Exerciții Kegel pentru ejaculare precoce: mit sau realitate

exerciții kegel pentru ejaculare precoce

Pe mine mereu m-a frustrat ejacularea precoce. Mulți ani m-am confruntat cu problema asta, în special în tinerețe, când schimbam partenerele mai des. De fiecare dată mi se întâmpla, probabil pentru că de fiecare dată eram prea entuziasmat că aveam ocazia să fac sex. Așa că am început să caut exerciții Kegel pentru ejaculare precoce, fiind cea mai la îndemână metodă de tratare a problemei.

Ejacularea precoce apare când ți-e lumea mai dragă. După momente intense de preludiu, de excitație, poate chiar de masturbare în cuplu, ajungi la penetrare. Dacă ajungi. Mie odată mi s-a întâmplat, într-o cameră de cămin, să nu apucăm să ne dezbrăcăm, doar mi-am dat puțin jos pantalonii și gagica a început să mă masturbeze. Cum a luat mâna de pe mine și a început să se dezbrace și ea, eu ejaculam în pantaloni. M-am simțit penibil, mai ales că mi-am dat drumul necontrolat, la o simplă atingere.

După aceea, am încercat noi să facem sex cu prezervativ, dar penisul meu era prea moale să mai facă ceva. M-am simțit frustrat. Pe vremea respectivă, fiind în facultate, am avut noroc că recuperarea după ejaculare a durat doar 20 de minute. Atunci mi-am recăpătat ușor încrederea în mine, când am simțit că pot să o penetrez, ca să simtă și ea ceva. Nu știu nici până în ziua de azi dacă s-a prins că am ejaculat fix înainte de a face sex.

Cum am început să fac exerciții Kegel pentru ejaculare precoce

Mi-a ajuns „cuțitul la os”, cum s-ar zice, după atâtea partide de sex eșuate sau întârziate. La cele spontane, cum a fost aia din cămin, nu aveam cum să scap. Încercam să fac sex oral unei femei de fiecare dată când ejaculam înainte ca ea să simtă ceva, sau când îmi dădeam drumul atât de repede încât nici nu ajungeam să o penetrez. Dar dacă femeia nu voia? Atunci nu-mi rămânea niciun as în mânecă, până într-o zi când am descoperit că pot face exerciții Kegel pentru ejaculare precoce.

Nu știam că se numesc așa. Însă, am avut un moment ușor jenant la un moment dat, tot prin facultate. Eram la o conferință studențească și am ajuns cu o gagică pe care o cunoscusem acolo, într-o cameră de hotel cu pat liber. Ne-am dezbrăcat, sărutându-ne pasional, amețiți de aburii alcoolului, și am văzut că era serioasă că voia să facem sex. Însă, eu aveam nevoie la toaletă, îmi venea foarte tare să urinez. Cu siguranță că aș fi stricat momentul să îi zic să mă aștepte puțin, așa că m-am încordat, ca să țin cât de bine pot.

Și, ce să vezi? Mi-am încordat mușchii Kegel în rânduri repetate, pe tot parcursul partidei de sex. Scopul meu era altul, desigur, și probabil și mintea mea era ușor distrasă de nevoia mea acerbă la toaletă. Așa că m-am încordat, și când nu mai puteam să stau așa, îmi relaxam pentru puțin timp mușchii pelvieni. Am tot repetat mișcarea și mi-am dat seama că am depășit momentul în care de regulă ejaculam. Tipa se apropia de orgasm, gemea din ce în ce mai tare. Uraaaa! M-am bucurat că am reușit să o aduc la climax fără să îmi dau drumul înaintea ei.

Apoi, după ce am văzut că s-a simțit bine și terminase, mi-am relaxat ceva mai mult mușchii pelvieni și am ejaculat și eu, în prezervativ. De atunci, eram atât de vesel încât credeam că am descoperit America.

Și asta e o bună poziție pentru a face exercițiile Kegel. Sursa: pexels.com

Exerciții Kegel pentru ejaculare precoce: cum te antrenezi

De la momentul respectiv, am trecut pe Kegel în mod constant. Am citit mult pe tema asta și am aflat că poți face exerciții Kegel pentru ejaculare precoce ca o rutină zilnică.

Cum le faci mai exact? Explic acum.

De regulă se recomandă să începi cu 50 de încordări ale mușchilor pelvieni în fiecare zi. Dacă nu știi la ce mușchi mă refer, să știi că sunt cei care încep din spatele testiculelor și ajung până în zona anusului. Ei sunt mușchii responsabili cu controlul ejaculării, și dacă nu sunt antrenați sau, mai rău, dacă stai mult timp pe scaun, îi presezi și sunt slăbiți.

Așadar, revenind. 50 de încordări pe zi. Fiecare încordare presupune o contractare între 1 și 5 secunde, în funcție de puterea lor. Prima dată probabil va dura mai puțin la tine, că vei simți ca o febră musculară, dacă cumva ții încordat mai mult de 3 secunde și faci asta în mod repetat.

