Anorgasmia masculină? Înseamnă să nu poți avea orgasm. Ca bărbat. Ouch. Cred că doare, cel puțin la corason. Cum adică să ejaculezi fără să simți o plăcere? Să nu experimentezi senzația aia minunată în care parcă tu ești stăpânul lumii, te eliberezi de stres, de toate problemele, îți tremură tot corpul și ești zdruncinat din temelie?
Aia e afecțiunea care se cheamă anorgasmie masculină. Este mai rară decât cea feminină, foarte puțini bărbați suferă de asta, însă ea există. Așa că vreau să vorbim despre cauze, tratament și soluții naturiste. Trăim vremuri bune din acest punct de vedere: există o soluție la (aproape) orice problemă.
Cuprins
Cauze pentru anorgasmia masculină
Anorgasmia masculină se mai numește „orgasm uscat” și apare atunci când la finalul actului sexual, îți dai drumul dar nu iese nimic. Asta se cheamă și anejaculare, și înseamnă că din diferite motive, nu mai se eliberează lichid seminal. Treaba asta este o afecțiune, însă nu înseamnă neapărat că ai o problemă mai gravă de sănătate. Totuși, eu aș încadra treaba asta în categoria probleme cu potența. Căci unde mai e bucurie dacă nu e finalizare?
Hai să vedem de ce se întâmplă să apară anorgasmia masculină uneori.
Ejaculări repetate într-un timp scurt
Treaba asta înseamnă să îți dai drumul de cel puțin două ori, într-un interval scurt de timp. Astfel, organismul nu mai are suficient timp cât să producă material seminal, ca să ai ce ejacula. Se întâmplă în cazurile în care treci prin ce am trecut eu, adică masturbare excesivă. Sau, în cazurile ideale, dacă joci într-un film porno sau ești cuplat cu o parteneră nesătulă.
Anomalii genetice
O anomalie genetică poate fi legată fix de asta: imposibilitatea de a produce suficientă spermă cât pentru a ejacula. Doar un medic poate confirma o astfel de anomalie. Sunt de exemplu factori genetici care duc la azoospermie testiculară – o afecțiune care afectează producția de spermă sau o inhibă cu desăvârșire. Cauzele acestor posibile anomalii includ și sindromul Klinfelter, de exemplu, sau criptorhidia (atunci când un testicul este necoborât în scrot).
Lipsa testosteronului
Dacă există în organism un deficit în producția de testosteron sau dacă producția sa este afectată, atunci bărbatul se poate confrunta cu imposibilitatea de a ejacula. Anumite dezechilibre hormonale pot duce la asta, și cauzele pentru ele sunt… de ordinul sutelor. Pentru asta, tot un medic poate pune diagnosticul corect. Însă, nu strică niciodată o a doua opinie, după părerea mea.
Blocaje la nivelul uretrei
Există situații neplăcute, de exemplu chisturi, care pot duce la diferite obstrucții la nivelul canalului ejaculator. Dacă se întâmplă asta, atunci lichidul seminal nu mai trece de ele, și nu mai poate fi eliminat din organism. Ceea ce poate duce ulterior la alte probleme, inclusiv afecțiuni alte testiculelor. De aceea, cum se descoperă un astfel de blocaj, imediat trebuie soluționat – tot la un medic urolog.
Efectele sedativelor sau ale unor medicamente
Durerea și plăcerea cu greu merg mână în mână, poate doar când vrei să afli ce înseamnă BDSM. Cu toate astea, dacă doare, doctorul îți zice să iei pastile, citește mereu efectele adverse. Vezi dacă îți pot afecta și producție de anumiți hormoni, inclusiv testosteron. Nu lua medicamente după ureche, asta e rugămintea de la fratele tău. Ai mai multă grijă cu ce bagi în tine.
Uite, de exemplu există o listă de medicamente care pot provoca impotența. Ea este mai lungă, însă articolul meu poate fi un punct de pornire pentru tine.
Ejacularea retrogradă
Îmi place uneori să glumesc pe tema asta, că ejacularea retrogradă înseamnă, de fapt, ejacularea în propria ogradă. Adică sperma în loc să iasă, ea merge pe căi greșite și ajunge în vezica urinară. De-asta apoi vei avea urina tulbure și ceva mai groasă.
Există mai multe tipuri de ejaculare retrogradă, de-asta am și scris despre ele. Însă, ea se confundă adeseori cu ideea de anorgasmie masculină sau „orgasmul uscat”. Adică faci sex „pe uscat”, fără să îți dai efectiv drumul. Ejacularea retrogradă poate fi, la rândul ei, o altă cauză pentru care să nu îți dai drumul în exterior. Cu toate ăstea, îți dai drumul, dar la interior. Adică experimentezi orgasmul, ceea ce e diferit față de cazul anorgasmiei masculine, când nu îl simți.
Leziuni ale nervilor coloanei vertebrale
Acestea apar de regulă în urma unui accident. Poate fi vorba de accident la sala de forță, dacă ridici greșit o greutate pe care în mod normal nu ar trebui să o ridici, sau dacă te lovești, fie accident de mașină sau bicicletă, sau dacă ai căzut pe spate de la înălțime. De asemenea, ele pot apărea și în urma unor intervenții chirurgicale nereușite.
Așa că trebuie avut mare mare grijă, când vine vorba de loviturile la coloană.

Cum tratezi anorgasmia masculină
Ar suna simplu să zic: tratează cauza, nu efectul. De-asta am vorbit mai sus așa mult de cauze. Însă, lista este mai lungă de atât, de-asta recomand cu tărie, dacă ești printre cei care suferă de anorgasmie, să vizitezi imediat un medic.
Numai după analize și o discuție cu un specialist, poți identifica principala cauză pentru problema ta. Ulterior, poți primi ca recomandări:
- să iei medicamente – este cel mai des întâlnit caz, să iei un tratament medicamentos, deși încă nu s-a stabilit care ar fi cel mai eficient medicament pentru anorgasmia masculină.
- Să urmezi o dietă cu alimente bune pentru prostată – dacă problema este de acolo, atunci trebuie tratată prostata,
- să iei suplimente pentru fertilitate – unele au efectul potrivit, și pot ajuta,
- să vizitezi un terapeut sexual, care îți va analiza activitatea sexuală și te va sfătui în direcția potrivită. Asta ar fi o soluție dacă problema ta are și o cauză psihologică, nu neapărat fizică.
- Terapie cu testosteron, care te poate ajuta să produci mai mult lichid seminal.
Am scris despre cum să ejaculezi puternic, cu câteva idei de tratamente și acolo, sper să ajute dacă e cazul. Însă, atenție, se aplică în cazul celor care au ejaculare retrogradă ușoară, nu celor care au anorgasmie diagnosticată clinic.
Sănătate multă îți doresc și spor!