Legătura dintre ejaculare precoce și infertilitate masculină

ejaculare precoce și infertilitate masculină oboseală sexuală tratament

Ejacularea precoce supără pe oricine. E firesc să fii deranjat dacă ai problema asta, și te împiedică să aduci o femeie pe culmile plăcerii. Însă, dacă suferi de ejaculare precoce poți avea copii? Sau, mai exact, cum influențează ejacularea precoce infertilitatea masculină?

La prima vedere, răspunsul pare simplu: ejacularea precoce înseamnă să îți dai drumul, la fiecare partidă, în mai puțin de 1 minut de la penetrare. Practic, să nu te poți abține, să îți vină rapid și necontrolat, ca un gest reflex. Însă, nu este strâns legată cu faptul că lichidul seminal ejaculat ar avea deficiențe.

Căci, infertilitatea masculină e strâns legată de calitatea și cantitatea spermei, de motilitatea și viteza spermatozoizilor. Așadar, nu există o legătură directă între ejaculare precoce și infertilitate masculină. Totuși, de aici se pot „naște” o serie de întrebări.

Poate ejacularea precoce provoca infertilitate?

Pentru a răspunde la asta, trebuie să aruncăm o privire la cauzele principale pentru infertilitate la bărbați:

  • tulburări ale glandelor pituitare sau o dereglare hipotalamică,
  • afecțiuni testiculare,
  • probleme la nivelul transportului spermei,
  • boli cu transmitere sexuală,
  • infecții la nivelul tractului urinar, netratate la timp,
  • intervenții chirurgicale la nivel testicular care nu au mers bine,
  • stres, sedentarism, consum excesiv de alcool, droguri, tutun etc.

De asemenea, iată și care sunt cele trei tipuri de disfuncții de ejaculare:

  • precoce sau prematură – atunci când îți dai drumul prea repede,
  • ejacularea retrogradă – când sperma ajunge în vezica urinară, fie total sau parțial. Dacă e total, se mai numește și „ejaculare uscată”,
  • ejaculare întârziată – atunci când nu pot să îmi dau drumul. Eu am pățit-o, a fost de la emoții, căci nu mi s-a întâmplat des.

Infertilitatea se poate detecta fie la analize de laborator, fie după ce timp de 12 luni de încercări, bărbatul nu a reușit să își lase partenera însărcinată. Se poate detecta, însă nu în totalitate, de testele pentru fertilitate masculină.

Problema apare atunci când sunt probleme cu lichidul seminal ejaculat, respectiv când nu este suficient cât să fertilizeze ovulul. Iar singura disfuncție de ejaculare legată de cantitatea de spermă eliminată este ejacularea retrogradă. Ea poate afecta fertilitatea din punct de vedere cantitativ – scade efectiv șansele de a fertiliza un ovul.

Sursa: 123rf.com

Sufăr de ejaculare precoce. Pot avea copii?

Din ce am aflat mai sus, rezultă că în mod normal, ejacularea precoce nu provoacă infertilitate. Însă, ea poate prezenta un impediment, respectiv o piedică, când nu te mai bucuri de partide de sex reușite. E posibil să nu reușești să ai orgasm, nici tu, respectiv nici partenera. Însă, cuplurile care își doresc copii, vor depăși acest impediment.

Totuși, dacă suferi de ejaculare precoce și te întrebi dacă poți avea copii, dar în același timp vrei partide de sex mai reușite, îți recomand să citești articolul cu tratament ejaculare precoce. Acolo am dat mai multe sfaturi, inclusiv ce produse poți lua, ca să te ajute.

De exemplu, citește și păreri EjaControl, ca să vezi experiența mea cu un supliment creat special pentru prevenirea ejaculării precoce. De asemenea, păreri Priligy te ajută să îți faci o idee despre acest medicament și cum funcționează dapoxetina.

Însă, tratamentul care m-a ajutat mai mult se găsește aici: păreri Upotent. E o miere pentru potență care nu doar prelungește durata actului sexual dar și întârzie ejacularea. Cu alte cuvinte, te controlezi mai bine decât o făceai deja. E alternativa naturală la Priligy și EjaControl, din punctul meu de vedere.

Așa că, în concluzie, putem spune că dacă suferi de ejaculare precoce, poți avea copii. Dacă suferi de ejaculare întârziată, poți avea copii, cât timp totuși ejaculezi în vaginul partenerei. Aceste disfuncții nu sunt în legătură directă cu calitatea și cantitatea de spermă pe care o ai.

Problema apare în cazul ejaculării retrograde. Acolo, numărul de spermatozoizi scade considerabil sau este egal cu zero, ceea ce înseamnă că trebuie mai întâi să remediezi problema asta, înainte să te gândești la fertilitate.

Baftă maximă să ai!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.