Ejacularea nocturnă: e normală la adulți?

ejacularea nocturnă ce este

Probabil când auzi despre ejaculare nocturnă te gândești la momentele tale din adolescență, când te trezeai umed. Și, pe bună dreptate, atunci se întâmplă cel mai des. Însă, asta nu înseamnă că ejacularea nocturnă sau poluția nu e ceva normal la bărbații maturi. Și, mai ales, ejacularea nocturnă nu este o disfuncție sexuală!

Chiar eu am pățit-o zilele trecute. Și am peste 40 de ani! Recunosc, trecuseră mai bine de 7 zile de abstinență, ceea ce se întâmplă rar la mine. Adică mi-am obișnuit corpul ca după 2-3 zile, să ejaculez, fie dacă fac sex sau mă masturbez. De regulă, nu stau prea mult fără. De fapt, nici prietenii mei cu care am mai discutat despre asta, nu rezistă mai bine de 3 zile fără o ejaculare. Asta chiar depinde de felul cum fiecare și-a învățat corpul. La mine, sincer, după 3-4 zile de abstinență, aproape orice din jurul meu mă duce cu gândul la sex. Am erecții din orice, mult mai repede, și uneori simt și când mă așez pe o pernă mai confortabilă la birou, să mă excit. Și să navighez din platforma de la muncă, pe un site cu filme pentru adulți.

Hai, judecă-mă, dacă vrei! Lasă-mi comentarii în care te iei de mine, că sunt un obsedat. Însă, dacă vrei să știi, sunt unul dintre cei care au reușit. Da, am scăpat de dependența de masturbare, care aproape că mi-a distrus viața sexuală. Asta e ceva lăudabil, zic eu. Însă, chiar și așa, fără dependență, tot uneori nu reușesc să stau mai mult de 3-4 zile fără să ejaculez. Dacă amân, se pare că apare și la mine… poluția nocturnă.

Ce este ejacularea nocturnă

Ejacularea nocturnă este un „orgasm inconștient”. Este atunci când nu îți poți controla corpul să „treacă la acțiune”, să facă ceea ce simte. Este atunci când se acumulează prea multă tensiune sexuală și organismul simte nevoia să o elimine. Unii numesc ejacularea nocturnă și „vise umede”. Ele apar la pubertate și se manifestă prin pete de lichid seminal pe lenjeria intimă sau așternut, la adolescenții care încep să se dezvolte din punct de vedere sexual.

Adică sunt un fel de „probe de sunet” pentru penis, un fel de încălzire pentru situațiile din viața reală. Când se acumulează o cantitate mare de spermă, ea trebuie eliminată, și singura variantă dacă tu nu faci nimic în privința asta, este ejacularea nocturnă.

Este poluția nocturnă specifică bărbaților?

Se pare că se manifestă și la femei, din câte am citit. Însă, la ele mai mult se manifestă prin vise umede care presupun doar lubrifierea vaginului, în timpul somnului. Cam atât. De obicei, femeile folosesc absorbante de noapte, chiar dacă nu se află în perioada menstruală, și așa își dau mai greu seama după ce au avut un vis umed. Asta poate doar dacă și-l amintesc.

La bărbați, lucrurile sunt ceva mai clare. Te trezești într-o mică baltă, deci ai avut un vis umed. La mine, de exemplu, se manifestă prin trezire fix înainte de ejaculare. Uneori, când eram prin liceu, de exemplu, și urlau hormonii în mine, mi s-a întâmplat să controlez ejacularea asta. Adică să mă forțez să nu îmi dau drumul, deoarece m-am trezit fix înainte și nu vreau să fiu într-o situație penibilă – mai ales dacă mai dormea cineva lângă mine.

Ce înseamnă ejacularea nocturnă

Ea se referă la funcționarea normală a sistemului reproducător. Faptul că se întâmplă mai des la adolescenți sau tineri în plină dezvoltare sexuală, este ceva normal. Atunci se dau mai multe „probe de sunet”.

