De ce termin prea repede? Cauze și soluții

de ce termin prea repede cauze

Fraților, vă spun cinstit. Eu îmi dau drumul repede. Aia e. Ăsta sunt. De ce termin prea repede este o întrebare pe care mulți bărbați și-o adresează, indiferent de vârstă. Inclusiv eu, de când eram tânăr și mi-am început activitatea sexuală.

Dacă ai ajuns aici pe blogul meu, e posibil să cauți și tu răspunsuri la această… frustrare. Însă, ejacularea precoce este o problemă frecventă, care poate apărea la orice vârstă, de la 18 la 60 de ani (în afara intervalului nu mă exprim). Sper ca acest articol să-ți ofere o perspectivă mult mai clară asupra cauzelor care duc la această problemă și să te ajute să o depășești.

Probabil te-ai săturat să citești articole medicale despre ejaculare precoce sau care-ți promit tratamente pentru ejaculare precoce, pe bază de medicamente. Așa că voi vorbi dintr-o altă perspectivă. A mea, ca de la frate la frate.

Așa se vede când te masturbezi după câteva zile de abstinență. Sursa: 123rf.com

Și eu mă întreb de ce termin prea repede

Încă de când am făcut pentru prima dată sex, pe la 16 ani, am simțit că îmi dau drumul prea rapid. Cel puțin prima ejaculare se întâmpla imediat, uneori probabil de la emoții, nu duceam nici 2 minute. Și de-asta unele partenere au fost dezamăgite, altele au avut răbdare să mi se „încarce arma”. A doua rundă mereu dura mai mult, și când rezistam și la a treia, deși era obositor, țineam uneori și aproape o oră.

Însă, destul de des mi se întâmpla să termin prea repede și să nu știu de ce. Faza frustrantă e că problema asta m-a ținut câteva zeci de ani și încă mă mai deranjează. Recuperarea după ejaculare durează mai mult acum decât în tinerețe, însă cu toate ăstea, timpul necesar pentru ejaculare e destul de scurt.

Așa că, la nivel de cauze pentru care termin prea repede, am găsit următoarele:

  • greșeli pe care le fac bărbații în pat – și pe care implicit le fac și eu. Prima este „graba strică treaba”. Din păcate, graba înseamnă o viteză mai mare de penetrare, sărirea peste preludiu, concentrarea pe corpul partenerei și actul sexual în sine, fără să ne gândim la latura emoțională. O femeie are nevoie de mai mulți factori ca să își dea drumul și de-asta e mai greu să exciți o femeie decât să exciți un bărbat.
  • masturbarea la bărbați – faptul că o faci destul de des, gen zilnic sau la 2-3 zile, asta înseamnă că îți înveți corpul cu excitația ușoară și rapidă. Ceea ce poate duce la hiperexcitabilitate sexuală. Deci, cu alte cuvinte, masturbează-te mai rar, doar când simți nevoia sau când chiar nu ai făcut sex de mult timp. Uite un articol despre cum am scăpat de dependența de masturbare.
  • probleme sexuale psihologice – dacă ești stresat, anxios, dacă n-ai încredere în forțele proprii, dacă te gândești prea mult la actul sexual în sine, șansele să îți dai drumul repede sunt destul de mari. Uneori, câteva sesiuni de psihoterapie și eliberarea de stres fac mai bine decât un tratament pentru potență. Sunt situații când încerci ceva nou, gen BDSM sau mai știu eu ce, și atunci, ejaculezi repede de la emoții. Sau schimbi partenera. Din nou, emoții. Însă, alteori, e bine să apelezi la o soluție naturistă care să aibă efect rapid, cum este de exemplu mierea uPotent.
  • Probleme hormonale – de exemplu, nivelul scăzut de testosteron. Ăsta e un hormon pe care bărbații îl secretă în mod natural, însă pot fi anumite motive (medicale) care să ducă la un nivel mai scăzut de testosteron.
  • Probleme de sănătate – de exemplu, mai exact, infecții sau probleme ale tractului urinar. Iată câteva soluții care te ajută să menții sănătatea tractului urinar la bărbați.
  • Consum de alcool, droguri sau tutun – știi cum se spune, când ești tânăr, le duci pe toate. Când ai trecut de 30 de ani, lucrurile se complică puțin. De la un simplu „au spatele” la dureri de cap pe neașteptate sau probleme de tensiune, toate apar și uneori te iau prin surprindere. Așa că ai grijă cu viciile ăstea.
  • Greutate prea mare – din păcate, dacă ești obez sau supraponderal, e o șansă mare să ai disfuncții erectile. Însă, asta e doar una din posibilele probleme. Am citit foarte des de bărbați cu probleme de greutate care să sufere atât de ejaculare precoce cât și de erecție slabă. Așa că, dacă te afli în situația asta, nu te mai întreba „de ce termin prea repede”. Tratează cauza, nu efectul.

Sursa: 123rf.com

Soluții ca să nu mă mai întreb de ce termin prea repede

Man, o să-ți zic direct. Dă-o pe naturiste, nu te baza pe exerciții Kegel și alte ălea. Adică, dacă ar exista șansa să le faci zilnic timp de câteva luni, da, te ajută, dar cine, frate, are răbdarea asta? Or fi oameni.

Eu, unul, îți zic de pastile pentru rezistență în pat. Nu te rezuma doar la ce-ți recomandă fetele ălea drăguțe din farmacii. Caută pe net, există soluții rapide, numai să citești cu atenție prospectul și să vezi să nu aibă contraindicații.

Multe din cele naturiste nu au prea multe contraindicații, însă dacă te uiți pe forumuri și cauți păreri despre ele, e posibil să găsești cazuri de oameni care au avut palpitații, dureri de cap, stări de greață, înroșirea feței. Însă, un lucru e cert – nimic serios, nimic grav. Adică n-am citit vreodată despre un caz serios de la pastile pentru ejaculare precoce – însă, repet, mă refer strict la suplimente naturale, nu la medicamente. Ălea sunt altă mâncare de pește și ți le poate recomanda doar urologul. Eu nu-s medic, asta ar trebui să fie clar.

Așa că răspunsul la întrebarea de ce termin prea repede stă mai mult în tine. E la tine, de fapt. Din nou, tratează cauza, căci aia e de cele mai multe ori, de vină.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.