Ce efecte are L-arginina pentru potență

efecte L-arginină pentru potență

Cred că ai auzit deja despre L-arginină și efectele ei pentru potență masculină. Este un aminoacid care ajută la reglarea mai multor funcții ale organismului și o sursă importantă de energie, care te poate ajuta cu recuperarea după ejaculare.

L-arginina este unul din ingredientele de bază ale multor suplimente pentru potență, de aceea am ales să scriu doar despre ea. Nu voi intra în detalii chimice – îi las pe alții mai „cunoscători” să vorbească despre asta. Pe mine mă interesează probabil ce te interesează și pe tine: cum ajută L-arginina potența la bărbați.

Nu e un mister: potența sau capacitatea de a obține și menține o erecție este influențată de mai mulți factori și procese chimice, la nivel vascular, hormonal, nervos și emoțional. Cu alte cuvinte, sistemul nervos transmite impulsuri către sistemul vascular și hormonal, care duc la umplerea corpului cavernos al penisului cu sânge.

Dacă aceste sisteme nu comunică între ele, atunci ai dificultăți în obținerea erecției și, dacă ele persistă câteva luni, atunci s-ar putea să te confrunți cu impotență psihogenă sau impotență funcțională.

Cum afectează L-arginina potența

L-arginina este un aminoacid pe care organismul îl produce pe cont propriu. Însă, uneori producția este mai lentă, în anumite situații, și atunci e nevoie de suplimentarea cantității din alte surse, precum suplimentele cu L-arginină sau diferite alimente despre care vorbim mai jos.

Arginina este un aminoacid care susține creșterea și dezvoltarea organismului, prin urmare influențează aproape toate organele din corp. Și aici apare legătura cu potența, din faptul că susține buna funcționare inclusiv a sistemului circulator, nervos și hormonal.

Hormonul principal responsabil de funcția sexuală masculină este testosteronul, care la rândul său influențează și producția de oxid nitric din organism. Arginina se transformă și ea în oxid nitric, astfel determinând relaxarea vaselor de sânge și curățarea lor. De aceea, arginina e folosită și în tratarea afecțiunilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale și disfuncțiilor erectile. Toate merg mână în mână, mă-nțelegi?

L-arginina e importantă și pentru sportivi, pentru că întărește sistemul imunitar și vasele de sânge. Aceștia, cum depun efort, au nevoie de un ritm normal al fluxului de sânge de la nivelul masei musculare. Prin urmare, îmbunătățește performanța fizică și rezistența. De aceea, se spune că anumite stimulente pentru potență nu sunt recomandate sportivilor de performanță.

L-arginină sau arginină?

Este același lucru, vorbim de același aminoacid care se numește atât arginină cât și L-arginină. Și eu eram curios despre diferența asta, de unde vine, și așa am găsit în articolele de specialitate.

L-arginină pentru potență
sursa: 123rf.com

L-arginina și beneficiile ei pentru potență masculină

L-arginina e un vasodilatator. De aici rezultă majoritatea beneficiilor sale pentru potență. Cum ajută la relaxarea vaselor de sânge, facilitează fluxul înspre penis și astfel obții mai ușor erecția. Când mușchii penisului se relaxează, vasele se dilată, ceea ce înseamnă mai mult flux de sânge în corpul cavernos, prin urmare erecție mai fermă.

De-asta sunt multe stimulente pentru potență vasodilatatoare, pentru că acționează la țintă. De exemplu, diverse medicamente pentru potență în farmacii au rol de dilatarea a vaselor de sânge.

De aceea, principalul beneficiu al L-argininei pentru potență se leagă de capacitatea sa de a trata și remedia problemele cu vasele de sânge, respectiv producția de oxid nitric.

Alte beneficii ale L-argininei sunt:

 • susține funcționarea rinichilor,
 • susține vindecarea rănilor,
 • susține sistemul imunitar,
 • susține producția hormonilor de echilibru.

Unde găsesc L-arginină pentru potență

Alimentele bogate în arginină sunt:

 • nuci și semințe (nuci uscate, migdale, semințe de pin),
 • alune de pădure,
 • carnea (piept de curcan, pui, cotlet de porc, vită, peștele),
 • legumele (fasole, mazăre, leguminoase),
 • spanacul congelat,
 • alge marine (salata de alge),
 • lactate (lapte, iaurt, brânză, cașcaval),
 • soia (tofu, lapte de soia),
 • ovăz (inclusiv terci sau „porridge”).

De asemenea, există suplimente alimentare pe bază de L-arginină, care de regulă au această substanță chiar în denumirea lor: L-arginină și Tribulus Terrestris capsule de la Pro Natura, Larginină de la Cosmopharm, L-arginine de la Solaray. Pe acestea le găsești, de regulă, în farmaciile fizice, online și în cele naturiste.

Administrare L-arginină

Dacă vrei să consumi L-arginină, sugerez să întrebi un medic înainte. Există și riscuri, de exemplu în cazul persoanelor infectate cu virusul herpesului, infecția se poate amplifica, ducând la focare sau răni.

De asemenea, în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni ale ficatului, de diabet zaharat sau celor care au suferit recent un atac de cord, consumul de L-arginină trebuie să fie moderat.

Doza crescută de L-arginină poate provoca dezechilibre la nivelul lichidului gastric. Astfel, apare ulcerul sau alte probleme ale sistemului digestiv.

În general, organismul nostru este responsabil de producerea argininei. Însă, atunci când nu este suficientă – apar, de exemplu, disfuncțiile erectile. Primul semn este, de regulă, pierderea erecției matinale, sau pur și simplu o erecție slabă când ai nevoie de ea.

De cele mai multe ori, arginina benefică pentru potență vine sub formă de capsule. Acestea se iau cu apă, în timpul mesei, 1-3 pe zi, în funcție de concentrație.

Doza recomandată pentru potență de L-arginină este de maxim 5 g pe zi. Efectul se vede în timp, nu ca la alte pastile de potență, în 30-60 minute. Tratamentele cu L-arginină durează, în medie, 30 de zile.

Sper să te ajute!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.