Frecvența sexului în cuplu: de câte ori pe săptămână e bine?

frecvența sexului în cuplu

Știi momentul ăla în care ai vrea să-i spui partenerei că vrei să faci sex mai des, dar îți e teamă de felul în care va reacționa?

Am trecut și eu prin asta. După fiecare weekend în care făceam sex mă simțeam furios. Furia era singura chestie care mă făcea să rămân treaz în miez de noapte și mă hrăneam din ea în felul ăla moral în care poți s-o faci dacă nu pomenești niciodată cu voce tare nedreptatea care ți se face.

Eu voiam să facem sex de cel puțin 4 ori pe săptămână, dar gagica mea prefera să o facem în weekend – când e mai relaxată – și uneori în cursul săptămânii – dacă se întâmpla să ieșim la cină sau să ne bucurăm de un pahar de vin împreună.

Frecvenţa sexului în cuplu ţine foarte mult de modul în care ştii să îi spui partenerului tău ce îţi place şi ce nu. Știam că trebuie să fac în așa fel încât iubita mea să nu mai aibă impresia că trăiește în ambiția mea spulberată.

Tu de câte ori pe săptămână crezi că e bine să faci sex? Deşi nu am putut stabili cât de des „e bine”, eu am aflat ce anume influențează frecvenţa cu care fac sex.

Hai să-ți spun ce am descoperit!

Atracția sexuală: ce rol joacă atracția față de partener?

Atracția sexuală dintre parteneri este super importantă, însă poate fi și o adevărată provocare. 

Să încep cu începutul, da? Întreaga lume se învârte în jurul energiei sexuale. Chiar dacă atracția sexuală și hormonii ne întorc viețile cu susul în jos, acestea pot duce – din fericire – la o relație sănătoasă pe termen lung.

În cazul relației mele, a fost nevoie de o dorință sexuală puternică între amândoi ca să putem duce relația la următorul nivel. Și după ce am ajuns la acest nivel, am încercat să ,,keep the flame of passion burning as the years roll by”, cum bine ar zice englezii.

Quick tips aici — am două/trei sugestii care sper să te îndrume și pe tine să explorezi atracția sexuală față de parteneră, căci acolo se erodează de fapt relația.

  • învață să citești semnele atracției partenerei;
  • uită-te constant în ochii ei;
  • fă-i complimente;
  • comunică-i dorința sexuală prin limbajul non-verbal.

5 factori care influențează frecvența sexului în cuplu

La începutul relației, nu te gândești ce frecvență ar fi potrivită- faci sex oricând, oriunde. Diferențele dintre voi par să fie intrigante și interesante. Ieși din zona de confort, apare adrenalina aia mișto de risc, totul devine incert și în același timp incitant, and all that jazz.

Realitatea este că, indiferent câtă atracție există între parteneri, compatibilitatea sexuală nu este o garanție. Trebuie să lucrezi constant la treaba asta, sexul clădește intimitatea cuplului și nu trebuie niciodată neglijat.

Hai să-ți spun care sunt factorii care cred că influențează frecvența sexului în cuplu:

  • Comunicarea – ia-ți inima în dinți și vorbește cu partenera sau cu partenerul tău. Mie mi-au trebuit vreo 2 luni, dar nu regret.
  • Înțelegerea – asigură-te că identitatea ta există în armonie, lângă a celuilalt, niciodată în luptă cu partenerul, căutând să vedeți care domină și la cine este puterea;
  • Felul în care vă raportați la actul sexual – asigură-te că amândoi vă bucurați de beneficiile practicării sexului. Activitatea de sub așternut nu trebuie să vă provoace frustrări. Sexul de calitate va duce la mai mult sex de calitate.
  • Problemele de sănătate – dacă există, asigură-te că faceți toate demersurile ca să vă fie amândurora bine.
  • Frecvența cu care faceți (alte) lucruri împreună – încearcă să cauți o activitate pe care să o faceți împreună. Un abonament la sală? Seri de quiz la pub-ul vostru preferat? Degustări de vin la restaurantul din centrul orașului? Why not?!

Factorii pe care i-am enumerat mai sus nu constituie o regulă generală pe care o poate aplica toată lumea, știu doar că a funcționat la mine. Adevărul e că frecvența cu care unele cupluri practică sexul depinde, în general, de trei factori esențiali: vârsta, durata relației și sănătatea generală a partenerilor.

Cuplurile care fac sex în mod regulat sunt mai fericite: mit sau realitate?

Realitate, cu siguranță! Cum ziceam, frecvența sexuală ține super mult de cunoașterea și compatibilitatea dintre parteneri, nu există studii care să ne indice un număr norocos: cifrele din studiile ăstea depind de anumiți factori pe care noi nu îi cunoaștem.

Poate de aceea, beneficiul nu este dat de sexul în sine ci de nivelul de afecțiune pe care și-l arată partenerii – fie că vorbim de îmbrățișări, comunicare sau timpul petrecut împreună. 

Chestiile relaționale ale sexualității, adică împărtășirea afecțiunii, a nevoilor și a dragostei sunt mega importante și duc la o creștere exponențială a actelor sexuale.

Așadar, sexul este un mod plăcut de a împărtăși momente intime și de fun. De ce trebuie să numărăm de câte ori facem sex pe săptămână? Let it just be!

Și pe final, un sfat pentru tine. Dacă ați ajuns acasă și lenjeria ei intimă e asortată, crede-mă, a decis înaintea ta că veți face sex! Așa că bagă pastila aia sau mierea pentru potență și scoate leul din tine la iveală!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.