Cum să îmi previn problemele cu potența

îmi previn problemele cu potența

Am trecut de prima tinerețe și deja se resimt problemele de sănătate, mai accentuat ca la 30 de ani. Acum, la 42, simt că nu o mai duc la fel de mult, nici în pat, nici în afara lui. Știu, ai să zici „ce m-oi face la 60 sau 70 de ani dacă mă plâng de acum?”. Ideea e că nu mă plâng, pur și simplu vreau să îmi previn problemele cu potența, inclusiv alte probleme de sănătate ce pot să mă afecteze pe partea asta.

Așa că nu mai stau pe gânduri, mi-am setat rezoluțiile sexuale pentru Anul Nou și vreau să mă țin de ele mulți ani de acum înainte.

E adevărat că pentru a performa în pat, am nevoie de remedii naturiste pentru potență masculină. Mai ales după ce am trecut de 40 de ani. Se resimte oboseala, mai mult ca până acum. Însă, suplimentele nu sunt suficiente, ele se bazează pe un stil de viață sănătos. Așa că am cules, fie din popor, fie din propria experiență, niște sfaturi care sunt valabile și pentru tine, pentru că prevenția e cel mai bun medicament.

sursa foto: 123rf.com

Modalități prin care îmi previn problemele cu potența

 1. Să mă mențin într-o limită de greutate sănătoasă. Asta se poate obține printr-o alimentație echilibrată, exercițiu fizic regulat, plimbări constante. Fără excese, de niciun fel, în special alimentare. Fără mâncare după ora 21, și per total un stil de viață echilibrat. Am făcut ceva burtică, e normal la vârsta mea, dar vreau să nu crească mai mult, să o țin sub control.
 2. Să evit fumatul și consumul excesiv de alcool, deoarece acestea pot afecta negativ circulația sângelui și pot contribui la problemele de potență masculină. Am scris despre faptul că alcoolul scade potența dar și despre fumat și potență masculină. Citește și vezi efectele.
 3. Să îmi mențin o tensiune arterială sănătoasă prin controlul nivelului de colesterol și o monitorizare constantă a stării de sănătate.
 4. Să îmi mențin un stil de viață activ. Fără excese de sedentarism. Am un job care presupune să stau toată ziua în fața calculatorului, dar profit din plin de pauze și de timpul liber. Merg constant la sală, merg la înot, și îmi plac plimbările lungi. Evit mijloacele de transport în comun și îmi las mașina acasă cât de mult pot. Stau în București, așa că distanțele sunt destul de mari, dar îmi pun căștile și iau orașul la pas. Nu am bicicletă, poate fi o idee să îmi iau anul ăsta.
 5. Să îmi mențin sub control nivelul de stres și să învăț să mă relaxez. Căci uite cât impactează stresul viața sexuală. Aici ar merge tehnici de relaxare, cum ar fi yoga sau meditația, însă nu-s neapărat genul meu. Însă, sportul mă relaxează, ochii în natură, nu în monitor, mă relaxează. Să scriu mă relaxează, dar nu pentru muncă, ci pentru mine, sau pe blogul Singuraticul.
 6. Să țin la orele de somn. Fac excepții, ca orice om, însă nu așa de des. Ajung cât mai des în pat până în ora 23, uneori chiar mai devreme când sunt cu gagică-mea. Nu fac exces nici dimineața, cel târziu la 9 e trezirea pentru mine, inclusiv în weekend. Altfel, îmi dau peste cap mesele, somnul, toată ziua.
 7. Să îmi mențin o viață sexuală activă. Asta oricum o făceam, și înainte, pe cont propriu. Dar acum vreau mai puțină masturbare și mai multă acțiune în doi (cel puțin).
 8. Să îmi mențin o sănătate mintală bună prin intermediul unei alimentații echilibrate, a exercițiului fizic regulat și a unei activități sociale active. Cumva, toate de mai sus se leagă. Important este să nu mă izolez, să fac mișcare, să mănânc sănătos, să mă relaxez suficient dar să nu cad în cealaltă extremă, să fiu „cartof de canapea”.
 9. Să fac câte un control medical regulat, în care să îmi verific nivelul de colesterol, tensiunea arterială și nivelul de zahăr din sânge. Cu alte cuvinte, să-mi fac analizele, să știu dacă sunt în parametri. Am abonament la o clinică privată și fac economii de 90% din prețul analizelor. Așa că nu-i mai bine să le fac în fiecare an?
 10. Să îmi mențin o dietă sănătoasă și echilibrată, care să conțină o varietate de legume și fructe, proteine slabe și carbohidrați sănătoși. Vezi zahărul și efectele asupra potenței. Nu e de glumă cu ce mănânci. Toate ăstea mă ajută să previn problemele cu potența.
 11. Să mă hidratez suficient. Cică s-ar fi descoperit că nu ne trebuie 2 litri de apă pe zi, ci 1,5 litri ar fi suficient. Eu nu calculez, însă mai mult ca sigur beau minim 1 litru de apă, plus alte lichide pe zi. Important e să fie lichide sănătoase, cum ar fi ceaiuri fără cofeină, sucuri fără acid, ciorbe sau supe creme. Beau și cafea, dar în cantități mici – și niciodată în weekend sau zile de concediu.
 12. Să fiu atent la igiena personală și inclusiv a organelor genitale. Le verific regulat și pe ele la medic, chiar vizitez urologul meu preferat (că am fost la mai mulți) cam o dată pe an sau la doi ani. Am făcut ecografii scrotale, mi-a palpat ouțele, mă cunoaște mai bine ca fosta prietenă. Nu mi-e jenă de urologi, chiar mă ajută.
 13. Să mă țin de pastila de potență care funcționează, dar doar la nevoie. Citește articolul cu păreri Pops, de exemplu, ca să vezi experiența mea cu această pastilă care nu mi-a dat reacții adverse, ci doar beneficii când a venit vorba de sex.
 14. Să evit medicamentele care pot provoca impotența. Da, sunt unele pe care uneori ți le recomandă medicii, în cazuri extreme. Ca să nu ajungi acolo, mai bine respectă sfaturile de mai sus. Și atunci nu vei fi nevoit să iei astfel de medicamente care să-ți pericliteze performanțele în pat.

Sper să te ajute aceste modalități prin care să-mi previn problemele cu potența. Căci, până la urmă, e vorba de sănătate la modul general – care-i cea mai importantă decât toate, nu-i așa?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.