Erecția matinală: tu o ai tot timpul?

erecția matinală sau erecția dimineața

Ce mi-am dat eu seama, după o anumită vârstă, mai ales când te înveți cu un stil de viață sedentar, că îți cam piere erecția matinală. Acel „morning wood” cum îl numesc americanii sau erecția de dimineață sunt aspecte normale în corpul oricărui bărbat… potent.

Se spune că erecția de dimineață este testul suprem de potență. Dacă nu o mai ai, începi să dezvolți probleme cu potența și e semn că trebuie să iei un tratament. Însă, trebuie să înțelegem imaginea de ansamblu. Erecția nu vine doar dimineața, ci și de 3-5 ori pe timpul nopții.

De ce avem erecția matinală?

Medicii spun că frecvența erecțiilor din timpul nopții, respectiv de dimineața, indică normalitatea funcționării sistemului circulator și a nervilor din zona penisului. Obținerea erecției în sine e un indicator de sănătate, chiar dacă apare fără stimul sexual sau din senin.

Încurajator, nu-i așa?

Bucură-te, cât timp ai erecția matinală. Și nu te speria dacă nu o ai mereu. În fond, faptul că te trezești din când în când cu penisul erect e un indicator al stării generale de sănătate a organismului.

Pe timpul nopții, nu poți controla ce se întâmplă. Și nici măcar ce visezi. Poți avea vise erotice, sau doar vise care te stimulează ușor sexual. Poate fi și un somn adânc, fără vise, însă timp în care penisul să se scoale fără ca tu să știi. Din nou, un semn de sănătate generală a organismului. Medicii spun că dacă te trezești cu penisul erect în mod ocazional, nu suferă de impotență sau alte probleme erectile.

Așadar, dacă totuși ai probleme în a duce la bun sfârșit o partidă de sex, însă erecția ta e prezentă aproape zilnic dimineața, înseamnă că ai doar probleme sexuale psihologice. Și asta, din nou, e perfect normal uneori. Există tratament disfuncții erectile care să te ajute, atât pe moment cât și pe termen lung.

Ai erecție slabă dimineața sau deloc? Ce e de făcut

Este perfect normal să nu ai erecție în anumite dimineți. Depinde nu doar de felul în care ai dormit, ci și dacă ai o problemă medicală de care ești conștient – poate fi chiar o răceală mai severă sau oboseală psihică acumulată.

Însă, dacă observi des, să zicem pentru o perioadă mai lungă de 2 luni, că diminețile erecția nu apare sau este slabă, nu e motiv de îngrijorare. Dacă performezi bine din punct de vedere sexual, atunci înseamnă că e doar o chestiune de sincronizare – poate te trezești fix după ce ai avut erecția nocturnă.

Există totuși situațiile în care nu ai erecție matinală și nici nu performezi cum trebuie în pat. Ce e de făcut?

Dacă ai analizele la zi și știi că nu suferi de diabet, testosteron scăzut, obezitate, hipertensiune sau obezitate, respectiv nici depresie sau anxietate, atunci probabil este un dezechilibru hormonal ce poate fi tratat prin suplimente.

După cum știi, o erecție sănătoasă merge mână-n mână cu o viață sănătoasă, fizic și psihic. Așa că, uite-te întâi la aspectele vieții tale, inclusiv nivelul de fericire sau satisfacție, încrederea pe care o ai în tine, chiar stilul de viață și calitatea somnului. Toate, dar absolut toate, influențează erecția mai mult decât te așteptai.

Tratamente naturiste pentru disfuncții erectile

Apogeul maturității sexuale este la 30 de ani. Odată ce ai trecut, fiecare an înseamnă erecție din ce în ce mai slabă. În funcție de nivelul de testosteron, poți avea erecții tari și la 40 sau 50 de ani, însă nu vor fi obținute la fel de ușor ca la 20 sau 30. Așa că, nu strică să apelezi la soluțiile naturiste, ca să faci față provocărilor vârstei, stresului, oboselii sau altor factori.

Recomandarea mea este să arunci o privire peste aceste leacuri băbești pentru potență. O parte din ele le poți prepara acasă sau poți să îți faci propriul preparat pentru potență, pe care să îl consumi zilnic.

Însă, dacă nu e suficient pentru tine sau nu are efect, poți căuta un preparat pentru potență maximă. Există mai multe astfel de mixuri de plante afrodiziace pe piață, unele sub formă de miere pentru potență, altele sub formă de pastile pentru erecție.

Există și tratamente pe termen lung, pentru prostată și viață sexuală, însă la ele nu vezi efectele imediat. Vezi de exemplu articolul cu păreri Proxel Potent.

După cum poți vedea, soluții sunt. Trebuie doar să analizezi problema cu care te confrunți, și să cauți diferite tratamente, cu detalii de pe prospect, ca să vezi ce ți s-ar potrivi. Începe cu blogurile – așa cum e al meu, sic – ca să afli păreri despre suplimente pentru potență din experiențele altora.

Însă, dacă ești îngrijorat de faptul că nu mai ai erecția matinală și nici nu performezi bine în pat, atunci mai bine mergi direct la un specialist. Urologul este medicul care te poate ajuta, iar opinia lui după consultație cântărește mai mult decât orice opinii generale ai putea găsi pe net.

Mult spor!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.