Ce înseamnă BDSM. Scurt ghid pentru neinițiați

ce inseamna BDSM

În calitate de burlac etern, om care nu se căsătorește și care vrea să sară din floare în floare, m-am interesat de mai multe lucruri legate de sex. Una dintre ele a fost ce înseamnă BDSM mai exact, ca să știu dacă e genul de practică pe care aș face-o sau nu.

Recunosc, nu am fetish-uri ieșite din comun, deși am păcatele mele din trecut. Am scăpat de dependența de masturbare după mulți ani de practică, am căutat mereu metode de a practica sexul anal fără durere și am „muncit” în plus, când a fost nevoie, pentru a provoca squirting partenerelor mele.

Cu toate astea, recunosc că sunt un neinițiat într-ale BDSM-ului și iată că a venit momentul să îl descopăr, împreună cu tine.

Ce înseamnă BDSM

BDSM este o abreviere pentru cuvintele „bondage”, „dominanță”, „submisie”, „disciplină” și respectiv „sadomasochism”. Aceste cuvinte se referă la diferitele aspecte ale jocurilor sexuale care implică puterea, controlul, durerea și plăcerea.

Există diferite tipuri de BDSM, precum:

  • bondage – legarea partenerului de pat, bară sau efectiv legarea la mâini, pentru a-i limita mișcările,
  • dominanță/submisie – atunci când un partener care preia controlul asupra celuilalt, ceea ce înseamnă că unul e dominant și celălalt e supus sau dominat.
  • Disciplină – punerea partenerului în situații de supunere sau „disciplinarea” sa,
  • sadism – plăcerea de a face rău sau de a produce durere partenerului,
  • masochism – plăcerea de a simți durere, care evident merge mână în mână cu plăcerea celuilalt de a o provoca.

Cu alte cuvinte, unde e durere, e plăcere, și haine de piele. Asta pentru că deseori vezi prin imaginile cu persoane care practică BDSM că sunt îmbrăcați în latex.

sursa foto: 123rf.com

Fantezii sexuale legate de BDSM

Dacă ești neinițiat, să știi că nu ai nevoie de prea multe informații înainte de a porni la drum. Cei care vor să afle pe pielea lor ce înseamnă BDSM sunt dispuși să simtă sau să provoace durere, din pură plăcere. Asta chiar dacă implică să fie legați, ca să fie supuși, sau să îl lege pe celălalt, ca să îl supună.

De aici derivă și termenul „dominatrix”, atribuit femeilor care sunt plătite pentru a supune bărbații, a le provoca durere și implicit plăcere sexuală.

Așa că, după cum vezi, fanteziile sexuale care derivă din BDSM sunt multe, de la legarea partenerului la role-play-uri care implică dominanță sau submisie. De exemplu, unul din cele mai des întâlnite role-play-uri este cel al super-eroului și răufăcătorului, când unul dintre parteneri îl „prinde pe celălalt” și îl supune, pedepsindu-l pentru fărădelegile făcute.

Dintre experiențele despre care am citit și auzit, vorbim de: mingi de cauciuc în gură, legarea mâinilor și a picioarelor, biciuirea peste părțile sexuale, ținutul partenerului în lesă, sex în costume de latex care acoperă tot corpul.

Am mai auzit despre o fantezie în care unul din parteneri e legat complet și are gura acoperită să nu scoată niciun sunet, ochii acoperiți, iar celălalt îl gâdilă peste tot. Cred că e foarte mișto senzația, uite asta mi-ar plăcea să încerc.

Sclavul sexual e cea mai des întâlnită fantezie BDSM, practic e definiția pentru ce înseamnă BDSM, de fapt. Asta pentru că unul din parteneri este supus tuturor dorințelor celuilalt – legat, biciuit, tras de păr, pălmuit. Practic, își face toate poftele cu un partener care nu opune rezistență.

Cred că BDSM e cea mai largă categorie de pornografie, inclusiv de pe internet. Nu am făcut un sondaj, e doar un feeling. 🙂

Ce înseamnă BDSM: oricine îl poate practica?

BDSM poate fi practicat de oricine, indiferent de orientarea sa sexuală sau de gen. Nu sunt discriminări când vine vorba de BDSM. Este important să știi dacă alegi să practici BDSM că trebuie să iei măsuri de precauție pentru a te asigura că experiența ta este sigură și plăcută pentru ambele părți.

Acest lucru poate include:

  • stabilirea unor limite clare înainte de a începe orice activitate,
  • folosirea cuvintelor de siguranță pentru a indica dorința de a opri „activitatea”,
  • asigurarea faptului că ambii parteneri sunt întotdeauna în siguranță și se simt confortabil, indiferent ce ar însemna asta când vine vorba de durere.

sursa foto: 123rf.com

Îmi pot convinge partenera să practicăm BDSM?

Eu zic că totul se face cu pași mici. Adică dacă nu ați mai făcut asta până acum, începeți eventual cu o vizită la un sex shop ca să vă recomande cei de acolo ce aveți nevoie. Există varianta să comandați online, însă nu vă aventurați de la început cu o investiție prea mare, dacă nu sunteți siguri 100% că veți folosi produsele.

Dacă nu sunteți obișnuiți cu durerea și nu credeți că vă poate aduce satisfacție, atunci mai bine renunțați la idee. Este foarte important să discuți deschis cu partenerul despre asta, să îi explici ce înseamnă BDSM pentru tine, nu neapărat definițiile standard de pe net. În acest sens citește articolul cum discuți fanteziile sexuale în cuplu.

Poate tu vrei mai puțin durere spre deloc, sau poate vrei să se ajungă oricum într-un final la sex clasic, inclusiv sex cu prezervativ, ca să fiți amândoi în siguranță. Gândește-te că e posibil să întâmpini un refuz din partea partenerului, de a practica BDSM. Ei bine, asta nu înseamnă că nu e deschis/ă la fanteziile tale sau că vrea altceva de la tine din punct de vedere sexual. Asta înseamnă că pur și simplu nu vrea să meargă așa departe și e nevoie să vă întâlniți undeva la mijloc, cu practicile.

Am întâlnit bărbați care ziceam că nu îi mai atrage iubita dacă nu vrea să practice BDSM. Însă, ei voiau să fie cei care dominau, care provocau durere, și atunci e de la sine înțeles de ce femeile respective erau mai sceptice.

Așa că, dacă vrei să îi explici partenerului ce înseamnă BDSM și să fie deschis/ă la treaba asta, fii și tu la rândul tău deschis să fii cel supus, cel dominat, cel care se lasă pradă plăcerilor partenerului.

Ce mi se pare foarte fain este că BDSM poate fi unul din modurile ideale de a condimenta o relație aflată în impas. Poate fi și-un fel de răzbunare, dacă vrei, pentru momentele alea de nebăgare în seamă sau de supărare ce s-a acumulat.

Acceptă-ți latura asta curioasă, explorează, ține cont de siguranța ta și a celuilalt și mergeți mai departe, din punct de vedere sexual. Dacă ai impresia că nu vei face față, fii pregătit din timp cu un adjuvant pentru potență. Citește păreri despre uPotent, o miere pentru potență care e bună și pentru întârzierea ejaculării, sau vezi lista asta cu pastile pentru erecție și alege ce-i mai bun pentru tine.

Fii deschis, fii pregătit, căci BDSM poate fi o experiență plăcută atât timp cât respecți corpul tău dar și al partenerului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.