Continența sexuală: ce este și cum ajută bărbații

continența sexuală bărbați

Citeam pe forumuri sfaturi despre cum să ai orgasme intense și să cum să duci mai multe numere consecutiv și iată că am găsit câte ceva despre continența sexuală.

Recunosc, nu fusesem în temă, deși mai auzisem despre asta în trecut, într-un context legat de tantra și ritualuri sexuale orientale. Însă, hai să zicem că mereu am fost mai sceptic cu privire la partea asta cu energiile și atingerea nirvanei, și mai încrezător în știință și cercetare.

Cu toate astea, nu am putut neglija câteva aspecte pe care ți le redau și ție în continuare. Până la urmă, înainte de a citi despre tadalafil păreri și a lua în calcul să iei medicație vasodilatatoare, mai bine încearcă și sfaturile următoare.

Ce este continența sexuală?

Continența sexuală mai este cunoscută drept „coitus reservatus”, în cultura occidentală, unde coitus înseamnă sex și reservatus înseamnă prerezervat, păstrat. Traducerea românească ar fi „abținere de la ejaculare pentru ambele sexe”. Cu asta am zis tot, nu-i așa?

Ca să detaliem puțin, asta este o practică foarte veche, care a fost descrisă puțin și în literatura tantristă (India) și taoistă (China). Conform Wikipedia, că de aici începe orice definiție, coitus reservatus se referă la controlul ejaculării, fie prin amânare sau evitare, ca să continue actul sexual pentru mai mult timp. Cei care stăpânesc tehnica asta pot avea orgasm fără ejaculare, ceea ce nu este un mit, ci e pe bune.

Continența sexuală s-a născut în Occident și datează de mii de ani. Ca mai tot ce se fabrică pe lumea asta, provine din cultura tradițională chineză și indiană, răspândită prin numeroasele lor lucrări erotice – dintre care cea mai cunoscută fiind Kama Sutra.

S-ar spune că tehnica asta este cheia către orgasme multiple atât la femei cât și la bărbați, respectiv către sexul prelungit sau partide repetate, folosind propriile energii sexuale. Așadar, sună ca și când ar fi ceva mai șmecher decât cea mai bună pastilă pentru potență.

ce este continenta sexuala
sursa: 123rf.com

Cum ajungi la continență sexuală ca bărbat?

E clar că la o primă vedere ai putea zice că sună simplu, trebuie doar să ți-o scoți și să respiri ușor, când simți că te apropii de ejaculare. Ăsta e doar primul pas, este un antrenament pe care îl poți practica, pentru a amâna ejacularea. Însă, de la amânare la evitare mai sunt totuși câțiva pași de urmat.

Știi cum e, după ce te descarci, ți se înmoaie penisul, și atracția pentru partenera ta scade. Ai nevoie de cel puțin 30 de minute să își revină erecția și eventual de încă 10 ca să poți să o penetrezi din nou. De-asta întotdeauna partida a doua durează mai mult decât prima, pentru că durează până îți „încarci arma”.

Așadar, ca să practici continența sexuală ca bărbat, ai nevoie de mai mult antrenament. Sfatul meu este să te antrenezi singur, prin masturbare corectă, folosind aceste tehnici de masturbare la bărbați. Apoi, după treaba asta, antrenează-te și prin exercițiile Kegel, de încordare a mușchilor perineului, în mod constant și zilnic, inclusiv atunci când urinezi.

Pe lângă exercițiile fizice, ai nevoie și de exerciții mentale. Nu te mai concentra asupra sexualizării femeii sau corpului feminin, ci asupra minții și inteligenței emoționale. Aplică sintagma „dragoste, nu sex” și încearcă să îți înfrânezi nevoia carnală de a face sex, înlocuind-o cu nevoia mentală de a face dragoste.

Sincer, mie treaba asta îmi sună ca atunci când zici „nu e frig afară, e doar în mintea ta”, adică pe principiul că, uneori, tremuri din cauză că mintea ta transmite corpului senzația de frig. E parțial adevărat, de-asta unii bărbați pot sta în tricou afară și la 10 grade Celsius, fără să răcească, iar alții poartă geacă și căciulă și tot răcesc, la aceeași temperatură.

Așa că, în concluzie, antrenează-ți corpul, sporește-ți rezistența fizică și mentală. Sună mai mult a sfat de lifestyle, treaba asta cu continența sexuală, însă aplicată corect, te poate ajuta să îți aloci energiile cum trebuie, să performezi atât în pat cât și în restul activităților pe care le faci.

Cum te ajută continența sexuală să prelungești actul sexual

În concluzie, ne interesează de fapt și de drept cum reușim să punem în aplicare continența sexuală ca să fim mai buni la pat. Cu alte cuvinte, să rezistăm mai mult, să amânăm ejacularea și să facem impresie bună. La asta se rezumă nevoia multor bărbați și fix despre asta o să vorbesc.

În primul rând, începe cu un preludiu de minim 10 minute. Nu te grăbi cu nimic din ceea ce faci, și aplică sfaturile legate de cum să exciți o femeie. Crește tensiunea sexulă dintre voi și aplică ceea ce se numește „teasing”, adică oferă-i mostre mici de plăcere, nu îi da totul din prima. Păstrează misterul.

Penetrarea trebuie să fie lentă și blândă, adică fix opusul a ceea ce vezi în filmele porno. Știu că tendința ta ca bărbat este să te grăbești pentru propria ta plăcere, însă nu faci altceva decât să scurtezi plăcerea căci graba strică treaba, mai ales când vine vorba de sex.

Contractează-ți ferm mușchii pelvieni, ca atunci când te abții să urinezi.

Respiră ușor, nu repede, ca atunci când faci exerciții cardio.

Strânge pumnii și dinții, contractează fesele, ca să-ți concentrezi energia fizică pe altceva decât pe sensibilitatea din zona penisului.

Concentrează-ți gândurile asupra părții de sus a corpului – cap, gât, ochi, minte – și absolut deloc asupra părții de jos – sâni, organe genitale. Asta e cea mai eficientă acțiune și funcționează!

Oprește-te din penetrare dacă simți că te apropii de ejaculare, și rămâi pe loc, fără să scoți penisul afară. Continuă să săruți și să mângâi partenera, însă rămâi cel puțin 5 – 10 secunde pe loc, fără să mai miști șoldurile sau să continui penetrarea. E adevărat că vei amâna nu doar plăcerea ta, ci și pe a ei, însă atunci când reiei, ți-ai prelungit cu cel puțin 1 minut rezistența ta, și posibil să se simtă mai intens plăcerea la ea, corpul ei să vadă asta ca pe „un teasing”, o joacă.

Până la urmă, trebuie să fii conștient de faptul că orgamsul manifestat prin ejaculare înseamnă sfârșitul partidei și actului sexual. Și implicit finalul plăcerii tale și scurtarea plăcerii ei. Așa că recomand să citești mai multe despre continența sexuală și cum ajută ea bărbații, ca să te bucuri de o viață sexuală împlinită.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.