Lipsa sexului la bărbați. Efectele abstinenței

infertilitate masculină cauze

O vorbă de cartier spune așa: „băutura e bună, dar trebuie să te ții de ea”. La fel stă treaba și cu sexul, că efectele abstinenței nu sunt plăcute.

Dacă pentru tine poate nu înseamnă nimic, atunci abstinența poate nu îți ridică atâtea probleme, dar dacă acesta este o parte importantă din viața ta, atunci situația se schimbă.

Ei bine, o viață sexuală activă înseamnă mai mult decât un somn odihnitor și un zâmbet mare pe chip dimineața. De aceea cineva trebuie să spună lucrurilor pe nume cu privire la ce se întâmplă în organism dacă faci o pauză mai lungă sau, în cel mai rău caz, o pauză de tot. Indiferent de motivul pentru care s-a instalat abstinența în viața ta, e bine să ai în vedere câteva aspecte pe care le voi detalia mai jos.

Efectele abstinenței: de ce e bună?

Hai să trecem în revistă și câteva beneficii, asta pentru a vedea că nu e chiar atât de negru Necuratu’, dar se poate și mai bine.

Așadar, treaba stă cam așa:

  • Poți fi abstinent până întâlnești persoana potrivită, pentru care vrei „să te păstrezi”.
  • Eviți eventuale boli cu transmitere sexuală sau o sarcină nedorită.
  • Crește sentimentul de control, de independență față de partener.
  • Poți testa partenerul să vezi dacă „vrea doar sex de la tine”, da sunt și femei care cu atâta se mulțumesc.
  • Te cunoști mai în detaliu cu partenerul și învățați forme noi de manifestare a afecțiunii.

Dar pentru cei care consideră sexul ca fiind o parte foarte importantă a vieții lor, lucrurile de mai sus par a fi doar bucăți de soia în loc de-o friptură suculentă, aromată și, ce să mai, cum se cade. Și pe bună dreptate, într-o anumită măsură.

Dacă te-ai învățat așa, lipsa bruscă poate dăuna situații, ca să nu mai vorbim de anumite temeri cu care ne confruntăm cu toții, dar despre care vorbim prea puțini.

masturbare înainte de sex
Sursa: 123rf.com

Ce cred bărbații despre abstinență?

De multe ori bărbații se tem că după o perioadă îndelungată de secetă nu vor mai ști ce și cum. Stați pe pace, domnilor, e ca mersul pe bicicletă. Lăsați-vă purtați de val și totul vine de la sine.

Dacă ejaculez mai repede? Asta am tot auzit-o și nu este neapărat complet neadevărat. Abstinența duce, în timp, la disfuncții erectile, dar ejacularea precoce are și cauze psihologice. Așa că respiră adânc, bea un pahar de vin și relaxează-te, you’re gonna rock!

O altă provocare e aceea a timpului la îndemână. Ce să faci, băi frate, ca să îți fugă mintea de la asta. Până la urmă e tot o formă de sevraj, ca cea de nicotină sau altceva. Întâmplarea face că sunt multe activități plăcute care te pot ajuta să te simți mai bine și să înlocuiască măcar parțial plăcerea. De exemplu: apucă-te de un sport, așa te menții sănătos și în formă. Lucrează mai mult la visurile și aspirațiile tale, starea de bine pornește de la interior. Ieși cu prietenii, înscrie-te la cursuri noi, găsește-ți un hobby, astfel cunoști oameni noi, poate chiar femeia pe care ai așteptat-o.

Dar poate cea mai mare provocare este următoarea, cea care atârnă cel mai greu.

relație toxică
Sursa: 123rf.com

Mă îmbolnăvesc dacă renunț la sex?

Toate efectele abstinenței au părut să fie mai ușor de digerat până acum, dar asta chiar e piatră de temelie. Răspunsul simplu, și deloc plăcut, este da. Și asta pentru că sexul te impactează atât psihic, cât și emoțional. Vezi în continuare cum.

  • Stări de nervozitate dese.

Nu este chiar o surpriză să afli că abstinența te face mai irascibil, deoarece nivelul de hormoni ai fericirii, endorfină și oxitocină, este mai scăzut. Ca și femeile, și noi bărbații experimentăm piele de arici, în perioade de deșert.

  • Scăderea imunității.

Da, chiar așa e. Nu e de ajuns să bagi doar fructe și legumă să scapi de viroze. Sexul întărește imunitatea și rezistența organismului în cazul expunerii la virusuri. Nu degeaba unii mai deștepți decât noi l-au numit aspirina săracului. Așa că, ține-te de tratament.

  • Boli cardiovasculare

Apropos de aspirină. Abstinența este de multe ori pusă în legătură cu creșterea riscului de atac miocardic. Este recomandarea medicilor să ai activitate de 2-3 ori pe săptămână ca să-ți pui sângele în mișcare și să-ți antrenezi inimioară. În caz contrar, sper că-ți place să alergi.

  • Predispoziția către cancer de prostată

Cu 20% mai puține șanse de cancer de prostată dacă faci sex regulat. Eu zic că sună destul de bine. Asta e cea mai mișto treabă cu kinkineala, că nu te menține doar fericit și satisfăcut, ci pune la bătaie și sănătatea ta.

  • Concentrarea e pe apa sâmbetei

Da, chiar așa. Atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor, lipsa sexului poate avea efect asupra concentrării și memoriei. Nu degeaba mulți oameni abstinenți întâmpină mai mari dificultăți în a se exprima liber sau chiar în public.

Ai văzut nici cu sexul nu-i de glumă și dacă toată lumea o face, intră și tu în rândul lor. Urmează sfaturile și recomandările pentru o viață sexuală sănătoasă și dă-i bătaie. Bagă o pastilă pentru potență dacă e nevoie. De ce să-ți faci niște probleme inutile de sănătate când cea mai plăcută activitate e la îndemâna ta, sau a ei, știi cum zic?

Vorba românului, „e prea scurtă viața ca să ne-o petrecem triști și ne…fericiți.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.