Eu nu sunt adeptul zahărului, nu pun la nimic, și nu mănânc nici dulciuri din comerț. Recunosc că uneori simt că îmi scade glicemia și cumpăr câte o ciocolată, dar cam atât. De când mă știu, am fost mereu sugar-free. Așa că din punctul ăsta de vedere, nu pot spune că zahărul are efecte asupra potenței mele.
La tine cum e? Tu cum te împaci cu zahărul?
Se spune că „suma viciilor trebuie să fie constantă”. Dacă te lași de fumat, se presupune că te apuci de dulciuri sau mănânci mai mult. De-asta e bine ca atunci când te lași de fumat să te apuci de un sport, cât mai repede. Dar despre asta vorbim în alt articol.
În general medicii sunt de părere că zahărul consumat în exces are efect nociv asupra organismului. În special sucurile carbogazoase, pot crește riscul de îngrășare nesănătoasă, nivelul crescut al colesterolului, glicemie peste medie și, implicit, riscul de diabet zaharat. Toate acestea, din păcate, înseamnă și probleme cu potența.
Cuprins
Ce este zahărul și ce efecte are el asupra sănătății
Zahărul este un carbohidrat care ne oferă energie și calorii. El nu are efecte negative asupra sănătății, cât timp este consumat în stare naturală, din fructe, legume, lactate, cereale sau alte produse care nu sunt modificate chimic.
Însă, dacă este consumat în stare liberă – fie ca atare, fie adăugat suplimentar în băuturi, dulciuri sau alimente (fie cumpărate din comerț, fie făcute acasă), el poate avea efecte nocive.
Totul ține de cantitatea în care este consumat, la fel și în cazul caloriilor. Dacă consumi zilnic multe alimente bogate caloric – echivalentul a peste 2000 calorii pe zi, dintre care peste 200 să fie doar din zaharuri – atunci organismul îți poate transmite un semnal de alarmă:
- apatie, energie scăzută, stare de spirit negativă,
- tulburări de dispoziție (sau cum se spune în engleză, moody),
- balonare, gaze, dureri de stomac,
- dăunează danturii, favorizează apariția cariilor,
- creșterea în greutate,
- creșterea riscului de boli cardiovasculare și hipertensiune arterială.
Creșterea nivelului zahărului din sânge duce la apariția bolilor sistemului circulator. În plus, faptul că dăunează și stării de spirit, respectiv dispoziției, nu poate însemna decât un singur lucru: excesul de zahăr poate fi una din cauzele impotenței masculine.

Diabetul zaharat și efectele asupra potenței masculine
În general, diabetul zaharat afectează vasele de sânge, inclusiv cele care irigă penisul când vine vorba de obținerea erecției. Însă, poate fi vorba de o erecție slabă, atunci când sângele nu conține suficient oxigen și substanțe nutritive. Nivelul ridicat de glucoză din sânge nu mai permite acestuia să transporte substanțele necesare bunei funcționări a organismului.
Vasele care irigă penisul se pot deteriora din cauza nivelului crescut de zahăr, și pot încetini fluxul de sânge pompat înspre organul genital.
Diabetul zaharat poate duce la scăderea producției de oxid nitric, o substanță chimică eliberată la nivelul penisului. Scăderea nivelului acestei substanțe poate duce la disfuncții erectile.
În plus, apare și anxietatea, frustrarea sau alte cauze psihologice ce pot afecta potența. Toate acestea duc la stres, acesta fiind principalul factor care poate duce la o potență scăzută.
Tratamente pentru potență pentru diabetici
În general, stadiile incipiente de diabet pot fi ținute sub control, astfel încât nivelul de zahăr să nu aibă efecte dăunătoare asupra potenței, prin:
- sport practicat constant – chiar și mișcare zilnică, plimbări (cel puțin 6000 pași pe zi), ajută mult,
- menținerea unei diete sănătoase,
- eliminarea consumului de zahăr adăugat, băuturi carbogazoase, dulciuri din comerț și fast food,
- hidratare cu cel puțin 2 L apă pe zi.
Știu că nu e ușor, dar toate acestea, ajută. Legat de suplimente pentru potență, recomand pe cele pe bază de miere, nu zahăr. De exemplu, păreri uPotent este un articol pe care îl poți citi, despre o miere pentru potență care te ajută să obții erecții care durează mai mult, fără să aibă un aport de zahăr pe lista de ingrediente. Același lucru se poate spune și despre cea mai bună pastilă pentru potență pe care am încercat-o eu.
Sper să te ajute sfaturile mele. Zahărul are efecte asupra potenței și de aceea, recomandarea este să îl limitezi și, pe cât posibil, elimini din consumul zilnic. Astfel, starea generală de sănătate ți se va îmbunătăți, pe zi ce trece.