Cauze impotență masculină. De la ce poți rămâne impotent

cauze impotență masculină

Se spune că pe măsură ce înaintează în vârstă, bărbații se apropie din ce în ce mai mult de impotență. Însă, vârsta e doar una dintre cauze impotență masculină, din multe care pot afecta bărbatul chiar de-a lungul vieții. Hai să vedem.

Unii mai numesc impotența și disfuncție erectilă. Însă, eu sunt de părere că disfuncția poate fi de mai multe feluri – poți să nu ai erecție deloc, să ai erecție slabă sau potență scăzută. Sau, uneori poți să pierzi erecția în timpul sexului. Însă, impotența este un tip specific de disfuncție erectilă și se manifestă, mai exact, prin incapacitatea persistentă de a obține sau menține erecția.

Unul din 5 bărbați suferă de impotență, așa că, dacă te afli în această situație, nu ești singurul și există multe remedii, chiar și naturiste, care te pot ajuta.

Ce este impotența la bărbați și de câte tipuri este

Închipuie-ți să nu ai nici erecția matinală care este o normalitate, respectiv să nu poți duce la capăt nici măcar o sesiune de masturbare. Asta este impotența, atunci când problemele de erecție persistă timp de cel puțin 3 luni.

Impotența poate apărea la orice vârstă și de-asta vom vorbi mai mult despre cauzele care stau în spatele ei, pentru a o putea preveni sau trata, după caz.

Citeam pe site-ul Catena că un sondaj făcut printre români arată că aproximativ 76% dintre respondenți cred că potența masculină este cea mai importantă abilitate a încrederii în sine și în propria sexualitate. De aceea, atunci când se instalează impotența, destabilizează un bărbat, fix acolo unde îl doare mai tare. Și poate duce, în caz extrem, la depresie.

Impotența poate fi:

 • primară – apărută la debutul vieții sexuale, de regulă la tineri,
 • secundară – apărută după o perioadă de activitate sexuală normală.

În funcție de cauze impotență masculină, fiecaare dintre ele poate fi de două tipuri:

 • organică sau funcțională: care are la bază doar cauze fizice și se poate diagnostica și stabili doar în urma unui consult medical. Ea poate fi doar generală, adică se manifestă constant, nu temporar.
 • psihogenă: care depinde de starea psihoemoțională de moment a bărbatului sau alți factori psihologici. Nu necesită tratament medical și ea poate fi situațională sau temporară (din când în când) sau generală (care se manifestă constant).

Despre impotența temporară sau situațională, am pregătit un articol separat.

Cum îți dai seama că suferi de impotență?

Știi cum se zice, „o problemă nu vine niciodată singură”? Ei bine, așa-i și cu impotența. Poate debuta cu o erecție slabă sau cu incapacitatea de a duce la bun sfârșit actul sexual. Apoi, poate culmina cu ejaculare precoce sau, cealaltă extremă, cu faptul că nu poți să îți dai drumul.

În situația impotenței situaționale, este posibil să fii confuz: să ai erecție normală când te masturbezi sau dimineața, dar când ești cu o parteneră, lucrurile să stea diferit. Asta mi s-a întâmplat și mie, de multe ori. Mi s-au urcat la cap problemele, m-am stresat prea tare și aveam încredere în mine cât un bob de orez. Cu alte cuvinte, sufeream, și asta s-a manifestat la nivel psihic. Atunci am început să iau pastile pentru erecție și, din mai multe încercări, am găsit cea mai bună pastilă potență pe care am încercat-o.

Însă, ca să răspund la întrebare, îți dai seama că suferi de impotență când trec câteva luni și situația ta nu s-a schimbat: problemele cu erecția persistă. Pasul firesc în acel caz este să consulți un medic, sau să începi să iei vitamine pentru potență.

Cauze impotență masculină de natură fizică

În cazul acestui tip de impotență, odată determinată cauza, se poate propune tratamentul corespunzător. Iată câțiva factori:

 • fumatul,
 • abuzul de alcool,
 • abuzul de substanțe psihotrope,
 • sedentarismul,
 • injecții cu kanamicină – citește aici despre efectele lor în articolul cu păreri kanamicină,
 • antidepresive, antihipertensive, antiepileptice.

Aceștia de mai sus sunt factori provocați de stilul de viață. Însă, alte cauze pentru impotență pot fi și legate de diferite afecțiuni, căci în fond erecția depinde de sănătatea generală a organismului:

 • afecțiuni cardiovasculare – acestea sunt cauza principală (hipertensiune arterială, ateroscleroză),
 • afecțiuni neurologice,
 • afecțiuni endocrinologice – ce pot reduce nivelul de testosteron,
 • obezitate, colesterol mai mare de 240 mg / ml,
 • diabet zaharat,
 • leziuni ale penisului, măduvei spinării, prostatei, vezicii urinare și pelvisului,
 • intervenții chirurgicale în zona genitală,
 • afecțiuni renale, afecțiuni urologice.

Acestea sunt doar câteva categorii de cauze impotență masculină, din punct de vedere fizic. Însă, lista concretă de afecțiuni este una lungă. Totuși, ceea ce contează este să previi orice posibilă afecțiune, ca să poți face sex normal. După părerea mea, și o banală răceală scade libidoul și potența, cel puțin pe moment. Așa că menține-te sănătos, ai (mai multă) grijă de tine și doar așa vei putea spori performanțele în pat.

În cazul unui accident sau a unei lovituri care a dus la posibile leziuni ale corpilor cavernoși ai penisului (formați din mușchi netezi, nervi, artere și țesut fibros), din păcate singura soluție pentru remediere este intervenția chirurgicală. Mai exact, procedura de reparare a corpilor cavernoși.

Cauze impotență masculină de natură psihică

Ajunși aici, din fericire putem spune că nu e nevoie să mergi la urolog ca să rezolvi aceste probleme. Însă, dacă ele sunt persistente, nu strică să consulți un psihoterapeut, care să te ajute să rezolvi problemele de la rădăcină, asta dacă tu nu le poți rezolva singur.

Cauzele psihice sunt:

Și astfel cred că am sumarizat principalele cauze impotență masculină, cel puțin din punct de vedere psihic. Cum ziceam, o parte din ele se pot rezolva cu ajutorul unui terapeut, depinde cât de persistente sunt. Dacă sunt episodice, înseamnă că nu ai ajuns încă la impotență, dar există riscul de a ajunge acolo dacă nu le tratezi din timp.

Pentru recăpătarea încrederii și a stimei de sine, eu recomand să găsești un tratament naturist pentru potență care ți se potrivește. De exemplu, eu am luat recent un supliment care m-a ajutat, despre care am scris articolul cu păreri Max Performer. Conține complexul de vitamina B, cu zinc, plus câteva plante afrodisiace. L-am luat zilnic timp de 60 zile și din a doua lună, am simțit că mi s-au îmbunătățit abilitățile.

Însă, dacă suferi de impotență mai severă decât am avut eu, atunci recomand ceva mai tare. De exemplu, un supliment cu efecte așa cum am scris în articolul cu păreri Pops. Are efect de moment, însă cu câteva partide reușite, vei recăpăta încrederea de a duce, pe cont propriu, o partidă fără ajutor din afară.

Spor maxim îți doresc în identificarea principalelor cauze potență masculină la tine și rezolvarea lor! O să mai citești pe tema asta articole din partea mea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.