Curiozități despre penis pe care (poate) nu le știai

curiozități despre penis

Îl vezi în fiecare zi, îl atingi, îl simți cum te apasă când ai erecție. Te dor testiculele când ești excitat dar nu ai unde și cum ejacula. Trăiești cu el, acel organ dintre picioare, în fiecare zi, și e rolul tău să ai grijă de el și să îl întreții. Totuși, pun pariu că sunt niște informații faine pe care încă nu le știai. Hai să le numim… curiozități despre penis.

Am învățat încă din copilărie fragedă ce e aia o erecție și știm că din punct de vedere biologic, se umple corpul cavernos al penisului cu sânge. Știm că potența la bărbați e strâns legată de o bună circulație în tot corpul, respectiv de nivelul de oxid nitric din organism. Cu alte cuvinte, expresia aia cu „ai sânge-n coaie” are și o bază medicală.

Știai că un bărbat fertil și sănătos poate produce suficientă spermă pentru a lăsa gravide toate femeile de pe pământ? Poate nu te așteptai la asta. Așa că, dacă acum ți-am captat atenția, hai să vedem ce curiozități despre penis ți-am pregătit astăzi.

O banană și două ouă, Andule? Pe bune? Altceva mai tradițional n-ai găsit? Sursa: 123rf.com

Curiozități despre penis și alte trăznăi pe care poate nu le știai

#1 Fetușii pot avea erecție în uterul mamei. Încă de mici, ne stă gândul la sex. Ca să vezi! Ce bun început are lista asta de curiozități despre penis.

#2 Penisul uman nu are în componența lui niciun os. Fermitatea erecției este dată strict de fluxul de sânge care circulă înspre zona genitală. De fapt, dintre toate speciile de mamifere, doar oamenii și caii nu au oase în penis.

#3 În medie, avem 9 erecții pe noapte, în timpul somnului. Asta înseamnă funcționarea normală a sistemului nostru reproducător. În timpul zilei, avem în medie 2-3 erecții, dintre care cel puțin una e necontrolată și apare de obicei dimineața – se cheamă erecție matinală.

#4 Jumătate din dimensiunea penisului nostru este ascuns în interior. Prin urmare, chiar dacă ai un penis mic, ca să te simți mereu mândru de dimensiunea organului tău, după ce îl măsori, dublează cifra!

#5 Creierul nu e responsabil de ejaculare. De-asta nu funcționează treaba asta cu „gânduri care amână ejacularea precoce” decât pe moment. Știu că asta nu face neapărat parte din lista de curiozități despre penis, însă orgasmul masculin este declanșat de nervii din coloana vertebrală. De-asta din păcate cei care au probleme cu coloana, respectiv nervi dureroși, au orgasme mai scăzute ca intensitate. Însă, chiar și un bărbat aflat în moarte cerebrală poate ejacula, având în vedere că nu creierul e responsabil de orgasmul masculin.

#6 Lungimea maximă a penisului ajunge pe la vârsta de 20 de ani. Atunci organul atinge apogeul dezvoltării sale și e în plină „floare a vârstei sexuale”. Tototdată, vârsta recomandată pentru pierderea virginității la bărbați este 17-18 ani. Cu toate ăstea, mulți fură startul. Recunosc, și eu m-am grăbit.

#7 Pentru a obține erecția, penisul are nevoie de 130 ml de sânge. De-asta se zice că nu pahar de vin roșu înainte de a începe treaba face minuni! Eu aș adăuga la vin și câteva lingurițe de mujdei de usturoi, că e afrodisiac, însă nu știu ce părere are partenera despre asta. Recunosc, totuși, că poziția doggy style nu m-a „supărat” niciodată!

#8 Cantitatea medie de spermă ejaculată de un bărbat este 3-4 ml. Însă, recordul mondial îl deține un tip care a „descărcat” 15 ml. Văleu, cumetre! Nu vreau să știu câte zile de abstinență a avut bietul om înainte, cred că aproape i s-au colorat mov testiculele! Sau, cine știe, o fi citit articolul meu despre ejacularea puternică.

#9 Mit sau alte curiozități despre penis: dacă slăbești sau dai jos din burtă, penisul tău „pare” mai mare. E falsă informația, e doar o chestiune de percepție, pentru că ai slăbit vezi tu mai mult din el. Însă, slăbirea nu înseamnă că iei grăsime dintr-un loc și pui în alt loc. Bineînțeles, recomand sportul, recomand slăbirea, însă cel mult vei avea parte de o erecție mai tare ca înainte când erai… să zicem „pufos”. La fel este un mit și folosirea unui gel pentru mărirea penisului. Citește articolul cu păreri gel potență pentru detalii.

#10 Adevăr: fumatul poate micșora penisul. Am scris despre fumatul și potența masculină și m-am documentat pe treaba asta. Ai nevoie de cel puțin un an, după ce te-ai lăsat de fumat, ca să vezi efectele asupra potenței și sănătății în general. Însă, fumatul excesiv scade cu până la un cm lungimea penisului, tocmai pentru că toxinele din fumul de țigară duc la calcifierea vaselor de sânge. Asta afectează atât erecția, cât și dimensiunea penisului în stare flască.

#11 Există mai multe tipuri de comportament ale penisului în erecție: cel care își mărește dimensiunea în stare erectă, cel care își păstrează dimensiunea și respectiv cel care crește doar cu 1-2 cm în stare erectă.

#12 Difalia este boala extrem de rară (1 la 5,5 milioane) care duce la nașterea unui bărbat cu două penisuri funcționale. Însă, asta vine cu alte probleme: afecțiuni ale coloanei vertebrale, ale organelor interne. Necesită intervenție chirurgicală complexă, pentru a păstra unul dintre penisuri și a îl elimina pe cel extra. Din păcate, nu pot altfel să cataloghez asta drept… ghinion. Oricât de bine ar suna, în special pentru o gagică, dublă penetrare dintr-o singură parte.

Despre penis, numai de bine! Sursa: 123rf.com

Concluzii despre aceste curiozități despre penis

Sper că te-am lămurit că penisul este un organ fascinant, fără de care nimeni de pe lume, literalmente, nu ar putea trăi. Putem spune cu mândrie că întreaga lume gravitează în jurul lui, însă în același timp trebuie să fim raționali și să luăm deciziile bazându-ne pe capul de pe umeri, nu pe cel dintre picioare.

Concluzia este că trebuie să avem grijă cât mai mare de penisurile noastre. Chiar dacă să zicem că avem o fascinație pentru ce înseamnă BDSM sau alte practici sexuale ce implică durere, trebuie să ne luăm toate măsurile de siguranță înainte. Scopul este să avem toată viața un penis funcțional, o prostată la mărime normală și un sistem circulator sănătos în organism. De asemenea, o coloană verterbală sănătoasă implică un orgasm sănătos și puternic. Asta chiar dacă orgasmul unui bărbat este de trei ori mai scurt decât cel al unei femei și vine de trei ori mai repede.

Bucurați-vă de ce aveți în pantaloni, și dați mai departe aceste curiozități despre penis. Sper să afle cât mai multă lume cât de fascinant este corpul nostru! Împărțiți bucuria!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.