Energizantele și efectele asupra potenței masculine

energizante efecte asupra potenței masculine

După ce mai multă lume a citit articolul meu cu zahărul și efectele asupra potenței, e timpul să discutăm despre alt inamic: energizantele. Ele au efect asupra potenței masculine mai mult decât credeai. La fel și cofeina.

Poate te-ai prins deja că în general, orice probleme cu potența sunt strâns legate de problemele de sănătate, la modul general. Inclusiv lipsa sexului la bărbați poate provoca o serie de disfuncții erectile, după ce ai reluat activitatea. Din fericire, există remedii, precum cele despre care am vorbit în articolul cu tratament disfuncții erectile. Însă, nu e bine să ne bazăm pe ele. Mai bine prevenim, decât să tratăm.

Efectele băuturilor energizante asupra organismului

În afară de faptul că ele conțin mult zahăr, energizantele au, de regulă, cofeină. Din păcate, multă lume le bea, considerând că au efect, în special tinerii. Ele de fapt cresc ritmul cardiac, stimulează ușor sistemul nervos central și „dau impresia” că îți dau un boost de energie.

Și aici mă refer la ălea mai scumpe, la mărci de top. Cele ieftine sunt doar o combinație de apă cu zahăr și arome de caramel, care îți dau impresia că bei energizant. Însă, de fapt, bei un suc cu efect zero asupra nivelului de energie. Sincer, mai bine bea o cafea, fără adaos de zahăr, e mult mai sănătoasă.

În general, o cutie de energizant de 400 ml echivalează cu 13 lingurițe de zahăr și are cofeină cât 4 cești de cafea. De-asta simți energie pe moment, care trece destul de repede. În schimb, ceea ce nu simți, dar apare treptat, este creșterea ritmului cardiac, presiune arterială ridicată, spasme musculare, creșterea riscului de diabet.

De asemenea, energizantele consumate frecvent pot duce la tulburări de somn, amețeală, dureri de cap, senzație de vomă și, în cazuri extreme, pot duce chiar la infarct miocardic.

efecte energizante asupra potentei
sursa foto: 123rf.com

Efectele energizantelor asupra potenței masculine

Taurina, amino acidul sulfonic care este produs în mod natural de organism, este ingredientul-cheie al anumitor băuturi energizante. Aceasta stimulează metabolismul, funcțiile cognitive, sistemul nervos și imunitar. De asemenea, unele studii spun că taurina stimulează și libidoul la bărbați.

Însă, taurina prezentă în băuturile energizante este în general însoțită de zahăr și cofeină, prin urmare nu compensează nivelul de taurină prezent în organism. De asemenea, zahărul și cofeina în general inhibă potența și reduc fluxul de sânge care poate favoriza erecția. În special consumate în exces, au mai multe efecte negative decât pozitive, asupra potenței masculine și nu numai.

Consumul excesiv de energizante dar și de produse pe bază de cofeină – inclusiv cafeaua – poate duce la creșterea nivelului de stres. Da, ai citit bine, pentru că excesul de cofeină stimulează glandele suprarenale să elibereze cantități mari de cortizol. Acesta la rândul său stimulează sistemul nervos central, ceea ce înseamnă că provoacă stres și îl „țin ocupat”, în defavoarea producerii hormonilor necesari pentru producerea erecției.

Pe scurt, cafeina în exces, de orice fel ar fi ea, duce la potență scăzută sau chiar impotență. Prin urmare, nu suplini nivelul scăzut de taurină din organism, cu băuturi energizante!

cofeina si potenta masculina
sursa foto: pexels.com

Energizantele și potența: cum te ferești de pericole

Dacă ești un adult responsabil, atunci e simplu: renunță, definitiv, la energizante. Ele sunt un pericol pentru sănătate și pentru potența ta. Dacă ești consumator de cafea, atunci consumă cel mult o cană de cafea pe zi, cu media de 250-300 ml. Oprește-te acolo. Și fără lapte, fără zahăr. Eventual, dacă nu poți așa, atunci cel mult o linguriță de lapte la o cană.

Evită cafeaua instant și orientează-te către consumul de cafea boabe, proaspăt râșnită. E cel mai sănătos mod de a consuma cafea. Dacă nu ai posibilitatea, atunci și cea la filtru sau ibric e bună, însă evită măcar să cumperi mărci ieftine.

Dacă medicul îți recomandă să eviți consumul de cafea din diferite considerente, atunci există varianta cafelei decafeinizate, cât și a ceaiului verde.

De asemenea, evită energizantele în combinație cu alcool. Asta e cea mai periculoasă combinație, atât pentru creier, cât și pentru organism în general.

Dacă deja te-ai pricopsit cu probleme cu potența, din cauza excesului de energizante sau cafea, atunci uite-te peste articolele mele cu păreri Erecta, păreri Toot Up, păreri Herbal V și păreri Sex Power. Toate sunt despre suplimente pentru potență decente, cu ingrediente naturale și puține reacții adverse.

În general, nu se recomandă să asociezi consumul de suplimente de potență cu energizante sau cofeină. Asta dacă vrei să nu ți-o ia inima razna. Sper să te ajute sfaturile și aceste informații despre efecte energizante asupra potenței.

Ferește-te de pericole și păstrează-te sănătos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.