din organism, care e direct responsabil de erecție.

Pe lângă problemele de erecție și libidou scăzut, fumatul este una din principalele cauze pentru infertilitate masculină. Un studiu din 2013 a arătat că fumatul poate reduce calitatea spermei și șansele de a avea copii. Substanțele toxice din fumul de țigară inhalat influențează concentrația, motilitatea, aspectul și genetica spermatozoizilor.

sursa foto: pexels. Radu Florin

Concluzii despre fumatul și potența masculină

Concluzia e una clară: lasă-te de fumat, că oprirea are efecte reversibile. Ți se va îmbunătăți semnificativ sănătatea sexuală dar și a organelor în general. Vei respira mai bine, vei avea nasul mai des desfundat, vei tuși mai puțin, vei avea o imunitate mai crescută. Te vei simți cu totul mai sănătos.

Un studiu din 2011 a arătat că bărbații care s-au lăsat de fumat au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale potenței și au prezentat o rată mai mică de disfuncție erectilă după un an. De fapt, din punct de vedere medical, așa se recunoaște un nefumător: cel care nu a mai fumat de cel puțin 12 luni.

Poți folosi aplicații mobile ca să te lași de fumat, să vezi ce recompense îți oferă și ce schimbări se întâmplă în organismul tău la câteva săptămâni după ce te-ai lăsat. Însă, în același timp, poți să faci ca mine, să îți bagi picioarele în ele țigări, știind că nu te ajută cu nimic. Ba, chiar mai rău, la cât de scumpe sunt acum, te usucă de bani mai ales dacă stai și în chirie.

Faza asta cu faptul că fumatul te eliberează de stres e o prostie. E doar o ocupație care te face să uiți, pentru o clipă de câteva fumuri. Și nu mă aburi cu țigările electronice sau tutun încălzit, că și ălea sunt toxice. Nu există fumat sănătos.

Sper să te ajute detaliile astea despre fumatul și potența masculină. Multe sunt din propria mea perspectivă, de fost fumător, actual nefumător.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.