După ce au trecut măcar 30 de zile în care ai făcut asta zilnic, atunci vei simți ca o rutină. La mine a fost mai degrabă ca un tic. Să încordez, țin 5 secunde, apoi să eliberez. Să încordez, să țin 5 secunde, apoi să eliberez.

Când aștept autobuzul, când stau în metrou, când sunt pe acasă și stau în picioare, de fiecare dată fac asta. Nu mai număr de câte ori fac exerciții Kegel pentru ejaculare precoce pe zi. Însă, efectele nu au încetat să apară.

Poți face exerciții Kegel pentru ejaculare precoce, dimineața. Sursa: pexels.com

De ce să ții cont când faci exerciții Kegel?

  • repetări. Nu te gândi că dacă încordezi și eliberezi mușchii, de fiecare dată când îți aduci aminte, sau când stai jos și ești la birou, vor avea efect. Trebuie să faci repetări ale aceleiași mișcări, fix ca la sală: de exemplu, 5 minute continuu de încordări a câte 5 secunde. Nu să faci acum un minut, apoi peste două ore încă un minut.
  • doar după ce ți-a intrat mișcarea în rutină, poți face exerciții Kegel avansate. Asta înseamnă să ții încordați 10 secunde, în loc de 5.
  • menține ritmul. Nu număra doar secundele în care ții mușchii încordați, ci și cele în care îi ții liberi. De exemplu 5 secunde ții încordați, 3 secunde liberi. Pentru un antrenament cu rezultate mai rapide, este recomandat ca numărul de secunde de relaxare să fie în general mai mic decât cel de încordare. Dacă ții încordat 10 secunde, de exemplu, atunci este în regulă să ții mușchi relaxați 5 secunde. Astfel, vei păstra raportul.
  • concentrează-te să izolezi mușchii respectivi. Dacă vrei să funcționeze pentru tine ca tratament ejaculare precoce, atunci trebuie nu să crești forța acelor mușchi, ci pur și simplu să îi izolezi de restul, ca să îi controlezi doar pe ei, în avantajul tău. Cum am făcut eu în experiența de care vorbeam mai sus, de la hotel, în facultate. Nu aveam mușchii Kegel antrenați, și totuși am reușit să îi folosesc, involuntar atunci, în avantajul meu.

Beneficiile reale ale mușchilor Kegel pentru ejaculare prematură

Da, cam peste tot pe net scrie că exercițiile Kegel sunt bune pentru ejaculare precoce și pentru a avea orgasm mai intens. De asemenea, mai scrie în anumite locuri și că poți crește cantitatea de spermă eliminată, dacă faci constant aceste exerciții.

Totuși, trebuie ținut cont de un lucru: ele nu sunt benefice pentru că îți întăresc mușchii pelvieni și, implicit, cresc forța acestora. Nu forța e relevantă în controlul ejaculării premature. În schimb, ei sunt relevanți pentru control.

E ca atunci când mergi la toaletă, să urinezi. Ca să faci asta în mod corect și benefic pentru sănătate, nu încordezi mușchii pelvieni, ci îi relaxezi cât poți de mult. Ei bine, exercițiile Kegel aici te ajută, de fapt: să înveți să îi încordezi până la capăt și să îi relaxezi până la capăt, când e nevoie.

După cum ai observat, când mergi să urinezi și vrei să împingi, să te forțezi ca să iasă mai repede, nu mereu îți iese. Și uneori poate fi ușor dureros. Însă, dacă relaxezi cât poți de mult zona pelviană, atunci vei avea rezultate mai bune.

La fel este și la ejaculare: dacă ai mușchii relaxați complet, atunci în mod clar, nu poți controla ejacularea. Însă, dacă ești învățat să încordezi cât și când e nevoie, atunci vei putea cu adevărat controla momentul ejaculării.

Ca să controlezi un anumit mușchi, cât și când este nevoie, doar prin exercițiu, poți să îl izolezi de restul mușchilor, ca să lucrezi doar cu el. În asta constă, de fapt, și farmecul exercițiilor Kegel.

Reține, așadar: exercițiile Kegel sunt pentru controlul ejaculării precoce, nu pentru întărirea zonei pelviene. Izolează mușchii respectivi, de fiecare dată când faci sex, ca să-i folosești în avantajul tău.

Exercițiile Kegel zilnice de care vorbeam mai sus, sunt strict pentru a învăța cum să-i controlezi mai bine. Oricum, dacă nu sunt suficiente pentru tine aceste exerciții, ține cont că poți oricând să iei și pastile pentru prelungirea sexului. Dacă vrei o soluție care să meargă totuși la țintă, ca alternativă la alte tratamente, poți citi aici despre cea mai bună miere pentru potență ce am încercat-o. E cu totul altceva față de soluții precum spray-ul Stud 100.

Sper că te-au ajutat informațiile!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.