Conectarea emoțională în timpul sexului: ce este și cum se manifestă

„Vrei doar sex!”, „Am nevoie să mă înțelegi!”, „Nu-ți pasă deloc de conectarea emoțională în timpul sexului.” Înțelegi unde bat?

Sunt unele zile în care mă regăsesc foarte mult la versurile piesei ,,Insomnii’’ semnată de Vlad Dobrescu. Parcă mă și aud cântând: ,,Noaptea nu pot dormi, am insomnii/ Mă prind zorii, născocind teorii/ Şi nu pot să-mi închid ochii’’.

E din cauza lu’ gagică mea și din cauza plictiselii sexuale. Mă rog, îi place să pună prea mult preț pe preludiu și pe conectarea asta emoțională în timpul sexului. Zice că preludiul duce la excitarea sexuală și la creșterea dorinței. Say what? Pentru mine e suficient să zică să o facem și sunt gata.

Spre exemplu, îmi zice că iubirea înseamnă admirație pentru acele calități ale persoanei iubite care promit să ne corecteze slăbiciunile și dezechilibrele. Doar că s-a săturat să-mi tot corecteze defectele și că are nevoie de implicarea mea emoțională. 

Hai să vedem cum o scot la capăt și care sunt metodele prin care pot restabili conectarea emoțională în timpul sexului.

Ce combinații pot să fac ca să-i ofer preludiu?

După cum sugerează chiar numele, preludiul e ceea ce faci înainte de joacă, de sex mai exact. Nu mă refer la duș sau la epilat pe fast-forward. E teasing-ul dinainte de marele eveniment. 

Unele gagici vor palme la fund, săruturi pe sâni. A mea vrea îmbrățișări și vorbe. Preludiul nu înseamnă același lucru pentru toată lumea și nu este mereu la fel.

De vorbit, o fac mereu. O fac când ne masturbăm. O fac înainte de sex și în timpul sexului. Când aud că țipă de plăcere, ating acel grad de delir, acel prag al demenței de unde totul pare că devine adevărat și îi zic vrute și nevrute. La partea cu îmbrățișările dinainte de sex stau cam prost. O să încerc, totuși, să le fac pe ambele.

Iubita îmi mai spune că pe lângă faptul că aduce plăcere, preludiul înseamnă mai mult decât atât, nu numai că are efecte fizice cum ar fi apariția erecției și lubrifierea vaginului, ci și psihice cum ar fi crearea unei legături emoționale puternice între parteneri.

Care sunt, conform iubitei mele, efectele psihologice și fizice ale preludiului?

În primul rând, treaba asta trezește anumite răspunsuri în organism.

  • crește ritmul cardiac; 
  • se dilată vasele de sânge, inclusiv cele din zona genitală;
  • vaginul se lubrifiază;
  • sânii se întăresc.

În al doilea rând, zice ea, preludiul ajută la construirea intimității emoționale între partenerii aflați într-o relație, ceea ce îi face să se simtă mai conectați unul cu altul atât în dormitor, cât și în afara lui.

Cum să explorezi mai mult latura psihologică a conectării emoționale 

Faza e că stabilirea conexiunii emoționale cu iubita implică prezență conștientă și, de cele mai multe ori, și conversații mai puțin comode, dar care ne ajută să ne înțelegem mai profund pe noi ca indivizi, dar și pe cel de lângă noi.

Astfel de discuții nu sunt neapărat confortabile, ba dimpotrivă; pot fi destul de importante pentru a vă ajuta să vă descoperiți și să vă înțelegeți reciproc nevoile.

De asemenea, cred că ar trebui ca fiecare să aibă o perspectivă sănătoasă și asumată asupra propriei vulnerabilități, care este, în definitiv, un act de curaj.

Cât e de importantă conectarea emoțională în timpul sexului

Foarte importantă. Cel puțin pentru ea. Și dacă ea e fericită, sunt și eu. Pentru a ne excita, pentru a ne deschide cu totul în fața experienței sexuale, cred cu tărie că avem nevoie să ne simțim în deplină siguranță. Amândoi. 

Cum spuneam, am descoperit că sexualitatea este profund conectată cu vulnerabilitățile și maturitatea emoțională a ambiilor parteneri.

Cum restabilesc siguranța emoțională în cuplu

Oricât de cu ,,cohones” îmi place să mă consider, adevărul e că la baza fiecărui om se află nevoia de intimitate şi nevoia de a fi iubit de cineva. Mă gândesc că rolul unei relații serioase este să satisfacă aceste dorinţe de intimitate şi de iubire ale partenerilor.

Poate chiar lipsa comunicării emoționale în timpul sexului mă face să fiu vulnerabil și să am insomnii. Poate chiar asta mă face să văd iubirea cum n-am mai văzut-o până acum…

Îmi propun să fiu mai afectuos cu ea, deși îmi lipsește exercițiul, și să-i arăt că sunt tipul potrivit care poate să-i îndeplinească nevoile afective.

Dacă și partenera ta caută conectarea emoțională în timpul sexului, sper ca recomandările mele să îți fie de folos. Ține minte: fericirea ei este fericirea ta. Spor și sex cât mai intens vă doresc! Și pentru cei care se îndoiesc de propriile forțe, există întotdeauna pastile pentru disfuncții erectile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.