Sufăr de anxietate de performanță sexuală. Îmi pot pierde iubita?

anxietate de performanță sexuală

Înainte să ajung în pat cu iubita, mă tot gândesc dacă o să mă ridic la înălțimea așteptărilor ei sau nu. Treaba asta mă stresează nu doar înainte de sex, ci și în restul timpului. Orice gând legat de sex este stresant pentru mine, de-asta am început să caut soluții pentru anxietate de performanță sexuală.

Dacă și tu te regăsești în situația asta, s-ar putea să te ajute ce am găsit. Nu doar bărbații suferă de anxietate de performanță sexuală. Poate asta te liniștește. Însă, bărbații pun presiune mai mare asupra lor când vine vorba de sex, pentru că, în general, ca bărbat obții mai greu „acțiune” decât ca femeie. Apoi, cum erecția e responsabilă de plăcerea partenerei, și ea e controlată de stimuli nervoși, dacă pui presiune pe tine înainte de sex, s-ar putea să ai surprize neplăcute în ceea ce privește erecția.

Cât timp creierul e preocupat cu gânduri negative și anxietate, pune pe plan secundar erecția, plăcerea, chiar serotonina. De aici apar probleme cu potența masculină, de la disfuncții erectile la ejaculare precoce sau chiar ejaculare întârziată.

Caz concret de performanță de anxietate sexuală

Studiul ăsta de caz este pe mine. Sunt împreună cu iubita actuală de 3 ani, însă n-am mai făcut sex de aproape 6 luni. Nu pot spune că e din cauză că nu mă mai atrage iubita, sau că prefer masturbare în loc de sex. E chestia că mi-e frică de eșec.

Mi s-a întâmplat, și am scris despre asta, ba să mi se culce în timpul sexului, ba să nu se mai scoale, ba să ejaculez prea repede și necontrolat. Toate problemele astea au dus la oboseală sexuală, sau ceea ce definim prin „sexul mă obosește și nu îl mai vreau”. Și atunci am evitat, cu orice preț, să „ajung în pat” cu iubita. Menționez că nu locuim împreună, nu avem niciunul gânduri de căsătorie sau să facem pasul următor, ne place să petrecem timp în afara caselor noastre. Probabil vom ajunge în curând în punctul în care să fim doar buni companioni unul pentru celălalt, dacă mai amânăm des să facem sex. Nici ea nu s-a sesizat, doar a bătut câteva apropo-uri, însă nu a insistat când a văzut că nici eu nu eram interesat.

Faza culmea este că am libidoul în limite normale, și-mi mențin sub control cheful de sex prin gândul că e bine să te masturbezi, din când în când, să te descarci de energie. Totuși, pe termen lung, nu e ok să rămân doar cu laba, fără o femeie alături.

Așa că am ajuns la concluzia că anxietate de performanță sexuală, ca bărbat, poți avea de la:

 • imaginea bărbatului viril și bine făcut din mass media, respectiv din filmele pentru adulți,
 • teama că partenera va rămâne nesatisfăcută, și că apoi nu te va mai aprecia și iubi la fel de mult,
 • teama că partenera va căuta plăcerea în altă parte, posibil chiar să ajungă să te înșele,
 • teama că lipsa performanței tale sexuale va duce la probleme de cuplu,
 • teama că vei rămâne singur,
 • griji legate de propriul corp, de faptul că nu mai funcționează cum ar trebui,
 • nervi, stres, supărare, fie pe propria persoană, fie pe situație,
 • faptul că ai o nouă parteneră, mai tânără ca tine, pe care vrei să o impresionezi,
 • faptul că ai o nouă parteneră pe care nu o cunoști fizic bine și nu știi să îi stimulezi zonele erogene,
 • faptul că ții prea mult la relația cu partenera actuală și ți-e teamă să o pierzi,
 • faptul că, înainte de sex, îți setezi obiective, de genul „vreau să dureze cel puțin o oră”, „vreau să o facem de două ori cel puțin”, „vreau mai mult în anumite poziții” etc.,
 • lipsa încrederii în tine, poate chiar o validare pe care nu ai primit-o de la foste partenere.

Ăștia puteam fi noi dacă nu aș fi suferit de anxietate de performanță sexuală.

La ce poate duce anxietatea de performanță sexuală

Anxietate de performanță sexuală, asta e una din cele mai comune probleme sexuale psihologice la bărbați. Am scris despre ele, în articolul la care am făcut referință.

La mine, anxietatea asta a dus la amânarea sexului, de la o lună la alta, până am ajuns la 6 luni. De asemenea, m-am închis în mine, am căutat răspunsuri doar pe net, însă nu am discutat cu nimeni despre asta, nici măcar cu partenera. În aceste luni, am avut câteva tentative, cu mângâieli, sărutări, când s-a nimerit să mergem la unul dintre noi acasă să vedem un film. Însă, de regulă, nu am rămas peste noapte nici eu, nici ea, tocmai pentru că probabil amândoi avem această anxietate și ne-am obișnuit așa.

Serile în care ea a fost pe la mine și m-a stimulat, s-au transformat în seri lungi de masturbare pentru mine, ca să finalizez ce a început ea. Păcat că nu a rămas, mă gândesc uneori, însă în același timp teama de a o dezamăgi este mai mare decât nevoia mea de a avea orgasm provocat de o femeie.

Asta s-a întâmplat la mine, însă am decis că e timpul să schimb ceva. Așa că am reluat căutarea unui stimulent pentru potență care să-mi țină penisul în stare erectă pentru mai mult timp, și să reușesc să-mi recuceresc sexual partenera.

Tratamente pentru anxietate de performanță sexuală masculină

Eu sunt un tip care preferă să se uite după soluții naturiste, cu efect imediat, fără aditivi și chimicale. De-asta nu prefer Viagra, de exemplu.

În schimb, am început să caut pastile pentru prelungirea sexului să văd ce aș găsi în farmacii. Am luat ce era la îndemână, Maraton Forte. Însă, nu întotdeauna soluția cea mai la îndemână e și cea mai eficientă. Ca să vezi, mi-a adâncit anxietatea, în sensul în care sexul a fost mișto dar nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele.

Partenera, ca de obicei, politicoasă, s-a bucurat să facem sex după atâta timp. Însă, nu cred că a avut mai mult de un orgasm. Cred că a fost doar fericită să reluăm activitatea sexuală, mai ales că totul a debutat cu o întâlnire romantică, la un pahar de vin.

După Maraton, am vrut un înlocuitor și am încercat Tianli fiole, apoi am trecut pe fratele lui Tianli, despre care am scris aici – păreri Natural Potent. Nimic din toate astea nu m-au încântat.

Cea mai bună pastilă pentru potență ce am încercat-o, în schimb, este Pops. Am ajuns la ea după ce am avut experiențe mediocre cu Power V8, Erecta și Toot Up. Din fericire, cu Pops, am reușit să-mi mențin penisul tare și după a doua ejaculare. E adevărat, era într-o stare semi-erectă, însă suficient cât să provoc orgasme multiple partenerei. În acea noapte, a fost prima oară după mult timp când mi-a spus că mă iubește.

Cred că până la urmă de asta aveam nevoie. De validare, asupra mea ca persoană, a relației noastre, ca corpului meu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

More Interesting Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website folosește cookieuri pentru a îți îmbunătăți experiența. Acestea nu înregistrează date cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe acest website, îți exprimi acordul asupra termenelor și condițiilor site-ului.