Însă, ea nu este total inexistentă, la bărbații maturi, care funcționează normal din punct de vedere sexual. Și așa se pare că se definește această normalitate: să nu ții sperma în tine mai mult de 7 zile. Este o perioadă medie, să zicem, că unii medici zic mai puțin, alții mai mult.

Ejacularea nocturnă apare în perioadele de abstinență – la mine, se pare că dacă nu ejaculez mai mult de 7 zile la rând. Însă, uneori poate să apară – ce-i drept, mai rar – și în alte perioade. Să zicem, când libidoul la bărbați e mare, și nu ai făcut suficient cât să te eliberezi.

Ce visezi de regulă când ai poluții nocturne?

Asta e o întrebare mișto. E destul de clar răspunsul, nu? Ai vise erotice. Însă, ele nu înseamnă nimic, sunt doar născociri ale minții. Nu te chinui să le interpretezi, că e de prisos.

Adică, dacă visezi de exemplu doi bărbați că fac sex între ei, nu înseamnă că ești gay. Dacă visezi că faci sex cu o altă femeie – chiar dacă este una pe care o cunoști – asta nu înseamnă că nu îți mai iubești partenera sau că vrei să o înșeli. Uite un secret – deși știu că gagică-mea citește blogul meu, ca dovadă articolul cu păreri Ladies Dream. Secretul este că eu, de fiecare dată când am avut ejaculare nocturnă (nu doar de când sunt în relație cu ea, ci și dinainte) nu am visat că fac sex cu partenera cu care eram.

Dacă mi se întâmpla să ejaculez în somn sau să am un vis umed, de regulă visam fie o femeie a cărei identitate nu era clară, fie o femeie față de care nici nu m-aș fi gândit că aș putea fi atras sexual (sau pentru care nu am avut gânduri). Sau mi se mai întâmpla să visez scene din filme porno la care mă uitam. Deci, se pare că mintea mea așa a funcționat – când nu am putut să o controlez.

Repet, visele umede sau erotice nu înseamnă nimic. La fel cum nici celalalte vise – că era apă, că erai mut, că zburai etc – nu înseamnă ceva anume. Sunt atâția specialiști în interpretarea viselor care m-ar putea contrazice. Însă, îmi pare rău, știința nu spune că visele prevestesc ceva sau că spun ceva real despre personalitatea noastră.

Ce faci dacă suferi și tu de ejaculare nocturnă

Dacă ești într-o relație și nu vrei să transmiți partenerei că ai din când în când ejaculare nocturnă, n-are sens să te simți vinovat. Căci nu se pune ca înșelat, nu înseamnă că nu o mai iubești, de fapt nu înseamnă nimic ce poate fi interpretat. E doar modul corpului tău de a-ți transmite că ai nevoie de mai mult sex.

Așa că nu te simți obligat să-i povestești partenerei despre visele tale umede, căci poate nu le-ar înțelege. În schimb, concentrează-te pe metode de a face mai des dragoste cu ea. Vezi ce funcționează – citește sfaturile despre cum convingi o femeie să facă sex la prima întâlnire. Ele se aplică, chiar dacă nu ești la prima întâlnire cu partenera.

La ce vârste e normală ejacularea nocturnă

Așadar, concluzia care e? Indiferent de vârstă, e normal să apară din când în când ejacularea nocturnă. Ți-am zis – mie mi-a apărut recent, adică luna trecută, și am peste 40 de ani.

E adevărat, mi se întâmplă acum mult mai rar decât la 15 sau 25 de ani. De când am depășit 30 de ani, cred că am avut în medie de 2 ori pe an, ejaculare nocturnă, în total. De când am trecut de 40, cam o dată la 1-2 ani. Deci nivelul meu de excitație clar scade cu vârsta. Însă, încă este la limite destul de mari. Asta și pentru că iau câte o pastilă potență din când în când, care-mi crește nivelul de testosteron și mă face mai sensibil la orice stimul sexual. Iar uneori, când partenera nu poate să mă satisfacă îndeajuns, se acumulează.

Și știm cu toții că orice se acumulează, trebuie eliminat. Altfel, la un moment dat, va găsi o cale să refuleze.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.